Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Pretigio 5050
Autor Wiadomość
Reins
azymut


Dołączył: 03 Sty 2010
Posty: 2
Wysłany: 2014-05-21, 14:23   Prestigio Geovision 5050

Witam

Chciałem się zapytać w jaki sposób można odblokować powyższa nawigację.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-08-09, 12:38, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9641
Skąd: znikąd
Wysłany: 2014-05-21, 19:05   

Próbowąłeś wg innych modeli? Na przykład z Prestigio 5120?
Albo wskaż explorer.exe jako nawigacyjny.

Ma byc Windows, czy wystarczy inny panel - zobacz http://www.my-navia.pl/vi...p=200108#200108
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Reins
azymut


Dołączył: 03 Sty 2010
Posty: 2
Wysłany: 2014-05-22, 04:58   

Podszedłem za bardzo strachliwie do tematu. Nawigacja nie jest wcale blokowana firmowo -> ścieżkę się wybiera przez menu nawigacji (tak jak np w larkach) tylko w odróżnieniu od larków jak jest ustawione autouruchamianie to nawet na chwile nie mignie menu główne tylko się od razu odpala mapa.

Na mapie NaviTel szukałem dużego przycisku wyjścia z nawigacji a okazało się że wcześniej małego w górnym prawym rogu z napisem wyjście nie dostrzegłem :-/

Aby wybrać ścieżkę do mapy klikamy "ustawienia" -> w prawym dolnym rogu "Info" a następnie "Ścieżka NAVI" i wybieramy to co chcemy i możemy zmienić opcje automatycznego uruchamiania.

@jestem_ktoś dzięki za pomoc, następnym razem chyba będę musiał po przebudzeniu najpierw kawę wypić a dopiero się za takie rzeczy zabierać :-)

Temat uważam za rozwiązany (i chyba spokojnie może sobie polecieć w niebyt -> no chyba że się trafi inny nie ogarnięty jak ja i będzie czegoś podobnego szukał.)
 
 
Przemas9027
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Sie 2014
Posty: 7
Wysłany: 2014-08-09, 11:05   Prestigio GeoVision 5050 Navitel

Witam chciałbym zapytać co sądzicie o nawigacji Prestigio GeoVision 5050 Navitel może są tu jacyś użytkownicy i mogliby się podzielić wrażeniami używania tej nawigacji. Wielkim plusem jest to że mamy dożywotnią darmową aktualizację mapy Polski.

Generalnie czy opłaca się kupić tą nawigację?? cena to 199zł
 
 
Rysoka 
azymut


Dołączył: 13 Sie 2014
Posty: 1
Wysłany: 2014-08-13, 01:04   

Witam, Od niedawna jestem posiadaczem nawigacji Prestigio GeoVision 5050 Navitel. Nie jestem też zbyt obyty w posługiwaniu się nawigacją. Niestety płyta z instrukcją jest tylko w języku angielskim i rosyjskim a ja nie znam na tyle tych języków i by w pełni korzystać z tego urządzenia. Pisana instrukcja książeczkowa to może 1/20 informacji potrzebnych dla takich użytkowników jak ja. Po pierwsze nie wiem jak się aktualizuje mapę,(a jest dożywotnia) czy należy to robić w jakiś sposób przez komputer, jeśli tak, to w jaki sposób? Jeżdziłem już trochę z nią po Polsce i ogólnie mogę być zadowolony, chociaż niestety dwa razy wprowadziła mnie w maliny, może właśnie mam nie najnowszą mapę, bo dotyczyło to wjazdu na autostradę A-1? Dziewczyna śmiesznie mówi " za dwustu (trzystu, czterystu itd) pięćdziesiąt metrów skręć w prawo", ale to nie taki feler, trochę tylko śmiesznie to brzmi.
 
 
szerii
azymut


Dołączył: 09 Lis 2016
Posty: 2
Wysłany: 2016-11-29, 04:26   Prestigio Geovision5050 IGO

Witam. Mam problem z Windowsem chyba jest rejestr uszkodzony. Nigdzie nie mogę znajść do tego modelu opisu Hard Resetu lub backupu. Będę wdzęczna panom za pomoc:)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18931
Skąd: 3City
Wysłany: 2016-11-29, 07:33   

Na czym polega ten kłopot z Windowsem ?
_________________

 
 
szerii
azymut


Dołączył: 09 Lis 2016
Posty: 2
Wysłany: 2016-11-30, 01:36   

jacekp1313 napisał/a:
Na czym polega ten kłopot z Windowsem ?


Witam. Wygląda na rejestr bo wirus jest mało prawdopodobny. Nakładają się pulpity, znak zamykania nie działa, zostają ślady -kropki czarne po rysiku nie znikają tylko restart. Nawi jest od znajomego bez kopi i karty.Pozdrawiam
 
 
toxicbrothers 
Waypoint



Dołączył: 17 Lut 2011
Posty: 17
Skąd: Nieba
Wysłany: 2021-12-02, 19:58   Pretigio 5050

Witam,
Czy ktoś mógłby z drogich forumowiczów wskazać w tym "wspaniałym" urządzeniu port COM oraz jego szybkość - bo IGO (tak ze 3 wersje świeżutkie) nie mogą znaleźć satelit.

Automapa działa na ręcznym ustawieniu: COM: 7, Prędkość: 57600, tak samo oryginalny soft Navitela.

A IGO ... nie (edytowałem sys.txt z auto na powyższe ustawienia i dalej qpa.

Restart już był, od nowa firmware wgrane....
_________________
Modecom Freeway MX4 HD
 
 
dix62 
Waypoint



Pomógł: 7 razy
Wiek: 59
Dołączył: 15 Sty 2012
Posty: 190
Skąd: Internet
Wysłany: 2021-12-03, 11:51   

U mnie na tym urządzeniu wpis w sys.txt wygląda tak:
Kod:

[gps]
port="auto"
baud="auto"
set_messages=0
sent_init_type=0
background_navigation=0


iGO działa poprawnie
_________________
 
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6975
Skąd: znikąd
Wysłany: 2021-12-03, 17:16   

A do czego potrzebne Ci są te dane
Robisz tak:
1. wchodzisz w SAVE/profiles/01/system.ini, znajdujesz i usuwasz sekcję GPS z tego pliku. Zapisujesz zmiany

2. Wchodzisz w sys.txt i zmieniasz w sekcji GPS nastepujące klucze port oraz baud na takie jak Ci podał @dix62. Zapisujesz zmiany

Pod chmurkę i uruchamiasz iGO, chwilę może potrwać, zanim program znajdzie port i prędkość

P.S Jesli tonie zadziała, być może jakiś proces blokuje dostep iGO do modułu GPS
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
toxicbrothers 
Waypoint



Dołączył: 17 Lut 2011
Posty: 17
Skąd: Nieba
Wysłany: 2021-12-03, 18:06   

dix62 napisał/a:
U mnie na tym urządzeniu wpis w sys.txt wygląda tak:
Kod:

[gps]
port="auto"
baud="auto"
set_messages=0
sent_init_type=0
background_navigation=0


iGO działa poprawnie


Działa.
Dzięki Bardzo.
_________________
Modecom Freeway MX4 HD
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6975
Skąd: znikąd
Wysłany: 2021-12-04, 14:18   

To teraz możesz sobie dla ciekawości wejść w SAVE/profiles/01/system ini i podejrzeć w sekcji gps tego pliku na jakim porcie i prędkości działa iGO w tym sprzęcie
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11