|
My Navia
|
Przesunięty przez: jacekp1313 2020-01-20, 12:49 |
Navitel e200 (Linux i WinCE6) |
Autor |
Wiadomość |
jacekp1313
Maestro GPS Samsug+NaviExpert

Pomógł: 529 razy Dołączył: 25 Wrz 2008 Posty: 18790 Skąd: 3City
|
Wysłany: 2020-11-24, 22:24
|
|
|
Chciałem tylko sprezycowac, aby nkit z Linuxem nie napisał "u mnie nie działa" |
|
 |
Google
Maestro GPS Moderator

Pomógł: 36 razy Dołączył: 26 Paź 2010 Posty: 2427 Skąd: Google
|
Wysłany: 2020-11-26, 19:41
|
|
|
No to czekamy na kogoś kto może chce przetestować na WinCe. |
_________________ Poradniki |
|
|
|
 |
jgx
Navi Expert

|
Wysłany: 2022-02-03, 15:21
|
|
|
Cześć
odblokowałem w/g tego opisu i wszystko OK poza tym że za każdym razem po włączeniu nawi wyskakuje okienko do przeprowadzenia kalibracji którą muszę przeprowadzić, po wyjsciu z uspienia nie tylko jak jest całkowicie wyłączana - da się z tym coś zrobić? Drugi problem że Auto mapa na tym e200 za nic nie chce chodzić muli niesamowicie nawet na menu, praktycznie nie do użycia - czy te urządzenia są za słabe pod AM 24 czy może mam uszkodzoną nawi? |
_________________ Mio Spirit 670 |
|
|
|
 |
Google
Maestro GPS Moderator

|
Wysłany: 2023-01-26, 14:47
|
|
|
Odświeżę temat ale ze względu na to co teraz występuje.
Otóż osoba która ma tę nawigację obecnie zmieniła auto i ma teraz Seat Altea 1.2 która ma wbudowaną nawigację .
Osoba ta wyruszyła w trasę 100km z nawigacją Navitela gdyż aby zaktualizować tę w samochodzie trzeba wydać więcej niż jest warta ta nawigacja.
No i otóż Navitel kompletnie nie chciał złapać fixa w samochodzie.
Dostałem tą nawigację aby ją z aktualizować. Przed domem bez problemu łapie fixa i działa zarówno Navitel jak i AM.
Gdy wsiądziemy do samochodu i go odpalimy ze złapaniem fixa jest duży problem , kompletnie go nie łapie. Jak zgasimy auto i wyjmiemy kluczyk ze stacyjki wszystko wraca do normy. Nawigacja działa bez problemów.
Teraz pytanie. Czy antena od wbudowanej nawigacji może zakłócać sygnał ?
Na telefonie działa. No wiem że wspomaga ją GSM ( nie sprawdzałem bez wspomagania) ale co może zakłócać sygnał nawigacji przy szybie ?
Jak ustawi się ją bez odpalonego auta to działa. Jak ruszy się w drogę też działa chodź na AM gubiła sygnał GPS.
Ktoś coś podpowie ? Albo inaczej. Czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem. |
|
|
|
 |
keeczmi
Waypoint Małestro GPS

|
Wysłany: 2023-02-19, 11:46
|
|
|
Google napisał/a: | Jak ustawi się ją bez odpalonego auta to działa.. |
A nie ma czasem podgrzewanej szyby przedniej? Bo to niby "robi problemy" z sygnałem gps.
Przynajmniej sporo takich opinii jest, jak i przeciwnych im.
|
_________________ Manta GPS-040 | Lark 50.4BT = teXet TN-700 | GoCLever 5080 |
|
|
|
 |
Google
Maestro GPS Moderator

|
Wysłany: 2023-02-20, 08:28
|
|
|
keeczmi napisał/a: | A nie ma czasem podgrzewanej szyby przedniej? Bo to niby "robi problemy" z sygnałem gps. | Też o tym myślałem ale tam nie ma takiej szyby.
Trochę to dziwne ale ostatnio nabyłem do swojego auta fabryczne radio z nawigacją , moduł GPS lezy na podszybiu a nawigacje które mam dodatkowo Smart GPS i Tom Tom działają bez problemów. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|