Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Nawigacja GoMedia 7010
Autor Wiadomość
ciekawy55
Waypoint


Dołączył: 12 Sty 2008
Posty: 32
Wysłany: 2022-04-27, 20:32   Nawigacja GoMedia 7010

Czy już koledzy rozpracowali odblokowanie tej nawigacji.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18940
Skąd: 3City
Wysłany: 2022-04-28, 09:18   

Jeżeli nie znalazłeś opisu, to znaczy, że nie rozpracowali.

Masz w opcjach wybór programu uruchamianego spod NAWIGACJA?
Gdzie masz program nawigacyjny - w urządzeniu, czy na SD?
_________________

 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 7004
Skąd: znikąd
Wysłany: 2022-04-28, 17:35   

Kolego, ale co chcesz odblokowywać, jesli masz odblokowane urzadzenie :shock:
I z iGO on board ?

https://gomedia.net.pl/pl/p/Nawigacja-GPS-7010-PRO-512MB-RAM-Mapy-iGo-Primo-TIR-Ciezarowka/407
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
ciekawy55
Waypoint


Dołączył: 12 Sty 2008
Posty: 32
Wysłany: 2022-05-15, 15:30   

Cytat: "Kolego, ale co chcesz odblokowywać, jesli masz odblokowane urzadzenie ..."
Fakt.
Nie precyzyjnie opisałem sprawę. Potrzebuję dołożyć drugą ikonę uruchamiania map (IGO i AutoMapa).
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2418
Skąd: Google
Wysłany: 2022-05-15, 18:20   

ciekawy55 napisał/a:
Potrzebuję dołożyć drugą ikonę uruchamiania map (IGO i AutoMapa).
To musisz sobie jakiś pulpit najpierw uruchamiać a na nim już to co chcesz. Ale nie wiem tylko po co. Skoro urządzenie jest odblokowane :

Cytat:
Dodatkowo urządzenie jest odblokowane -istnieje możliwość wgrania innych programów nawigacyjnych jak AutoMapa, MioMap itp.


https://gomedia.net.pl/pl/p/Nawigacja-GPS-7010-PRO-512MB-RAM-Mapy-iGo-Primo-TIR-Ciezarowka/407

jak już wspominał kolega no_taki wystarczy tylko zapodać ścieżkę do uruchamiania.
Nie grzebał bym w fabrycznym menu i zmieniał .dodawał ikony bo może ci zostać przycisk do papieru.
_________________
Poradniki
 
 
ciekawy55
Waypoint


Dołączył: 12 Sty 2008
Posty: 32
Wysłany: 2022-05-15, 19:28   

Google napisał/a:
Ale nie wiem tylko po co.

Po to aby nie trzeba za każdym razem zmieniać ścieżki.
Wnioskuje, że nikomu to się nie udało
Dzięki za uwagi.
 
 
dix62 
Waypoint



Pomógł: 7 razy
Wiek: 60
Dołączył: 15 Sty 2012
Posty: 198
Skąd: Internet
Wysłany: 2022-05-15, 20:54   

@ciekawy55



Panel SW x4 GOMedia ma 800x480
do uzupełnienia TomTom (brak map etc..)
AutoMapa Polska 2205
Navigon EU
Priomo/Alpine PL 1 in 3 (nie usuwaj folderu save)
Primo na zmieniaczu data.zip, branding.zip i sys.txt

ścieżka do systemu to: Run_Navi/Shells/Start.exe

PS.
Masz wzór więc możesz sobie zmodyfikować np. zamiast TomTom dodać Nextgen,Sygic lub inny dowolny system dla WinCE zmieniając ikonkę bitmapową i ścieżkę w pliku Start.ini

Pobierz
_________________
 
 
 
ciekawy55
Waypoint


Dołączył: 12 Sty 2008
Posty: 32
Wysłany: 2022-05-15, 21:20   

Dzięki. Coś pokombinuję. Robiłem to do Thomsona Intuiva. Stare czasy, początki gps w Polsce.
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 7004
Skąd: znikąd
Wysłany: 2022-05-16, 18:14   

@ciekawy55, @google dobrze prawi !
System jest odblokowany , więc w sciezce nawigacji podajesz ścieżkę do absolutnie dowolnego panelu pod Twoją rozdzielczość,w panelu z kolei ustalasz ściezki do pozczegolnych programow , ewentualnie dodajesz ikony ( choc to już wymaga ciut grzebania w plikach panelu ) i gotowe.

Jedna rada starego pierdziela.. omijaj szerokim łukiem wszelkie autostarty !
Nie policze juz ilu kolegów, którzy bardzo chcieli oszczedzić palec i uniknąć tego jednego więcej kliknięcia ucegliło urzadzenie.
A jesli już jest to tak bardzo ważne, to panel wgraj na karte, nigdy w zyciu do pamięci, bo najmniejszy bląd w panelu w takiej sytuacji spowoduje brak dostępu do urządzenia ( autostart uruchamia się wczesniej niż opcja dostepu do komputera ) .
Choc naprawdę odradzam, bo autostart to samo zło, jesli cokolwiek grzebiemy i być moze popelniamy przy tym blędy
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
ciekawy55
Waypoint


Dołączył: 12 Sty 2008
Posty: 32
Wysłany: 2022-05-16, 18:56   

no_taki napisał/a:
omijaj szerokim łukiem wszelkie autostarty !

Ja też ich nie stosuję. Chcę tylko w menu wyświetlanym po starcie urządzenia dodać jeszcze jedną ikonę, której przypiszę ścieżkę do automapy.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 9