Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Becker Transit 6s EU - odblokowanie
Autor Wiadomość
szymon189
GPS instruktor


Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 573
Wysłany: 2020-01-02, 15:09   

Wszystko działa.
Katalog navigator przeniosłem na komputer. Wgrałem Igo Primo. Zmieniłem mu nazwę folderu na navigator. Plik exe z mojego igo primo zmieniłem na navigator.exe

Uruchomiłem i wszystko działa.
Jedyny minus obecnie to, że gdy wyłącze IGO Primo to mam komunikat Trwa zamykanie programu.. i na tym wisi. Chyba muszę wgrać jakiś panel?
 
 
Żwiras
Waypoint


Dołączył: 01 Sie 2017
Posty: 54
Skąd: Szklarska Poręba
Wysłany: 2020-01-02, 17:40   

Czyli masz wgrane czyste iGo, nie z beckerowskim brandem ? Mapy masz najnowsze i są wyświetlane w informacjach na czarno ?
_________________
Becker Mamba 4+\Igo 9.18.17
 
 
szymon189
GPS instruktor


Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 573
Wysłany: 2020-01-02, 17:41   

Dokładnie.
 
 
Żwiras
Waypoint


Dołączył: 01 Sie 2017
Posty: 54
Skąd: Szklarska Poręba
Wysłany: 2020-01-02, 17:55   

Tak przypuszczałem, że czyste iGo zadziała. Ja chcę mieć dalej nakładkę Beckera, co z kolei wymusza dalsze poszukiwania rozwiązania, podpowiedzi zawarte w Twoim wątku niestety nie dają pozytywnego rezultatu. Gratuluję satysfakcji z działającej nawigacji ;-)
_________________
Becker Mamba 4+\Igo 9.18.17
 
 
szymon189
GPS instruktor


Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 573
Wysłany: 2020-01-02, 19:26   

Zainstalowałem pulpit Adja 800x480. Teraz igo się wyłącza i wchodzi do pulpitu. Wtedy muszę na przycisku wyłączyć nawigację bo inaczej chyba się nie da.

[ Dodano: 2020-01-08, 14:14 ]
iGO fajnie działa, tylko to TMC nie działa. Da radę to zrobić?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18931
Skąd: 3City
Wysłany: 2020-01-09, 06:52   

Sprawdź,c zy coś nie blokuje portów.
Sprawdź, czy masz włąściwe licencje TMC
Zajrzyj też do https://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=34858


P.S. TMC w iGO na WinCE podaje totalną abstrakcje - albo nie widzi korka na kilka kilometrów, albo każe omijać remont drogi zakończony mieisąc wczesniej
_________________

 
 
szymon189
GPS instruktor


Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 573
Wysłany: 2020-01-11, 20:48   

jacekp1313 napisał/a:

P.S. TMC w iGO na WinCE podaje totalną abstrakcje - albo nie widzi korka na kilka kilometrów, albo każe omijać remont drogi zakończony mieisąc wczesniej
Tak jest w Polsce czy Europie?
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6975
Skąd: znikąd
Wysłany: 2020-01-11, 21:37   

iGO na android w Gorlicach od półtora miesiąca kaze omijac roboty drogowe, których nie ma.
Generalnie : w moim odczuciu : lepiej i bezpieczniej jeździć na tym progarmie bez TMC niz z nim
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
bialy2005 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Sty 2013
Posty: 5
Wysłany: 2021-12-23, 23:36   

Kolega poprosił mnie żeby uruchomic mu na Becker profesjonal 6ls, IGO8 z karty. W tej navi ktos juz wczesnij grzebał po włączeniu uruchamia sie tylko AutoMapa, na dysku w urzadzeniu jest automapa i navigator. Kombinowałem juz z róznymi opcjami, zmiany w sciezkach plików ameustarter.ini zero efektu, podmieniłem plik NNGSTART.exe wtedy nie startuje zwiesza sie na ekranie startowym. Dawno nie grzebałem w nawi juz sam nie wiem czy ja cos zle robie czy ktos tu wczesniej cos namieszał.
 
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6975
Skąd: znikąd
Wysłany: 2021-12-26, 12:25   

Tak nie odpalisz programu z karty, bowiem ameustarter.ini "widzi" wyłącznie ścieżki prowadzące do pamięci wewn.
Sa dwie opcje:
1. Trzeba napisać prosciutki skrypcik w motrscipcie.
Najprościej: W katalogu AM umieszczasz pliki skryptu, nazywasz pik .exe skryptu tak jak plik startowy AM ( oczywiście zmieniając tez nazwę pliku startowego AM na inną ) . wewnątrz skryptu umieszczasz ściezkę do iGO na karcie.
Mozna tez sprobować w ameustarter.ini podaćsciezkę do umieszczonego W PAMIĘCI pliku .exe skryptu

2. wgrywasz jakiś panel znów robiąc podobną kombinację , tak by zamiast AM startował panel, a potem już w panelu podpinasz ścieżki i masz możliwość uruchamiania jakiego chcesz programu, skądkolwiek

P.S Mogę Ci taki skrypcik zrobić , potrzebna bedzie precyzyjna scieżka do pliku .exe iGO na karcie
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 9