Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2020-12-21, 11:04
IGO na radiu samochodowym
Autor Wiadomość
geranium 
Navi Expert


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 369
Skąd: PL
Wysłany: 2021-03-23, 15:18   

@szwagier miałeś rację ..zostało to poprawione (wcześniejszy post)

ostatnio traktuję igo strasznie rozrywkowo :mrgreen: ale zawsze to coś innego i dwukolorowe :-/
i nigdzie indziej czegoś takiego nie widziałem :-) moim zdaniem idealne na tablet

kilka zmian:
czas do manewru
miganie manewru w/g odległości i fotoradaru (bardziej absorbuje uwagę)
śledzenie czasu przyjazdu
itd


[ Dodano: 2021-03-31, 19:07 ]
co powiecie na taki układ ? (ostrzeżenia na trasie)

 
 
embees1 
Navi Expert


Dołączył: 22 Mar 2008
Posty: 245
Wysłany: 2021-09-22, 13:37   kopiowanie plików do stacji multimedialnej

Witam.Kupiłem chińską stację multimedialną z Androidem 10.Ma igo basar z 2017.Przy próbie podmiany map usunąłem stare i nie dałem rady zainstalować nowych.Nie widzę nigdzie funkcji kopiuj,przenies itp.Mogłem tylko odinstalować igo.W jaki sposób mogę zapisać w pamięci urządzenia nowe igo i apk weraz z mapami?
 
 
mumingr
Waypoint


Dołączył: 03 Lip 2008
Posty: 92
Skąd: Kielce
Wysłany: 2021-09-22, 20:40   

Napisz jakiej firmy masz stację multimedialną, jeżeli masz Junsuna to mogę spróbować pomóc.
 
 
embees1 
Navi Expert


Dołączył: 22 Mar 2008
Posty: 245
Wysłany: 2021-09-22, 23:19   

Nie znalazłem marki.Samochodowe multimedia radiowe, MP5 odtwarzacz dla BMW E46, Android 10.1 / nawigacja GPS


• Pochodzenie: CN (pochodzenie)
• DIN: podwójne złącze DIN
• Certyfikacja: FCC
• Rozmiar wyświetlacza: 9"
• Moc wyjściowa: 4x45w
• Maks. pamięć zewnętrzna: 128G
• System operacyjny: Android
• Format mediów cyfrowych: Mp3
• Format mediów cyfrowych: Mp4
• Format mediów cyfrowych: WMA
• Format mediów cyfrowych: JPEG
• Ram: 2g
• Rodzaj materiału: ABS+ Metal
• Gniazdo USB: 2
• Rozdzielczość: 1024x600
• Pozycja waga: 1.4kg
• Funkcje specjalne: bluetooth
• Funkcje specjalne: Wbudowany GPs
• Funkcje specjalne: Nadajnik FM
• Funkcje specjalne: Telefon komórkowy
• Funkcje specjalne: Odtwarzacze mp3
• Funkcje specjalne: Tuner radiowy
• Funkcje specjalne: Ekran dotykowy
• Funkcje specjalne: Wbudowany głośnik/mikrofon
• Funkcje specjalne: z funkcją WiFi
• Funkcje specjalne: Sterowanie wspomaganiem kierownicy
• Funkcje specjalne: Wsparcie dla magistrali CAN
• Dla marek/modelu pojazdu: Bmw
• Napięcie: 12 v
• Rozmiar produktu: 9’’
• Rom: 32G
• Nazwa modelu: car radio
• Interfejs: USB
• Język OSD: POLISH
• Features -1: 2Din Car player
• Resolution: 1024*600 Audio Stereo
• Model Name: 9’’ 2DIN Stereo Car radio
 
 
geranium 
Navi Expert


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 369
Skąd: PL
Wysłany: 2021-09-23, 16:39   

embees1 napisał/a:
Przy próbie podmiany map usunąłem stare

bo tak się robi, i w to miejsce wkleja się nowe tylko nie potrzebnie odinstalowywałeś aplikację..

skoro stacja ma gniazda USB kopiujesz potrzebne pliki na pendrajwa np. pobrane z forum
wchodzisz przez menadżera plików na pendrajwa klikasz na plik instalacyjne a potrzebne pliki kopiujesz do urządzenia..

menadżera można pobrać ze sklepu googla

PS na twoim miejscu mimo wszystko zaczął bym od instalacji IGO ze sklepu googla
 
 
embees1 
Navi Expert


Dołączył: 22 Mar 2008
Posty: 245
Wysłany: 2021-09-24, 13:59   

Problem rozwiązany.Był banalny(dla myślących).Radio ma dwa wyjścia usb.Okazuje się,że tylko jedno działa do przenoszenia plików data(?).a drugie tylko audio-wideo (lecz oba przenoszą takie pliki).iGo basar przekopiował i zainstalowało sie szybko i dobrze.Dzieki.
 
 
bmn
Waypoint


Dołączył: 29 Gru 2008
Posty: 56
Wysłany: 2021-12-31, 18:00   

Panowie a co z tym klatkowaniem na chińskim radyjku . jak wpisze base_dpi=160 to nawet w miare wszystko chodzi tylko wszysko się powiększa . a i nadel nie mogę uruchomić pogody i tmc. Już chyba wszystkie możliwe NextGeny i Pale wgrałem + skin Pongo. Luna chodziła bardzo ładnie

[ Dodano: 2021-12-31, 18:06 ]
zapomniałem dodać Android 9.1 Oreo
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 81 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 7020
Skąd: znikąd
Wysłany: 2021-12-31, 20:23   

a pełny dostep do netu Twoje radio ma ?
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
bmn
Waypoint


Dołączył: 29 Gru 2008
Posty: 56
Wysłany: 2022-01-04, 14:53   

Myślę że tak bo tomtom Luna czy igo go działa normalnie i trafic też. Pal nie kończy też wyznaczania trasy powyżej tysiąca kilometrów dopiero jak ruszę. Na tablecie tych problemów nie miałem. Pomocy
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1689
Wysłany: 2022-01-04, 16:37   

bmn napisał/a:
Pomocy

A instalujesz zmodyfikowane apki? Wypróbuj te ode mnie.
https://www64.zippyshare.com/v/lrZBAUSe/file.html
https://www64.zippyshare.com/v/5OGtt3FV/file.html
Polecam Gift.
 
 
bmn
Waypoint


Dołączył: 29 Gru 2008
Posty: 56
Wysłany: 2022-01-15, 10:33   

Dziękuje Ci bardzo szwagier 22 Twoje apki są świetne u mnie Pal działa najlepiej ale nie na tym chińskim radiu musi być jakiś problem z radiem lub androidem bo nadal brak pogody i TMC . wrzuciłem Pal od Ciebie do tabletu huawei T3 i wszystko poszło od strzała nigdy nie działał tak dobrze więc muszę pokombinować coś z tym androidem bo tam chińczyki coś namieszali . System pokazuje że jest antek 10.1 a apka 9.1 Oreo a mnie się wydaje że Pie . Ale jeszcze raz bardzo Ci dziękuje
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3476
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2022-08-26, 22:25   

Moglibyście mi podrzucić wersję igo działającą na rozdzielczości 1024x600? Próbowałem wersji których używałem na telefonie ale po przejściu początkowych ustawień wychodzi z programu.
_________________
Mi 10 lite ; Mio c250 Automapa
 
 
dix62 
Navi Expert



Pomógł: 7 razy
Wiek: 60
Dołączył: 15 Sty 2012
Posty: 205
Skąd: Internet
Wysłany: 2022-08-27, 08:51   

@Bismar
Rozdzielczość możesz ustawić w pliku multimode.ini:

Kod:
[Modes]
; mx = WidthMin..WidthMax, HeightMin..HeightMax, Folder
; OR
; mx = Width, Height, Folder
m3 = 900..1050,450..620, "800_480"
m4 = 550..620,850..1050, "800_480"

dla:
Flytouch 8 tablet PC
Samsung Galaxy Tab3 7.0
SmartBook Surfer 360 MN10U
i podobnych urządzeń z rozdzielczością
1024x600= 1.707 (closer 16: 9)
_________________
 
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3476
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2022-08-27, 13:36   

Opanowałem go dzisiaj , zobaczymy jak będzie prowadził. Musiałem do data.zip skopiować foldery z plikami rozdzielczości i plik multimode,ini bo ich nie było, dodatkowo usunąłem sys.ini i 3 foldery z ux-cośtam i odpalil za pierwszym razem. Pewnie teraz nie mam żadnego moda ale działa. Po przetestowaniu jak będzie normalnie chodził to spróbuję jakiegoś moda .
_________________
Mi 10 lite ; Mio c250 Automapa
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10