Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
PILNE - odczyt zegara w MM512
Autor Wiadomość
Luccas
GPS instruktor


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 21 Lip 2007
Posty: 591
Wysłany: 2008-01-19, 10:42   

Cytat:
I co udało się?
- generalnie to dalem sobie spokoj, raczej nie z braku mozliwosci, lecz braku czasu i checi. Ostatnio reklamowalem samsunga f300 (tez niezgodnosc) i trwalo to ponad 1 1/2 miesiaca. Teraz juz nie mam tyle czasu zeby na to poswiecac.

Do rzeczy takie moje spostrzezenia:

1. W makro pracuja "bez obrazy" balwany co lykaja wszystko co im serwis, w tym wypadku Athletics, podpowie i po przyciscnieciu rozkladaja rece, wiec jak bym sie uparl to sadze, iz poddali by sie jako "Makro" - zreszta mieli by duzy problem

2. Co do Athletics: serwis - do dupy, nic nie ruszyli, bo byla ingerencja w soft, ale gdzie to jest zakazane ? I co ma soft z prockiem wpspolnego ? Troche rozjezdzaja sie co do tego ....

3. Jest w Athletics gosciu, bardzo rzeczowy, mam korespondencje w arch z nim, ktory de facto probuje dojsc do tego co i jak z tym prockiem. Doszedl do wniskow (po testach): centrality atlas daje zronicowane wyniki na benchmarkach ktore roznia sie o okolo 12%, jedynie na samsungach wychodzi jednakowo. Ma ta sprawe dalej wyjasniac, zobaczymy....... Jedyne podejzenie jest takie, ze Chinczycy wlozyki po prostu procek o jedna polke nizej (tezn z akiry jest w 3 wersjach: 267, 300 i 360) .... tak wiec bede sie jeszcze z nim kontaktowal w tej sprawie

4. Po osotanich przejsciach nauczylem sie, ze robiac zakupy w makro, orange i innych sieciach, bede korzystal ze swoich praw, a w szczegolnosci z prawa, iz sprzedawca musi zapewnic odpowiednie zaplecze techniczne w miejscu sprzedazy aby zaprezentowac mozliwosci i parametry sprzetu - krotka pilka chocbym mial tracic caly dzien sprzedawcy beda sprawdzac kazdy detal zakupowanego sprzetu i nie bedzie mnie to obchdzilo jak to juz ich sprawa a prawo cywilne to reguluje

5. To co w pkt.4 wynika z organizacji reklmacji w marketach, ktora pozostawiam bez komentarza.

Akire wycowal sam na swoja prosbe w zasadzie bo tak jak powiedzialem nie mialo sensu na obecna chwile dalej tego ciagnac. Oczywiscie bede jeszcze monitorowal sprawe procka.

Co do urzadzen, to doszedlem do wniosku ze potrzebuje dwa: jedno wince, nie umie sie obejsc bez kombinowania, szukania itp ....... poza tym czasem ktos chce pozyczyc nawigacje wiec nie ma sprawy ....... Drugi to WM5, wlasnie zamierzam w niedalekiej przyszlosci sprawic sobie mio, dlatego ze potrzebne mi jest urzadzenie na ktorym bedzie chodzic oprog. bez klopotow - instalacje, brak kombinacji dllkami i innymi pierdolami ......

Jak pozniej znajde czas to opisze na stronce przygody z reklamacjami szczegolnie w orange - mozna po prostu usmiac sie po pachy, ale tez duzo to uczy i przyda sie wielu osobom podczas zakupow - najwiekszym bledem jest nieznajomosc prawa

No na razie tyle i pozdrawiam serdecznie.
 
 
 
bonanza 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 235
Skąd: podkarpacie
Wysłany: 2008-01-22, 10:27   

pppp napisał/a:
I co udało się? W razie co trzymaj się, że na pudełku napisane jest ze mają najdokładniejszą mapę a w momencie gdy kupowałej navi to była już nowsza wersja i to płatna. NAciągneli cię w sumie czyli nie jest to zgodne z umową.


Oczywiście, gdybym chciał oddać, to też bym na tym jechał: "tysiąc ileś miast i miejscowości z nazwami ulic i numerami budynków" - no chyba, że to trzeba rozumieć: tysiąc+ nazw miejscowości (samych miast jest <1000) + co najmniej 2 nazwy ulic w sumie (liczba mnoga) + co najmniej 2 numery budynków (l. mn.).
To samo o technologii 3D bajki na pudełku, a program MM 2D - w tej logice wszystko oprócz papierowej mapy jest 3D, bo ma 3 wymiary. Mapa papierowa jest 2D, bo "nie ma grubości".
 
 
sapoan
Waypoint


Dołączył: 05 Mar 2008
Posty: 89
Wysłany: 2008-03-07, 04:55   

Temat juz troszkę podupadł. U mnie też TCMP pokazuje dokładnie jak wyżej. Procesor 266 MHz.
Prosiłbym więc kolegów aby wypowiedzieli sie jak to własciwie jest z tym taktowaniem i czy nie jest to drobne oszustwo ze strony marketingowców akiry.

Mam tez pytanie co moze byc powodem przesuniecia wyświetlanych filmów. wydglada to tak jakby ekran z wyswietlanymi klatakmi przesuniety był w kierunku prawy dól. W zaden sposób nie udało mi sie tego jakoś ustawic.
Pozdrawiam
 
 
norbi 
Waypoint


Dołączył: 24 Lut 2008
Posty: 47
Wysłany: 2008-03-07, 07:43   

A moze wystarczy wgrac jakies oprogramowanie ktore odblokuje moc procesora.


ps
Podobna sprawa jest np. w przypadku Nokii N-GAGE ktorej procek mozna podkrecic dzieki malemu programikowi AŻ o jedna trzecia.
 
 
tm85 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 9
Wysłany: 2008-03-09, 11:35   

U mnie zamiast 370 MHz widać 326 WIĘC MOŻLIWE JEST że pomiar jest po prostu obarczony błędem. ;-)
_________________
Jeżdzę z GoClever 5040 AM XL lub Akira 3512-A3
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,3 sekundy. Zapytań do SQL: 9