Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: dasior591
2011-03-09, 21:18
Jak odblokować GOCLEVER 3535 ?
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18906
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-06-09, 23:28   

Która metoda nie działa? Bo na pierwszej stronie są ze trzy...
_________________

 
 
knastol
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Cze 2010
Posty: 8
Wysłany: 2010-06-09, 23:30   

nie widze zawartosci pamieci wewnetrznej - nie moge nic tam skopiowac...
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9636
Wysłany: 2010-06-09, 23:35   

Przeczytaj uważnie ten wątek od początku, jest na przykład http://www.my-navia.pl/vi...p=143468#143468

Możesz też stworzyć ma SD folder mobilenavigator a do niego wrzuc plik explorer.exe z Apteczki (dział download) przemianowany na mobilenavigator.exe
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
knastol
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Cze 2010
Posty: 8
Wysłany: 2010-06-09, 23:46   

jestem_ktoś napisał/a:
Możesz też stworzyć ma SD folder mobilenavigator a do niego wrzuc plik explorer.exe z Apteczki (dział download) przemianowany na mobilenavigator.exe


zadzialalo!! czy ja tej opcji nie zauwazylem wczesniej, czy co sie stalo sie?

ok, w takim razie mam kolejne pytanie - kupilem nawigacje wlasciwie wylacznie aby korzystac z pewnego programiku - rozumiem ze jesli chcialbym zeby dzialal domyslnie, to musze odpowiednio zmienic katalogi mobilenavigator i plik exe - analogicznie jak w przypadku pliku explorer?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9636
Wysłany: 2010-06-09, 23:52   

Jęsli ma sie uruchamiac spod klawisza NAWIGACJA, to tak.
Inaczej - możesz z poziomu Windowsa.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
knastol
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Cze 2010
Posty: 8
Wysłany: 2010-06-09, 23:56   

no to mam teraz kolejny problem - sciaagnalem ten programik i kiedy chce go zainstalowac mam komunikat: (...) .cab is not valid windows ce setup file

a plik sciagnalem mysle wlasciwy...

[ Dodano: 2010-06-10, 00:31 ]
a dobra juz wiem... ten soft nie jest do windows CE tylko do WM... nawet nie wiedzialem ze istnieja 2 wersje windows mobile... swietnie... bo kupilem to chinskie scierwo tylko po to zeby zainstalowac ten soft...
 
 
jjkiller 
Waypoint
jjkiller



Wiek: 44
Dołączył: 19 Kwi 2009
Posty: 69
Skąd: Warszawa - Muranów
Wysłany: 2010-06-10, 04:27   

Witam serdecznie.
Chciałem zapytać bo :evil: mnie bierze z moją "nową" nawigacją.
Dorwałem GC-3535 2009112434 i:
Zrobiłem kartę pamięci zgodnie z zaleceniami, czyli odpowiedni katalog z odpowiednią zawartością (PNDSET_V1.2 , total commander ce v2.5pb3 , Regedit2) zmieniłem nazwę TC na odpowiednią, wchodzę na PNDSET, ustawiam "Serial_Class", reset i ... Dupa
Nadal po podłączeniu do PC uruchamia tryb "Pamięci masowej" a mi chodzi o to żeby GC dogadał się z ActivSynch a robię wszystko tak jak zapisane. Mało tego, próbowałem zmieniać wpis w rejestrze systemowym "Regedit'em", a nawet próbowałem wymuszać tryb "Serial_Class" zmieniając w kluczach wartości "Device" z 0 na 1, i też dupa :(
Po każdym restarcie wszystkie wartości wracają do domyślnych. Czy ma ktoś jeszcze jakiś pomysł :-?
_________________
Lark 43.3 MM, Manta ER020 + sztabówki
www.opelfrontera.pl
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-06-10, 06:17   

knastol, wypakuj instalke przez MSCEInf i spróbuj uruchomić ponownie na nawigacji

PS. Co to za program?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
knastol
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Cze 2010
Posty: 8
Wysłany: 2010-06-10, 07:35   

sciagnalem i uruchomilem MSCEInf - rozumiem ze mam wybrac opcje rozpakowania, wrzucic foldery na karte i poszukac pliku instalacyjnego?

