My Navia Strona Główna My Navia


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2020-01-20, 12:49
Navitel e200 (Linux i WinCE6)
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
Samsug+NaviExpert


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18789
Skąd: 3City
Wysłany: 2020-11-24, 22:24   

Chciałem tylko sprezycowac, aby nkit z Linuxem nie napisał "u mnie nie działa"
_________________

 
 
Google 
Maestro GPS
Moderator



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2424
Skąd: Google
Wysłany: 2020-11-26, 19:41   

No to czekamy na kogoś kto może chce przetestować na WinCe.
_________________
Poradniki
 
 
jgx 
Navi Expert


Dołączył: 10 Lip 2009
Posty: 211
Wysłany: 2022-02-03, 15:21   

jacekp1313 napisał/a:
Spróbuj wg tego opisu: https://www.elektroda.pl/...9.html#18403370


Cześć
odblokowałem w/g tego opisu i wszystko OK poza tym że za każdym razem po włączeniu nawi wyskakuje okienko do przeprowadzenia kalibracji którą muszę przeprowadzić, po wyjsciu z uspienia nie tylko jak jest całkowicie wyłączana - da się z tym coś zrobić? Drugi problem że Auto mapa na tym e200 za nic nie chce chodzić muli niesamowicie nawet na menu, praktycznie nie do użycia - czy te urządzenia są za słabe pod AM 24 czy może mam uszkodzoną nawi?
_________________
Mio Spirit 670
 
 
Google 
Maestro GPS
Moderator



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2424
Skąd: Google
Wysłany: 2023-01-26, 14:47   

Odświeżę temat ale ze względu na to co teraz występuje.

Otóż osoba która ma tę nawigację obecnie zmieniła auto i ma teraz Seat Altea 1.2 która ma wbudowaną nawigację .

Osoba ta wyruszyła w trasę 100km z nawigacją Navitela gdyż aby zaktualizować tę w samochodzie trzeba wydać więcej niż jest warta ta nawigacja.

No i otóż Navitel kompletnie nie chciał złapać fixa w samochodzie.
Dostałem tą nawigację aby ją z aktualizować. Przed domem bez problemu łapie fixa i działa zarówno Navitel jak i AM.

Gdy wsiądziemy do samochodu i go odpalimy ze złapaniem fixa jest duży problem , kompletnie go nie łapie. Jak zgasimy auto i wyjmiemy kluczyk ze stacyjki wszystko wraca do normy. Nawigacja działa bez problemów.

Teraz pytanie. Czy antena od wbudowanej nawigacji może zakłócać sygnał ?
Na telefonie działa. No wiem że wspomaga ją GSM ( nie sprawdzałem bez wspomagania) ale co może zakłócać sygnał nawigacji przy szybie ?

Jak ustawi się ją bez odpalonego auta to działa. Jak ruszy się w drogę też działa chodź na AM gubiła sygnał GPS.

Ktoś coś podpowie ? Albo inaczej. Czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem.
_________________
Poradniki
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: