Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Nokia 500 Navigator free map factor
Autor Wiadomość
Lenar
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Maj 2013
Posty: 8
Wysłany: 2022-09-04, 21:27   Nokia 500 Navigator free map factor

Dostałem w firmie misję aktualizacji tej pięknej nawigacji ale nawet nie próbowałem jej odblokować z dwóch powodów:
1 piękne oryginalne menu noki
2 proste oryginalne menu noki które potrafi obsłużyć użytkownik końcowy.
Nie krakowałem bo to nielegalne ;)
Jednak przy każdej próbie uruchomienia Navigatora kończy się to logiem noki na białym tle i czarnym kwadratem w rogu.
Próbowałem:
\SDMMC\MobileNavigator\MobileNavigator.exe(skrót do Navigatora)
\SDMMC\MobileNavigator\MobileNavigator.exe(zmieniona nazwa folderu i aplikacji Navigator)
\SDMMC\MobileNavigator\MobileNavigator.exe(Auto start MortScripcie z skryptem Run("\SD\Navigator\Navigator.exe")
Więcej pomysłów nie znalazłem przeszukując to forum, może ktoś ma jakiś pomysł?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18956
Skąd: 3City
Wysłany: 2022-09-05, 08:14   

MOże torchę dookoła.
Pobierz jakąś starszą AutoMapę, zainstaluj na inna kartę SD i podaczas instalacji poszukja dodatku NOKIA 500. Wóczas na SD oprócz AM powtsanie folder z plikami startowymi - będziesz miał wzór do nazwy folderów i pliku .exe
_________________

 
 
Lenar
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Maj 2013
Posty: 8
Wysłany: 2022-09-07, 17:09   

jacekp1313 napisał/a:
SD oprócz AM powtsanie folder z plikami startowymi -

Mam oryginalną kartęz Automapą która się uruchamia na tej noki.
foldery:
Cities
MbileNavigator (w nim MobileNavigator.exe)
System Volume Information
pliki
AutoMapa.info
AutoMapa.info.bak
Automapa EU.md5
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18956
Skąd: 3City
Wysłany: 2022-09-08, 12:30   

A jakie foldery masz w MobileBavigator?
_________________

 
 
Lenar
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Maj 2013
Posty: 8
Wysłany: 2022-09-11, 20:09   

jacekp1313 napisał/a:
A jakie foldery masz w MobileBavigator?

MobileNavigator.exe i nic więcej
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 186 razy
Wiek: 31
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4585
Skąd: Wawa
Wysłany: 2022-09-11, 20:38   

Lenar napisał/a:
nic więcej
Skoro nic więcej nie ma, to plik MobileNavigator.exe nie ma co uruchomić.
Wszystko musisz zrobić na PC, a potem skopiować na kartę SD i do urządzenia nawigacyjnego.
Tu masz instrukcję jak to zrobić :arrow: https://vadimpacajev.com/navigator-free-jak-zainstalowaczaktualizowac-mape-na-nawigacjach-z-windows-ce/

Tu pobierz program :arrow: https://navigatorfree.mapfactor.com/en/download/ Wersja Windows CE
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Lenar
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Maj 2013
Posty: 8
Wysłany: 2022-09-14, 18:05   

___Olivia_ napisał/a:
nie ma co uruchomić.

Myślęże działa jak skrót.
Instrukcja dotyczy navigacji novaroad (prand map factor) i nawigacji z odblokowanymi windowsami.
Ale spróbowałem i efekt jest taki:
Nokia Maps
Włóż karę SD z danymi mapy
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 186 razy
Wiek: 31
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4585
Skąd: Wawa
Wysłany: 2022-09-14, 18:52   

Lenar napisał/a:
Myślęże działa jak skrót.
Tak, to jest skrót, ale nie ma co on uruchomić, bo brak plików.
Lenar napisał/a:
Instrukcja dotyczy navigacji novaroad
Tą istrukcję można użyć do każdego urządzenia nawigacyjnego.
Lenar napisał/a:
nawigacji z odblokowanymi
Możesz utworzyć plik "ini"a w nim MobileNavigator/MobileNavigator.exe, lub utworzyć skrót MobileNavigator/MobileNavigator.exe , a w innych skrótach zmienić nazwę np: MobileNavigator1/MobileNavigator1.exe
Jeszcze możesz zastosować taki trik
Lenar napisał/a:
foldery:
Cities
MbileNavigator (w nim MobileNavigator.exe)
Zamiast AutoMapa, to wgraj MapFactor.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Lenar
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Maj 2013
Posty: 8
Wysłany: 2022-09-14, 20:33   

___Olivia_ napisał/a:
Tą istrukcję można użyć do każdego urządzenia nawigacyjnego.

Każdym z wyjątkiem noki 500 albo źle skopiowałem pliki na kartę bo taka jak pisałem wyżej jest komunikat żeby włożyć kartę mimo że jest w środku.
Rozpiski o plikach ini nie zrozumiałem, ale jak rozpakowałem exe to nie widzę tam takiej struktury skatologów jak piszesz.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 186 razy
Wiek: 31
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4585
Skąd: Wawa
Wysłany: 2022-09-14, 20:44   

Spróbuj tak zrobić
Lenar napisał/a:
Mam oryginalną kartęz Automapą która się uruchamia na tej noki.
foldery:
Cities
MbileNavigator (w nim MobileNavigator.exe)
Zamiast AutoMapa, to wgraj MapFactor.


Lenar napisał/a:
Rozpiski o plikach ini nie zrozumiałem
To musisz ten plik "ini"sam utworzyć i wkleić go na kartę.
Lenar napisał/a:
Każdym z wyjątkiem noki 500
Zrób tak samo jak z AutoMapą
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Lenar
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Maj 2013
Posty: 8
Wysłany: 2022-09-14, 20:44   

zostawiłem marginalne MobileNavigator/MobileNavigator.exe
zmieniłem zawartość pliku Automapa.info i Automapa.info.bak
z
AmInstallPath=\SDMMC\AutomapaEU\
na
AmInstallPath=\SDMMC\NAVIGATOR\

efekt jest taki że na białym tle wyskakuje okienko windowsa:
Automapa eu wce (W nagłówki)
NIe powiodla sie próba uruchomienia modulu: Dane Rozdzielczość ekranu (CXXCY): 480x272
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 186 razy
Wiek: 31
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4585
Skąd: Wawa
Wysłany: 2022-09-14, 20:47   

A masz już wszystkie pliki MapFactor wgrane na kartę SD ?

Ma być na karcie katalog MobileNavigator a w nim te pliki:
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Lenar
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Maj 2013
Posty: 8
Wysłany: 2022-09-18, 13:09   

raczej mocno się różnią... w linku który podałeś wybrałem windows/windows ce. Pobrała się aplikacja na windowsa w niej wybrałem przygotuj instalację na karcie SD (tak robiłem w navia nv35) i utworzyło takie pliki:
https://images92.fotosik.pl/620/f5fa43bc4b04361amed.png
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 186 razy
Wiek: 31
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4585
Skąd: Wawa
Wysłany: 2022-09-19, 18:39   

Lenar,
A jaki wynik na urządzeniu nawigacyjnym :?:
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Lenar
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Maj 2013
Posty: 8
Wysłany: Dzisiaj 19:48   

___Olivia_ napisał/a:
Lenar,
A jaki wynik na urządzeniu nawigacyjnym :?:

cytując mnie:
Jednak przy każdej próbie uruchomienia Navigatora kończy się to logiem noki na białym tle i czarnym kwadratem w rogu.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 9