chodzi o program racechrono
http://racechrono.com/download/?lang=en

opcja RaceChrono for Windows Mobile Professional nie instalowala sie wcale (za chwile sprawdze to z MSCE)

opcja RaceChrono for PocketPC 2003 instaluje sie, ale nie odpala

dzieki - dam znac za jakis czas

[ Dodano: 2010-06-10, 08:06 ]
rozpakowalem, wrzucilem na karte, przenioslem do program files w pamieci wewnetrznej, uruchamiam i mam komunikat:

cannot find 'racechrono' (or one of its components). makesure the path and filename are correct and that all therequired libraries are available.

moze komus uda sie to uruchomic - bede wdzieczny za pomoc

dzieki!
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18906
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-06-10, 08:33   

Taki komunikat daje brak bibliotek - sprawdź programem dependencywalker.

Podobna rzecz miała miejsce na GC z translatorem - pomógł skrypt podmieniający plik explorer.exe: http://www.my-navia.pl/vi...p=179610#179610
_________________

 
 
knastol
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Cze 2010
Posty: 8
Wysłany: 2010-06-10, 12:02   

jacekp1313 napisał/a:
dependencywalker

rozumiem ze mam sprawidz execa - takie komunikaty:
Error: At least one required implicit or forwarded dependency was not found.
Error: Modules with different CPU types were found.
Warning: At least one delay-load dependency module was not found.
Warning: At least one module has an unresolved import due to a missing export function in a delay-load dependent module.

jacekp1313 napisał/a:
Podobna rzecz

nie wiem jak wykorzystac tamte informacje - uzylem tamtego menu, jest spoko, troche sie chowa po prawej stronie, ale programu nadal nie moge odpalic... chyba ze to nie o to chodzilo...

powalczylem jeszcze z tym skryptem, ale to mi tez nie dziala...

jak nie dostane instrukcji krok po kroku co z tym zrobic, to chyba nie uda mi sie tego uruchomic...
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18906
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-06-10, 13:27   

Nie chodziło mi o menu, ale o skrypt zastosowany dla uruchomienia translatora
jestem_ktoś napisał/a:
Słownik Travel Dictionary 2007: nie chciał sie włączyć przy działającym pliku explorer2.exe. Zrobiłem skrypt, zabijający ten plik, uruchamia explorer.exe z apteczki, potem startuje słownik. Po wyłączeniu przywraca explorer2.exe. W załaczniku. Uruchamia sie plik PD_ML11a.exe, trzeba do folderu z tymi plikami dodać jeszcze MortScript.exe z dowolnego innego skrytpu. Oczywiście, w PD_ML11a.mscr poprawić ścieżki dostępu
Może u Ciebie racechrono też wymaga innego pliku explorer.exe

Do do dependency walker: a wyświetliło Ci, jakich dll-ek wymaga ?

I czy rzeczywiście masz program przeznaczony dla WinCE? Bo to, że chodzi na WM2003 nic nie znaczy.
_________________

 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-06-10, 15:32   

PPC2003
*WS2.DLL
*BTHUTIL.DLL
*CELLCORE.DLL
*GPSAPI.DLL - nie widziałem na Windows CE, więc nici z naszych planów.
*COREDLL.DLL
*WER.DLL
*OLE32.DLL
*AYGSHELL.DLL

[ Dodano: 2010-06-10, 15:33 ]
Z WM Pro jest podobnie.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
knastol
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Cze 2010
Posty: 8
Wysłany: 2010-06-11, 08:53   

ok, nie dalem rady do wczoraj, co oznacza ze mam kolejny tydzien zeby to uruchomic - moze jednak komus sie uda to odpalic... jak trzeba to jakos mozemy sie rozliczyc...
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-06-11, 17:05   

knastol, ja się podaje. Może ktoś inny coś wykombinuje, ale wątpię.

Gdyby Ci się zachciało pisać bibliotekę to trzymaj materiały:
http://msdn.microsoft.com...MSDN.10%29.aspx
http://msdn.microsoft.com...MSDN.10%29.aspx

Wystarczy, że napiszesz bibliotekę z 4 funkcjami:
    GPSCloseDevice - zamyka połączenie z odbiornikiem GPS
    GPSGetDeviceState - zwraca informacje o aktualnym stanie odbiornika GPS
    GPSGetPosition - zwraca informacje o połaczenie, w tym szerokość i długość
    GPSOpenDevice - tworzy połączenie z odbiornikiem.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10