Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
AutoMapa 6.27.0
Autor Wiadomość
rych22
Waypoint


Dołączył: 26 Sty 2017
Posty: 30
Wysłany: 2021-10-22, 09:59   

Napisz z jaką wersją programu masz problem. Zaktualizuj Traffic, powinno pomóc.[/quote]

pomogło z podmianą trafic dzięki
 
 
bpjl 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 31 Maj 2008
Posty: 176
Skąd: Katowice
Wysłany: 2022-02-18, 12:40   

Czy w wersji 6.27 nadal występuje problem zawieszania po paru kilometrach czy może ktoś już sobie z tym poradził? Ta wersja fixuje mi się bez problemu na Becker BE7827 a sprawna 6.24 niestety ni w cholerę nie potrafi obliczyć pozycji - ciągły komunikat "szukam sygnału GPS". A jak już coś tam załapie to albo info że "słaby sygnał GPS" albo lokalizuje mnie jakieś 500m od pozycji. 6.27 szybko łapie i w punkt.
 
 
Mariolka22
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Sie 2011
Posty: 8
Wysłany: 2022-02-19, 18:54   

Ja mam wersje 6.24.0 (2951) wersja mapy PL 2009 i z wersji 2107 przekopiowałam pliki w folderze maps ( wszystkie). Czy bedzie to dobrze działać?
I prosze sie nie śmiać :oops: :-D
 
 
bpjl 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 31 Maj 2008
Posty: 176
Skąd: Katowice
Wysłany: 2022-02-19, 19:08   

Mariolka22 napisał/a:
I prosze sie nie śmiać


Nie mam najmniejszego zamiaru. Nie jestem też specem w temacie ale interesuje mnie powód takiego manewru? Przecież dostępna jest wersja AM 6.24 z mapami 2201 (wystarczy podmienić pliki traffic i wszystko działa).
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2418
Skąd: Google
Wysłany: 2022-02-20, 11:44   

,,Nie rycz mała nie rycz. Ja znam te wasze numery ,,

:-D :-D :-D
_________________
Poradniki
 
 
Patryk Ernst 
Waypoint


Wiek: 54
Dołączył: 20 Gru 2018
Posty: 103
Skąd: World
Wysłany: 2022-05-13, 14:17   

Jacekp1313 z całym szacunkiem dla tego co robiłeś i robisz. Ale Twoja ostatnia publikacja http://www.my-navia.pl/vi...9e8cccc0#494087 to - niewypał. Nie obrażając Twojej osoby broń boże (nie chce tu nikogo krytykować ,obrażać itd) zwróć uwagę ,że po 1 wstawiłeś staroć bo mapa 2105 (tak można wymienić na nową - to jasne jest - tylko nie ma sensu)



Po 2 kolego zainstaluj wyznacz trasę i przesuń ją oddalając czy przybliżając a zauważysz gdzie tkwi problem. Strasznie laguje obraz ( przy moich 32 GB w ramach) co doprowadza po momencie ,że zawisa i amen. Winą tego jest zmiana struktur w programie i źle uleczony exe i temat znany od czasu ukazania się pierwszych wersji 6.27



Tu przykład jak widać po wyznaczeniu tracy 790 km.Nie chce myślec co byłoby na trasie EU.
 
 
Sznuki 
młodszy inspektor GPS


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Lis 2012
Posty: 10
Skąd: Kosmos
Wysłany: 2022-05-14, 18:02   

@ Patryk Ernst
Za to ta wersja 6.24_2105 którą wystawiłeś w linkowni, działa cacy zarówno na PC, jak i WinCE.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18940
Skąd: 3City
Wysłany: 2022-05-16, 06:54   

Patryk Ernst napisał/a:
zainstaluj wyznacz trasę i przesuń ją oddalając czy przybliżając a zauważysz gdzie tkwi problem. Strasznie laguje obraz
Bardzo dziękuję za wyłapanie problemu i zwrócenie uwagi (bardzo merytoryczne) .
Dotychczas się z tym nie spotkałem, może dlatego, że wyznaczałem trasy niewiele ponad 1000km po Polsce.

Co do starej mapy - wystawiłem to, co kedyś ściagnąłem i nie chciałem robi żadnych podmianek, bo i tak za kilka miesięcy mapa 2205 będzie nieaktualna
_________________

 
 
Sznuki 
młodszy inspektor GPS


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Lis 2012
Posty: 10
Skąd: Kosmos
Wysłany: 2022-05-17, 16:13   

jacekp1313 napisał/a:
Dotychczas się z tym nie spotkałem, może dlatego, że wyznaczałem trasy niewiele ponad 1000km po Polsce.

Wyznaczenie trasy to "pikuś" - Program się uruchamia, trasę też wyznaczy, ale wystarczy kilka razy zwiększyć/zmniejszyć skalę mapy, przesunąć mapę, by się przekonać co takie rozwiązania są warte. Jaja zaczynają się chwilę po rozpoczęciu jazdy, a nawet po włączeniu demo
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18940
Skąd: 3City
Wysłany: 2022-05-22, 08:43   

Faktycznie, dla długiej trasy dookoła Polski sa zwiechy.
Post z linkami juz w koszu

Jeszcze raz dziękuję i przepraszam za zamieszanie
_________________

 
 
marek19871002 
azymut


Dołączył: 11 Cze 2022
Posty: 1
Skąd: Kraków
Wysłany: 2022-06-11, 21:54   

Patryk Ernst napisał/a:
Jacekp1313 z całym szacunkiem dla tego co robiłeś i robisz. Ale Twoja ostatnia publikacja http://www.my-navia.pl/vi...9e8cccc0#494087 to - niewypał. Nie obrażając Twojej osoby broń boże (nie chce tu nikogo krytykować ,obrażać itd) zwróć uwagę ,że po 1 wstawiłeś staroć bo mapa 2105 (tak można wymienić na nową - to jasne jest - tylko nie ma sensu)

Obrazek

Po 2 kolego zainstaluj wyznacz trasę i przesuń ją oddalając czy przybliżając a zauważysz gdzie tkwi problem. Strasznie laguje obraz ( przy moich 32 GB w ramach) co doprowadza po momencie ,że zawisa i amen. Winą tego jest zmiana struktur w programie i źle uleczony exe i temat znany od czasu ukazania się pierwszych wersji 6.27

Obrazek

Tu przykład jak widać po wyznaczeniu tracy 790 km.Nie chce myślec co byłoby na trasie EU.


Jak rozumiem wersja 6.27 jest bardzo dobrze zabezpieczona i dlatego nie da się jej łatwo odblokować. Pamiętam jednak, że jakiś czas temu była mapa 2107 z 6.27 i wszystko działało idealnie. Skoro wtedy 6.27 działało to co się zmieniło od tego czasu, że nie da się powtórzyć procesu odblokowania dla nowych map?
 
 
Dziadek13 
Waypoint


Wiek: 70
Dołączył: 22 Sie 2009
Posty: 115
Skąd: Galaktyki
Wysłany: 2022-06-12, 13:34   

Jak ja pamiętam 6.27 z mapami 2107 tu nie zadziałało, to samo z 6.26 tu zadziałało to program był przerabiany tz modowany i jak ktoś się zagłębił w program to można było odczytać że to przerabiany 6.24 jakoś tak, było to opisywane już tylko nie pamiętam gdzie na którym forum. Gdzieś go miałem nawet go na dysku poszukam.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,24 sekundy. Zapytań do SQL: 9