Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2022-08-08, 10:36
[roz] KIANO SlimTab8 3G
Autor Wiadomość
Loko 
Waypoint


Dołączył: 15 Lut 2008
Posty: 91
Wysłany: 2022-04-03, 08:21   [roz] KIANO SlimTab8 3G

Trafił mi w ręce trochę zabytkowy tablet. Zamontowałem Igo ale nie łapie mi GPS. Android trochę stary i nie za bardzo chce obsłużyć sklep Play (adnroid 4.2). Może ktoś pomóc w ustawieniu GPS dla Igo? Obecnie jest taki wpis.
Kod:
[gps]
protocol="NMEA"
maximise_baud=0
set_messages=0
Ostatnio zmieniony przez Loko 2022-04-10, 06:20, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 81 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 7011
Skąd: znikąd
Wysłany: 2022-04-06, 22:07   

Kod:
port="auto"
baud="auto"
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
Ostatnio zmieniony przez no_taki 2022-08-03, 19:24, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Loko 
Waypoint


Dołączył: 15 Lut 2008
Posty: 91
Wysłany: 2022-04-10, 06:19   

Działa. Dziękuję.
 
 
Szampan 
Waypoint


Dołączył: 15 Lis 2019
Posty: 53
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2022-08-02, 17:48   

Dolaczw do tematu. Moja też nie łapie GPS?
 
 
Szampan 
Waypoint


Dołączył: 15 Lis 2019
Posty: 53
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2022-08-02, 17:50   

gps]
location_net=0
location_gps=1
location_log=1
location_log_filename="gpslog/LocationManager"
accuracy_workaround=0
 
 
Szampan 
Waypoint


Dołączył: 15 Lis 2019
Posty: 53
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2022-08-02, 18:10   

Pomoże ktoś. Zapomniałem tableta do pracy. Musiałem kupić nowego, a na nim nic nie działa 😭
 
 
Szampan 
Waypoint


Dołączył: 15 Lis 2019
Posty: 53
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2022-08-02, 20:28   

Zmieniłem wpis i tak nie dziala
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18946
Skąd: 3City
Wysłany: 2022-08-03, 07:51   

Na początek sprawdźcie, czy w ogóle działa moduł GPS - np. programem GPS Satelliters Viewer.
_________________

 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 81 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 7011
Skąd: znikąd
Wysłany: 2022-08-03, 19:23   

kol. Szampan
Napisałes tak: Kupiłem tablet ( tylko wróżka wie jaki ) i nic na nim nie działa.
Co oznacza to NIC, czyli jakie programy instalujesz ?
Na przyszłośc - pisz precyzyjnie i podawaj istotne informacje
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 12