Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: dasior591
2011-03-09, 21:18
Jak odblokować GOCLEVER 3535 ?
Autor Wiadomość
knastol
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Cze 2010
Posty: 8
Wysłany: 2010-06-12, 12:56   

Dzakus napisał/a:
Gdyby Ci się zachciało pisać bibliotekę

aha, dzieki ;) do biblioteki to ja chodze ksiazki wypozyczac ;) nie mam pojecia o programowaniu...

gdyby jednak komus sie udalo, to czekam na porade...

dzieki z gory!
 
 
theSAINT
Waypoint


Dołączył: 21 Sie 2008
Posty: 23
Wysłany: 2010-07-13, 23:31   GC 3535 PL Odblokowanie

Jest jakiś skrypt który usuwa z autostartu system Goclevera ?
Chce sie go pozbyc i nie zabardzo wiem jak. W nawigacji mam dostep przez SD do wszystkich plików, łącznie z rejestrem, znalazłem kilka wpisów ale nie bardzo wiem które zmienić oto one:
HKEY_LOCAL_MACHINE\init w tym kluczu jest kilka interesujących pozycji
od Launch20 do launch 95.
nie wiem która odpowiada za uruchomienie menu GoClevera.
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 58
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1052
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2010-07-14, 06:38   

theSAINT napisał/a:
Jest jakiś skrypt który usuwa z autostartu system Goclevera ?
Po co Ci to? Albo inaczej - co chcesz przez to osiągnąć? Poczekaj jeszcze kilka dni na dokończenie mojego poradnika do tego sprzętu. Jak tyko odzyskam sprzęt z serwisu dokończę co zacząłem... Na razie napisz co chciałbyś osiągnąć, a spróbuję Ci pomóc z pamięci :-D
Pozdrawiam :-)

[ Dodano: 2010-07-14, 06:48 ]
Odnośnie PNDSET:
http://www.my-navia.pl/vi...p=125428#125428
http://www.my-navia.pl/vi...p=133307#133307
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
theSAINT
Waypoint


Dołączył: 21 Sie 2008
Posty: 23
Wysłany: 2010-07-14, 07:13   

imar Wyłączenie autostartu tego gocleverowego menu jest przydatne bo zwalniam niepotrzebnie używaną pamięć.

Co do problemów z GC 3535 mój też był na serwisie, kupiłem wadliwy sprzęt i ponad miesiąc czekałem.
Proboje cos pokombinować zobaczymy co wyjdzie ;P
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 58
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1052
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2010-07-14, 07:27   

Kod:
Kill("gps2.exe")
i menu "zabite"...

[ Dodano: 2010-07-14, 07:41 ]
Napisz dokładnie co chcesz zrobić. Będziemy tu "publicznie" (ku uciesze gawiedzi :mrgreen: ) pracowali nad rozwiązaniem Twoich problemów.
W końcu taki był właśnie cel powstania tego forum ;-)
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
theSAINT
Waypoint


Dołączył: 21 Sie 2008
Posty: 23
Wysłany: 2010-07-14, 11:06   

czekam na twoja navi i moze cos wykminimy ;P
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-07-14, 14:46   

Jak chcesz przy starcie Windowsa zamiast menu to zmien wpis gps2 na explorer.
Oczywiście jest to średnio bezpieczne (bo można pomylić literkę przy wpisywaniu). PNDset właśnie tak robi, uruchom go,usaw i tyle :-)
Koniecznie rób to w trybie AS!!
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
theSAINT
Waypoint


Dołączył: 21 Sie 2008
Posty: 23
Wysłany: 2010-07-14, 22:23   

dasior o to chodzi ze mam win 7 i tryb z AS nie bardzo smiga ;/ ale nic cos wykombinuje
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-07-15, 08:43   

PNDset weź wgraj na SD jako mobilenavigator, wtedy odpali się zamiast mapy i wybierasz explorer zamiast gps2. WAŻNE żebyś nie zmieniał nic innego, tryb zostaw AS nie klikaj przypadkiem gps1 bo navi nie odpali.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
theSAINT
Waypoint


Dołączył: 21 Sie 2008
Posty: 23
Wysłany: 2010-07-15, 11:00   

no ok to akurat maly problem, nastepną rzeczą która by mi sie widziala w moim 3535 jest mozliwosc zapisywania plikow, nie zapisuje mi skrótów i innych tego typu rzeczy. Chwilowo musze poczekac na jakies przyzwoite menu, bo niestety nie bardzo wiem co i jak z windows ce. chce stowrzyc skrot umieszczam go i po wyłaączeniu bocznym guzikiem "znika". nie wiem czy trzeba jakies atrybuty ustawic czy cos oczywiscie mowa o nawigacji a nie karcie pamieci.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-07-15, 11:06   

Popularny problem. Nawet bardzo
Jest w FAQ, trzeba to w rejestrze zmienić.
Czemu czekasz na "przyzwoite" menu, jest tego mnóstwo na forum
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
theSAINT
Waypoint


Dołączył: 21 Sie 2008
Posty: 23
Wysłany: 2010-07-15, 11:39   

ide postudiowac faq bo nawet wartosci w rejestrze nie moze zapisac, musze poczytac co i jak zeby odblokowac rejestr

edit:
Nawet rozwiazanie z faq i Ceregedit nie dziala ze wzgledu na to ze mam zablokowana edycje rejestru i plikow w moim 3535pl. po restarcie wraca mi do defaultowych ustawien. Nawet PNDSET_v1.2 nie daje rady z AS zeby podpiac pod kompa i zgrac backup rejestru. Moze macie jakies pomysly ?
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-07-15, 11:59   

masz regedit w apteczce.
Rozumiem ze nim próbowałeś i nie zapamiętuje rejestru??
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
theSAINT
Waypoint


Dołączył: 21 Sie 2008
Posty: 23
Wysłany: 2010-07-15, 12:03   

wszystko probowalem i dalej nic.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-07-15, 12:07   

czekaj czekaj.
Jak PNDset zadziałał (masz explorera) to da się edytować rejestr. Podeślij kopie rejestru.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11