Ogłoszenie | Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN
|
Vordon 7 - problemy |
Autor |
Wiadomość |
jgx
Navi Expert

|
Wysłany: 2022-06-14, 21:34 Vordon 7 - problemy
|
|
|
Cześć
kupiłem używaną Vordon 7" 8gb flash, 128 ram - po włączeniu na sekundę wyskakuje panel z ikonkami multimediów itd. i od razu momentalnie uruchamia się oryginalna nawigacja, po jej wyłączeniu nie ma panela tylko całkowicie się wyłącza - czy coś jest zwalone czy trzeba coś ustawić? Reset nic nie daje. Czy po ew. odblokowaniu i wrzuceniu jakiegoś swojego panelu będzie wszystko OK czy jest uwalona? |
_________________ Mio Spirit 670 |
Ostatnio zmieniony przez jgx 2022-06-22, 13:29, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Google
Maestro GPS

Pomógł: 36 razy Dołączył: 27 Paź 2010 Posty: 2418 Skąd: Google
|
Wysłany: 2022-06-16, 08:48
|
|
|
jgx napisał/a: | czy coś jest zwalone | Jest zwalone i skoro jgx napisał/a: | po jej wyłączeniu nie ma panela tylko całkowicie się wyłącza | ja bym ją zwrócił. Komuś po prostu udało się w jakiś przedziwny sposób przywrócić do żywych i dlatego tak się zachowuje.
Można by było się pokusić o wgranie od nowa FW ale to już u producenta się dowiaduj. |
_________________ Poradniki
 |
|
|
|
 |
no_taki
Maestro GPS

Pomógł: 80 razy Dołączył: 10 Kwi 2011 Posty: 7004 Skąd: znikąd
|
Wysłany: 2022-06-16, 20:06
|
|
|
Moim zdaniem urzadzenie wcale nie musi byc walniete.
Istnieje możliwość, ze ktoś po prostu tak chcial mieć i całość jest sterowana skryptem mortscripta ( stad wylaczanie urzadzenia po zamknięciu programu .
Trzeba by po prostu zajrzeć w pliki ,o ile jest dostep do komputera. Jesli nie ma - tylko, jak pisal @google, wgranie nowego FW |
_________________ Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny. |
|
|
|
 |
Google
Maestro GPS

|
|
|
|
 |
jgx
Navi Expert

|
Wysłany: 2022-06-22, 13:25
|
|
|
Cześć jakoś nie było czasu - sprawa okazała się banalna na szczęście - trochę się obawiając zrobiłem reset, nawi wstała normalnie, wszystko działa - najprawdopodobniej była zaznaczona opcja "ładuj mape przy starcie" - jest to w panelu wyboru ścieżki. Tak że ten temat zamknniety - dzięki za pomoc.
Obecnie mam inną zagwozdke z tą navi - z kartą wszystko działa OK -IGO, AM ale wywaliłem oryginalne mapy z pamięci i chce zainstalować AM do flasha. Podczas instalki AM nie widzi urządzenia (komp widzi) próbowałem przez activsync i to samo - czy do flasha da się tylko wrzucić gotowca jak igo czy mozna w jakiś sposób zainstalować AM? A może poprostu macie namiary na 6.24 z nowymi mapami AM gotowca na kartę jak to było dawniej? |
|
|
|
|
 |
wojtek1234321
GPS instruktor

|
Wysłany: 2022-06-22, 15:19
|
|
|
A nie nie da się zainstalować do pamięci wewnętrznej nawigacji, tak jak instaluje się AutoMapę na kartę pamięci? (zamiast wybierać kartę po podłączeniu navi do komputera wybrać pamięć navi) |
|
|
|
 |
jgx
Navi Expert

|
Wysłany: 2022-06-23, 07:25
|
|
|
wojtek1234321 napisał/a: | A nie nie da się zainstalować do pamięci wewnętrznej nawigacji, tak jak instaluje się AutoMapę na kartę pamięci? (zamiast wybierać kartę po podłączeniu navi do komputera wybrać pamięć navi) |
własnie pisałem że się nie da - ta opcja jest nieaktywna - instalka nie widzi urządzenia (komputer tak - mogę normalnie wejść na pamieć navi) zawsze połączenie przez activsync pomagało ale tego vordona activsync też nie widzi (przynajmniej u mnie) |
|
|
|
 |
Google
Maestro GPS

|
Wysłany: 2022-06-23, 18:41
|
|
|
jgx napisał/a: | próbowałem przez activsync | Tu musisz użyć Windows Mobile Device Center |
_________________ Poradniki
 |
|
|
|
 |
wojtek1234321
GPS instruktor

|
Wysłany: 2022-06-25, 15:21
|
|
|
Cytat: | (komputer tak - mogę normalnie wejść na pamieć navi) | No właśnie o tym pisałem, jak widzi jako pamięć wymienną to wybrać i instalować analogicznie jak na kartę pamięci. Można wybrać odpowiednie dodatki. Jeżeli nawigacja ma opcję wyboru ścieżki do programu nawigacyjnego, to wybrać AM i powinno działać...
Ja tak instalowałem od dawna, fakt, na inne urządzenia, bo żaden program"wspomagający" połączenie komputera z urządzeniem nie widział tych urządzeń, tylko były widziane jako pamięć zewnętrzna (jako dyski wymienne) i wszystko działało... |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11 |
|