My Navia Strona Główna My Navia


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Nowe Mapy od Teleatlasa / TomToma
Autor Wiadomość
inek1 
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 25 Maj 2008
Posty: 268
Skąd: Poznań
Wysłany: 2021-01-09, 13:20   

Proszę
https://1fichier.com/?16jjq8plp9uspijml1o6&af=1017723
https://1fichier.com/?2bvbsl9ksi582ou7kinp&af=1017723
_________________
Gość, miłego dnia.
 
 
Arturek 
Guru



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1550
Skąd: Kraków
Wysłany: 2021-01-12, 22:00   

wapienm napisał/a:
Tak gwoli sprawiedliwości - cos jest nie tak bo zamienilem mapy na S9 i tak samo sie wywaliło jak na moim MI9 a Igo dokładnie ten sam co u mnie. PO postawieniu od nowa działa ale zamiana na stare save juz wywala program.


Witam

usuń blokady dróg przed zmianą map lub usuń Roadblocks.sav z pakietu zapisu

pozdrawiam
Arturek

[ Dodano: 2021-04-20, 20:56 ]
Witam

Na rosyjskich stronach są dostępne mapy TomTom 2020.12

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
dix62 
Navi Expert



Pomógł: 9 razy
Dołączył: 15 Sty 2012
Posty: 223
Skąd: Internet
Wysłany: 2021-04-21, 09:31   

Arturek napisał/a:
wapienm napisał/a:
Tak gwoli sprawiedliwości - cos jest nie tak bo zamienilem mapy na S9 i tak samo sie wywaliło jak na moim MI9 a Igo dokładnie ten sam co u mnie. PO postawieniu od nowa działa ale zamiana na stare save juz wywala program.


Witam

usuń blokady dróg przed zmianą map lub usuń Roadblocks.sav z pakietu zapisu

pozdrawiam
Arturek

[ Dodano: 2021-04-20, 20:56 ]
Witam

Na rosyjskich stronach są dostępne mapy TomTom 2020.12

pozdrawiam
Arturek


Tak są dostępne mapki FEU TA 2020 Q4 na 4pna i gpspower
_________________

 
 
 
wapienm
Navi Expert


Dołączył: 17 Paź 2011
Posty: 208
Wysłany: 2021-05-10, 07:43   

Trzeba uważąc na prawdziwosc tych map bo tunel na Ursynowie jest otwarty a w Traficu nie ma na niego blokady
_________________
SGS8 , Nextgen Primo Israel / Avic
 
 
Arturek 
Guru



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1550
Skąd: Kraków
Wysłany: 2021-05-15, 07:29   

Witam

Zaznaczenie dróg na mapie to jedno, a przejezdnośc dróg to drugie

W Krakowie od kilku lat jest budowana tzw. "Trasa Łagiewnicka" - w związku z budową kilka ulic w pobliżu jest zamknięta - niestety większość nawigacji nie ma informacji o zamknięciu dróg i chce prowadzić po terenie budowy
tak jest z:
- IGO
- TomTom
- Here

tylko Google Maps prowadzi poprawnie

Kolejna kwestia - w poprzednim wydaniu jedno skrzyżowanie było poprawnie,
a w nowym poprawili na błędnie (w Krakowie ul.Myślenicka nie łaczy się z ul.Stojałowskiego - a w nowym wydaniu zaznaczyli, że się łaczy))

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
dix62 
Navi Expert



Pomógł: 9 razy
Dołączył: 15 Sty 2012
Posty: 223
Skąd: Internet
Wysłany: 2021-05-16, 06:21   

Arturek napisał/a:
Witam

Zaznaczenie dróg na mapie to jedno, a przejezdnośc dróg to drugie

W Krakowie od kilku lat jest budowana tzw. "Trasa Łagiewnicka" - w związku z budową kilka ulic w pobliżu jest zamknięta - niestety większość nawigacji nie ma informacji o zamknięciu dróg i chce prowadzić po terenie budowy
tak jest z:
- IGO
- TomTom
- Here

tylko Google Maps prowadzi poprawnie

Kolejna kwestia - w poprzednim wydaniu jedno skrzyżowanie było poprawnie,
a w nowym poprawili na błędnie (w Krakowie ul.Myślenicka nie łaczy się z ul.Stojałowskiego - a w nowym wydaniu zaznaczyli, że się łaczy))

pozdrawiam
Arturek


utwórz plik KML (Google Maps) i dodaj do: content/userdata/myroute
_________________

