Ogłoszenie | Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN
|
Nawigacja GoMedia 7010 |
Autor |
Wiadomość |
ciekawy55
Waypoint

|
Wysłany: 2022-04-27, 20:32 Nawigacja GoMedia 7010
|
|
|
Czy już koledzy rozpracowali odblokowanie tej nawigacji. |
|
|
|
 |
jacekp1313
Maestro GPS T700+NE

Pomógł: 529 razy Dołączył: 25 Wrz 2008 Posty: 18940 Skąd: 3City
|
Wysłany: 2022-04-28, 09:18
|
|
|
Jeżeli nie znalazłeś opisu, to znaczy, że nie rozpracowali.
Masz w opcjach wybór programu uruchamianego spod NAWIGACJA?
Gdzie masz program nawigacyjny - w urządzeniu, czy na SD? |
|
 |
no_taki
Maestro GPS

Pomógł: 80 razy Dołączył: 10 Kwi 2011 Posty: 7004 Skąd: znikąd
|
|
|
|
 |
ciekawy55
Waypoint

|
Wysłany: 2022-05-15, 15:30
|
|
|
Cytat: "Kolego, ale co chcesz odblokowywać, jesli masz odblokowane urzadzenie ..."
Fakt.
Nie precyzyjnie opisałem sprawę. Potrzebuję dołożyć drugą ikonę uruchamiania map (IGO i AutoMapa). |
|
|
|
 |
Google
Maestro GPS

Pomógł: 36 razy Dołączył: 27 Paź 2010 Posty: 2418 Skąd: Google
|
Wysłany: 2022-05-15, 18:20
|
|
|
ciekawy55 napisał/a: | Potrzebuję dołożyć drugą ikonę uruchamiania map (IGO i AutoMapa). | To musisz sobie jakiś pulpit najpierw uruchamiać a na nim już to co chcesz. Ale nie wiem tylko po co. Skoro urządzenie jest odblokowane :
Cytat: | Dodatkowo urządzenie jest odblokowane -istnieje możliwość wgrania innych programów nawigacyjnych jak AutoMapa, MioMap itp. |
https://gomedia.net.pl/pl/p/Nawigacja-GPS-7010-PRO-512MB-RAM-Mapy-iGo-Primo-TIR-Ciezarowka/407
jak już wspominał kolega no_taki wystarczy tylko zapodać ścieżkę do uruchamiania.
Nie grzebał bym w fabrycznym menu i zmieniał .dodawał ikony bo może ci zostać przycisk do papieru. |
_________________ Poradniki
 |
|
|
|
 |
ciekawy55
Waypoint

|
Wysłany: 2022-05-15, 19:28
|
|
|
Google napisał/a: | Ale nie wiem tylko po co. |
Po to aby nie trzeba za każdym razem zmieniać ścieżki.
Wnioskuje, że nikomu to się nie udało
Dzięki za uwagi. |
|
|
|
 |
dix62
Waypoint

Pomógł: 7 razy Wiek: 60 Dołączył: 15 Sty 2012 Posty: 198 Skąd: Internet
|
Wysłany: 2022-05-15, 20:54
|
|
|
@ciekawy55
Panel SW x4 GOMedia ma 800x480
do uzupełnienia TomTom (brak map etc..)
AutoMapa Polska 2205
Navigon EU
Priomo/Alpine PL 1 in 3 (nie usuwaj folderu save)
Primo na zmieniaczu data.zip, branding.zip i sys.txt
ścieżka do systemu to: Run_Navi/Shells/Start.exe
PS.
Masz wzór więc możesz sobie zmodyfikować np. zamiast TomTom dodać Nextgen,Sygic lub inny dowolny system dla WinCE zmieniając ikonkę bitmapową i ścieżkę w pliku Start.ini
Pobierz |
|
 |
ciekawy55
Waypoint

|
Wysłany: 2022-05-15, 21:20
|
|
|
Dzięki. Coś pokombinuję. Robiłem to do Thomsona Intuiva. Stare czasy, początki gps w Polsce. |
|
|
|
 |
no_taki
Maestro GPS

Pomógł: 80 razy Dołączył: 10 Kwi 2011 Posty: 7004 Skąd: znikąd
|
Wysłany: 2022-05-16, 18:14
|
|
|
@ciekawy55, @google dobrze prawi !
System jest odblokowany , więc w sciezce nawigacji podajesz ścieżkę do absolutnie dowolnego panelu pod Twoją rozdzielczość,w panelu z kolei ustalasz ściezki do pozczegolnych programow , ewentualnie dodajesz ikony ( choc to już wymaga ciut grzebania w plikach panelu ) i gotowe.
Jedna rada starego pierdziela.. omijaj szerokim łukiem wszelkie autostarty !
Nie policze juz ilu kolegów, którzy bardzo chcieli oszczedzić palec i uniknąć tego jednego więcej kliknięcia ucegliło urzadzenie.
A jesli już jest to tak bardzo ważne, to panel wgraj na karte, nigdy w zyciu do pamięci, bo najmniejszy bląd w panelu w takiej sytuacji spowoduje brak dostępu do urządzenia ( autostart uruchamia się wczesniej niż opcja dostepu do komputera ) .
Choc naprawdę odradzam, bo autostart to samo zło, jesli cokolwiek grzebiemy i być moze popelniamy przy tym blędy |
_________________ Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny. |
|
|
|
 |
ciekawy55
Waypoint

|
Wysłany: 2022-05-16, 18:56
|
|
|
no_taki napisał/a: | omijaj szerokim łukiem wszelkie autostarty ! |
Ja też ich nie stosuję. Chcę tylko w menu wyświetlanym po starcie urządzenia dodać jeszcze jedną ikonę, której przypiszę ścieżkę do automapy. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 9 |
|