Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Vordon 7 - problemy
Autor Wiadomość
jgx 
Navi Expert


Dołączył: 10 Lip 2009
Posty: 212
Wysłany: 2022-06-14, 21:34   Vordon 7 - problemy

Cześć
kupiłem używaną Vordon 7" 8gb flash, 128 ram - po włączeniu na sekundę wyskakuje panel z ikonkami multimediów itd. i od razu momentalnie uruchamia się oryginalna nawigacja, po jej wyłączeniu nie ma panela tylko całkowicie się wyłącza - czy coś jest zwalone czy trzeba coś ustawić? Reset nic nie daje. Czy po ew. odblokowaniu i wrzuceniu jakiegoś swojego panelu będzie wszystko OK czy jest uwalona?
_________________
Mio Spirit 670
Ostatnio zmieniony przez jgx 2022-06-22, 13:29, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2418
Skąd: Google
Wysłany: 2022-06-16, 08:48   

jgx napisał/a:
czy coś jest zwalone
Jest zwalone i skoro
jgx napisał/a:
po jej wyłączeniu nie ma panela tylko całkowicie się wyłącza
ja bym ją zwrócił. Komuś po prostu udało się w jakiś przedziwny sposób przywrócić do żywych i dlatego tak się zachowuje.
Można by było się pokusić o wgranie od nowa FW ale to już u producenta się dowiaduj.
_________________
Poradniki
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 7004
Skąd: znikąd
Wysłany: 2022-06-16, 20:06   

Moim zdaniem urzadzenie wcale nie musi byc walniete.
Istnieje możliwość, ze ktoś po prostu tak chcial mieć i całość jest sterowana skryptem mortscripta ( stad wylaczanie urzadzenia po zamknięciu programu .

Trzeba by po prostu zajrzeć w pliki ,o ile jest dostep do komputera. Jesli nie ma - tylko, jak pisal @google, wgranie nowego FW
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2418
Skąd: Google
Wysłany: 2022-06-19, 10:24   

Tam powinien być przycisk reset . Resetowałeś to?

Ale zanim go klikniesz poczytaj to z elektrody https://www.elektroda.pl/...pic3080935.html
_________________
Poradniki
 
 
jgx 
Navi Expert


Dołączył: 10 Lip 2009
Posty: 212
Wysłany: 2022-06-22, 13:25   

Cześć jakoś nie było czasu - sprawa okazała się banalna na szczęście - trochę się obawiając zrobiłem reset, nawi wstała normalnie, wszystko działa - najprawdopodobniej była zaznaczona opcja "ładuj mape przy starcie" - jest to w panelu wyboru ścieżki. Tak że ten temat zamknniety - dzięki za pomoc.
Obecnie mam inną zagwozdke z tą navi - z kartą wszystko działa OK -IGO, AM ale wywaliłem oryginalne mapy z pamięci i chce zainstalować AM do flasha. Podczas instalki AM nie widzi urządzenia (komp widzi) próbowałem przez activsync i to samo - czy do flasha da się tylko wrzucić gotowca jak igo czy mozna w jakiś sposób zainstalować AM? A może poprostu macie namiary na 6.24 z nowymi mapami AM gotowca na kartę jak to było dawniej?
_________________
Mio Spirit 670
  
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 853
Wysłany: 2022-06-22, 15:19   

A nie nie da się zainstalować do pamięci wewnętrznej nawigacji, tak jak instaluje się AutoMapę na kartę pamięci? (zamiast wybierać kartę po podłączeniu navi do komputera wybrać pamięć navi)
 
 
jgx 
Navi Expert


Dołączył: 10 Lip 2009
Posty: 212
Wysłany: 2022-06-23, 07:25   

wojtek1234321 napisał/a:
A nie nie da się zainstalować do pamięci wewnętrznej nawigacji, tak jak instaluje się AutoMapę na kartę pamięci? (zamiast wybierać kartę po podłączeniu navi do komputera wybrać pamięć navi)

własnie pisałem że się nie da - ta opcja jest nieaktywna - instalka nie widzi urządzenia (komputer tak - mogę normalnie wejść na pamieć navi) zawsze połączenie przez activsync pomagało ale tego vordona activsync też nie widzi (przynajmniej u mnie)
_________________
Mio Spirit 670
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2418
Skąd: Google
Wysłany: 2022-06-23, 18:41   

jgx napisał/a:
próbowałem przez activsync
Tu musisz użyć Windows Mobile Device Center
_________________
Poradniki
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 853
Wysłany: 2022-06-25, 15:21   

Cytat:
(komputer tak - mogę normalnie wejść na pamieć navi)
No właśnie o tym pisałem, jak widzi jako pamięć wymienną to wybrać i instalować analogicznie jak na kartę pamięci. Można wybrać odpowiednie dodatki. Jeżeli nawigacja ma opcję wyboru ścieżki do programu nawigacyjnego, to wybrać AM i powinno działać...
Ja tak instalowałem od dawna, fakt, na inne urządzenia, bo żaden program"wspomagający" połączenie komputera z urządzeniem nie widział tych urządzeń, tylko były widziane jako pamięć zewnętrzna (jako dyski wymienne) i wszystko działało...
  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11