Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Mapy NAVTEQ / HERE
Autor Wiadomość
jenks
Navi Expert


Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 277
Wysłany: 2021-10-09, 15:27   

no_taki napisał/a:
rondo oddane ponad rok temu nadal nie jest widoczne na mapie


Nie tylko to rondo, jest jeszcze lepszy kruczek jadąc od Radomia do Warszawy Tarczyn-Południe jak prowadzi,wyznacz trasę i porównaj z AM lub MM czy Mapy Google.
 
 
maxomalny
azymut


Dołączył: 08 Paź 2012
Posty: 2
Wysłany: 2021-10-26, 18:46   

rawid napisał/a:
FDS - pliki automatycznie kontrolują działanie skrzyni biegów w niektórych modelach nowoczesnych samochodów na niebezpiecznych zakrętach i ostrych zakrętach. Nie dla zwykłych urządzeń GPS


Czy brak licencji dla tych plików może być powodem zawieszania się programu? Na krótkich trasach działała nawet pomimo braku licencji dla wgranej mapy.
 
 
rawid 
Navi Expert



Pomógł: 3 razy
Wiek: 48
Dołączył: 04 Sie 2009
Posty: 272
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2021-10-27, 20:59   

maxomalny napisał/a:
Czy brak licencji dla tych plików może być powodem zawieszania się programu? Na krótkich trasach działała nawet pomimo braku licencji dla wgranej mapy.

Brak licencji dla FDS nie ma nic wspólnego z zawieszaniem się programu.
Usuń wszystkie pliki FDS-są bezużyteczne,a zajmują dużo miejsca i przetestuj ponownie.
 
 
maxomalny
azymut


Dołączył: 08 Paź 2012
Posty: 2
Wysłany: 2021-10-27, 21:18   

rawid napisał/a:
maxomalny napisał/a:
Czy brak licencji dla tych plików może być powodem zawieszania się programu? Na krótkich trasach działała nawet pomimo braku licencji dla wgranej mapy.

Brak licencji dla FDS nie ma nic wspólnego z zawieszaniem się programu.
Usuń wszystkie pliki FDS-są bezużyteczne,a zajmują dużo miejsca i przetestuj ponownie.

Wywaliłem FDS, ale mapa (tylko) lokalnie działała nawet bez swojej głównej licencji, czy to normalne?
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 81 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 7011
Skąd: znikąd
Wysłany: 2021-10-30, 18:49   

Mała uwaga dla osób , które chcialby skorzystac z map Here .Q4 na trasie Rzeszów - Lublin
Sugeruję by na tym odcinku NIE KORZYSTAĆ z nawigacji, a kierować się wylacznie znakami.
Dlaczego ? Otóż Here dopuscilo do ruchu CAŁY odcinek S19 Nisko -Lublin, a także jej część na trasie Rzeszow - Nisko, choc zdecydowana większość tej trasy nie jest jeszce dopuszcona do ruchu.
Malo, ze skutkuje to idiotycznymi komunikatami i dłuuugo jedziemy "po polu" , to spora część rond i węzłów fizycznie jest wykonana, non stop jesteśmy na nie kierowani, a na nich pchani na zablokowaną S-kę Może to skutkowac naprawdę powaznymi problemami i totalnym pogubieniem się na trasie, a w najlepszym wypadku zaliczeniem kilkunastu rond " w kołko" i strata masy czasu.
Znam ta trase na pamięć, więc gorąco sugeruję by na tym odcinku w zadnym wypadku nie słuchac komend nawigacji

Ten babol w mapie jest potęzny i naprawde niebezpieczny, dla osób nie znających trasy
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
sliski4 
GPS instruktor
Alga 5'' BT HD TMC



Pomógł: 18 razy
Dołączył: 30 Mar 2008
Posty: 893
Skąd: zabrze
Wysłany: 2021-11-04, 08:05   

Czy ktoś posiada licencje do tych map ?
_________________
iGo primo2.4 , skin DiMka , skin Decent
iGo primo2.4 android
 
 
dix62 
Navi Expert



Pomógł: 7 razy
Wiek: 60
Dołączył: 15 Sty 2012
Posty: 201
Skąd: Internet
Wysłany: 2021-11-04, 08:55   

sliski4 napisał/a:
Czy ktoś posiada licencje do tych map ?

License Primo+Nxtgen
Pobierz
_________________
 
 
 
eref
Waypoint


Dołączył: 15 Lut 2012
Posty: 49
Wysłany: 2021-11-04, 15:52   

Na najnowszej mapie HERE nawigacja prowadzi mnie nieistniejącym odcinkiem S6, w ogóle nie ma nawet zaczętych robót a w nawigacji są węzły i trasa. O co biega? mam ściągnięte wszystkie pliki z mapą polski. Coś nie tak u mnie, czy to ogólny problem z mapami?

[ Komentarz dodany przez: no_taki: 2021-11-04, 18:09 ]
---------------------------------------------
Mapy Here mają swoj temat , więc nie śmieć kolego po innych .
Przenioslem
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 81 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 7011
Skąd: znikąd
Wysłany: 2021-11-04, 18:10   

O! widze ze Here grubo poszło i hurtem uruchomiło nieoddane drogi.
S19, S6, ciekawe jaka jeszce
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
sliski4 
GPS instruktor
Alga 5'' BT HD TMC



Pomógł: 18 razy
Dołączył: 30 Mar 2008
Posty: 893
Skąd: zabrze
Wysłany: 2021-11-07, 19:49   

dixi62 dzięki za link bardzo się przydał , mapy są w trakcie testowania ale na szybko można powiedzieć że dość dobrze prowadzą w profilu ciężarowym
_________________
iGo primo2.4 , skin DiMka , skin Decent
iGo primo2.4 android
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 81 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 7011
Skąd: znikąd
Wysłany: 2022-07-16, 19:50   

Pojawily się mapy Here_2022.Q2
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
sliski4 
GPS instruktor
Alga 5'' BT HD TMC



Pomógł: 18 razy
Dołączył: 30 Mar 2008
Posty: 893
Skąd: zabrze
Wysłany: 2022-07-18, 19:01   

Był by czas najwyższy :)
_________________
iGo primo2.4 , skin DiMka , skin Decent
iGo primo2.4 android
 
 
dix62 
Navi Expert



Pomógł: 7 razy
Wiek: 60
Dołączył: 15 Sty 2012
Posty: 201
Skąd: Internet
Wysłany: 2022-07-19, 09:25   

Mapy 2022 Q2 były już na początku czerwca do kupienia w naviextras.com
z Liicencją zbiorową dla testów i zabawy można pobrać tutaj:
iGO Polska HERE 2022.Q2.rar
iGO Europe HERE 2022.Q2.rar
_________________
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 9