Ostatnio zmieniony przez 2021-05-16, 13:04, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Arturek 
Guru



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1550
Skąd: Kraków
Wysłany: 2022-04-17, 16:41   

Witam
Są nowe mapy TomTom 2021.12, tylko nie udaje mi się poprawnie wstawić linku torrentowego

pozdrawiam
Arturek

.
.


--------------------------------------------------------------------------
Link w wątku http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=46560
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2022-04-18, 11:46, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
Arturek 
Guru



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1550
Skąd: Kraków
Wysłany: 2022-10-23, 09:32   

Witam

Na rosyjskim forum są już do pobrania nowe mapy TomTom 2022.06
Nie mam jak wstawić linku, bo trzeba mieć konto na tamtym forum

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
seku
Waypoint


Dołączył: 25 Wrz 2011
Posty: 76
Wysłany: 2022-12-08, 19:37   

ktoś ma wie skąd pobrać nowe mapy do iGo od TomTom`a ?
 
 
overconscious
[Usunięty]

Wysłany: 2022-12-08, 23:59   

https://www.navitotal.com/maps-buildings-dem-poi/
https://www.gpspower.net/igo-maps.html
https://www.gpsurl.com/igo-maps/
 
 
seku
Waypoint


Dołączył: 25 Wrz 2011
Posty: 76
Wysłany: 2022-12-09, 08:17   

niestety nie mam konta na w/w serwisach można same linki ?
 
 
overconscious
[Usunięty]

Wysłany: 2022-12-09, 13:28   

Nie, bo nie pomagam leniom.
 
 
seku
Waypoint


Dołączył: 25 Wrz 2011
Posty: 76
Wysłany: 2022-12-10, 08:54   

dziękuje i tak
 
 
dix62 
Navi Expert



Pomógł: 9 razy
Dołączył: 15 Sty 2012
Posty: 223
Skąd: Internet
Wysłany: 2022-12-10, 09:23   

seku napisał/a:
dziękuje i tak


Kod:
magnet:?xt=urn:btih:7975DFEB7E7B1812BCDC2C75B5B1578AFAD97D23&tr=http%3A%2F%2Fbt2.t-ru.org%2Fann%3Fmagnet&dn=%D0%9A%D0%B0%D1%80%D1%82%D1%8B%20iGo%20%D0%95%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0%20%2B%20%D0%A1%D0%9D%D0%93.%20TomTom%20Maps%20Europe%202022.06%20%5B14.10.2022%5D


torrent link (innego nie mam)
_________________

 
 
 
overconscious
[Usunięty]

Wysłany: 2022-12-13, 04:31   

seku napisał/a:
dziękuje i tak


Trochę nie rozumiem, jak można być tak niezaradnym.

Też odpaliłem iGO Primo na starym iPAQ 310. Program z chomika dix62, mapy z serwisów z które ci podałem.
Wszystko hula jak talala, a mapy obejmują całą europę włącznie z Rosją. W dodatku mapy są dwóch dostawców TomTom/HERE i można je przełączać w programie.
Jakby tego było mało na podanych forach są aktualne SpeedCamery (SCDB), które można sobie wgrać na europę i jazda.
Jak się nie ma konta, to trzeba je założyć (5 minut), a nie prosić się za każdym razem o nowe mapy.

PS.
Swoją drogą, to na iPAQu 310 tak uruchomiłem jeszcze AutoMapę, MapęMap, Garmina, TomToma.
Wszystko hula, wszystko z aktualnymi mapami.
WinCE ciągle daje radę, nawet w 2022. A do tego ma lepszą odporność na słońce/zimno niż nowsze konstrukcje bazujące na Androidzie.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: