Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Co się stało?
Autor Wiadomość
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2421
Skąd: Google
Wysłany: 2015-07-19, 22:46   

A taki komunikat mam dziś :
Kod:
Warning: readfile(http://ppwidget.skapiec.pl/widget/42112-5999) [function.readfile]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 503 Service Unavailable in /home/mychild/www/cache/tpl_FunkyCoolBlue.overall_header.php on line 331


Pojawił się nad belką Ogłoszenie:



[ Dodano: 2015-10-26, 08:23 ]
Kod:
Błąd Ogólny
 
Could not query users table

DEBUG MODE

SQL Error : 2013 Lost connection to MySQL server during query

SELECT u.user_id FROM (phpbb_users u, phpbb_read_history r) WHERE u.user_id = r.user_id AND u.user_lastvisit < 1444634498 AND u.user_id <> -1 AND u.user_level = 0 AND u.user_id <> 77606 GROUP by r.user_id

Line : 194
File : read_history.php

Jeśli nie potrafisz znaleźć rozwiązania tego problemu,
możesz spróbować poszukać, lub zadać pytanie na forum: http://www.przemo.org/phpBB2/
_________________
Poradniki
 
 
mariobros 
Waypoint


Dołączył: 24 Sie 2011
Posty: 49
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-10-27, 18:35   

Witam,
zmieniłem styl forum na z domyślnego FunkyCoolBlue na DarkMW i teraz nie mogę zmienić z powrotem, bo cały czas wyskakuje mi "ten adres e-mail jest nieprawidłowy" i "Wpisane przez Ciebie hasło nie pasuje do zapisanego w bazie danych".

O co chodzi? Ja żadnego hasła ani e-maila nie chcę zmieniać, tylko styl. Dla próby wpisałem obecne i nowe hasło i nadal wyskakuje "ten adres e-mail jest nieprawidłowy".

Co mam zrobić?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9643
Skąd: znikąd
Wysłany: 2015-10-28, 07:06   

Przeczytać wątek "Ten email jest nieprawidłowy po zmianie stylu"
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
mariobros 
Waypoint


Dołączył: 24 Sie 2011
Posty: 49
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-10-29, 09:10   

Działa, dzięki :)
_________________
MODECOM Freeway MX 2
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18956
Skąd: 3City
Wysłany: 2016-06-24, 21:51   

Cos sie dzieje dziwnego - jeden z użytkowników zauwazył, że zaginął wątek o iGO Basarsoft 9.19.27

W Google można obejrzeć kopie róznych stron z wątku, np. http://webcache.googleuse...lient=firefox-b
http://webcache.googleuse...lient=firefox-b
http://webcache.googleuse...lient=firefox-b


Jeszcze poszukam, może ktos przypadkiem przeniósł. Ale chyba trzeba będzie sięgnąc do kopii zapasowej forum (widziałem coś takiego w panelu administracyjnym)
_________________

 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9643
Skąd: znikąd
Wysłany: 2016-06-25, 14:10   

Nie on jeden zaginął:
zbigniew59 napisał/a:
temat - Modyfikacje do igo nextgen - zniknął tak jak igo basarsoft.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18956
Skąd: 3City
Wysłany: 2016-07-20, 07:13   

Zaginął kolejny - "Uwalony GC 5066FMBT"
Chciałem scalić go z wątkiem "Goclever 5066 FMBT - reanimacja / backup". Wszystko było jak zwykle, aż do momentu kliknięcia w SCALAJ.
Wyskoczył komunikat podobny do tego:

http://chomikuj.pl/jajace...,5475624925.jpg .
Po uzyciu COFNIJ w przeglądarce temat zniknął.
W google są kopie pojedynczych stron (site:my-navia.pl Uwalony GC 5066FMBT), ale samego tematu nie widzę.
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2019-03-09, 20:22, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
Edgar
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 05 Lut 2010
Posty: 377
Wysłany: 2017-12-25, 21:36   

Witam Świątecznie🎆🎆
Nagrody funkcje oraz wigilia, przy lwach wykonana.
Pytanie techniczne co z postami:
Kod:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=476846#476846

Proszę o info
Pytanie dotyczy postów Wall
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18956
Skąd: 3City
Wysłany: 2022-09-22, 08:31   

U kilku użytkowników przy próbie wejścia na forum wystakuje komunikat

"Fatal error: Call to undefined function: iconv() in /home/mychild/www/cache/tpl_FunkyCoolBlue.overall_header.php on line 206"

jeden z kolegów skontaktował sie telefonicznie i okaząło się, że u mnie na FireFoxie i Edge nie ma problemu, a u niego na tych samych przeglądarkach jets powyższy błąd.

U mnie działa zarówno w pracy (Win10), jak i w domu (też Win10).
Różni dostawcy internetu, zabezpieczenia w obu przypadkach WidnowsDefender, w pracy cos jeszcze (utajnione przed użytkownikami)

Może ktoś ma jakiś pomysł...
_________________

 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 81 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 7020
Skąd: znikąd
Wysłany: 2022-09-22, 09:07   

Po dwóch dniach braku dostepu do forum z powodu tego błędu,dzis od rana jest ok.
Co ciekawe,na telefonie mialem staly dostep do forum
Jako,ze samo się nie naprawilo, przypuszczam,ze blad byl po stronie serwera
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
dix62 
Navi Expert



Pomógł: 7 razy
Wiek: 60
Dołączył: 15 Sty 2012
Posty: 205
Skąd: Internet
Wysłany: 2022-09-22, 13:47   

To nie jest ani błąd serwera ani błąd przeglądarki
Po prostu skrypt phpBB by Przemo nie ma wsparcia dla SSL (tryb bezpieczny)
Skrypt pracuje tylko na starszych wersjach PHP tzn. do 3.6 w dół
W przypadku tego forum blokują dostęp prawdopodobnie tylko skórki systemu (tpl)
Podobny problem miałem z tym forum miejscowości Jerzwałd http://forum.jerzwald.pl/
Jedyne wyjście to zostawić tylko templetes wydawcy Przemo
lub odpowiednio je zmodyfikować żeby nie wywoływały błędu (ceche)
Najbardziej profesjonalnym wyjściem byłaby migracja skryptu i bazy do vBulletin lub podobnego komercyjnego
_________________
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18956
Skąd: 3City
Wysłany: 2022-09-22, 14:20   

Najciekszawsze jest to, że u części forumowiczów wszystko grało. Czyli chyba nie do końca sam skrypt, a interakcja między skryptem a przeglądarką albo zabezpieczeniami dostawcy internetu
_________________

 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 81 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 7020
Skąd: znikąd
Wysłany: 2022-09-22, 21:38   

@dix62,.. i nagle samo się naprawiło .....
I u jednych userów było Ok, innych nie dopuszczało sygnalizując błąd krytyczny ....
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
  
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 186 razy
Wiek: 31
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4585
Skąd: Wawa
Wysłany: 2022-09-25, 19:48   

U mnie też nie działało ani w domu, ani w pracy na komputerach stacjonarnych. Na telefonie też nie działało. Po dwóch dniach wróciło normy i wszystko działa.
no_taki napisał/a:
Jako,ze samo się nie naprawilo, przypuszczam,ze blad byl po stronie serwera
Ja też tak wnioskuję że coś było nie tak na serwerze.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 9