Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: ___Olivia_
2011-12-13, 20:24
Termin wypuszczenia nowej wersji map
Autor Wiadomość
ted11 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Paź 2008
Posty: 116
Wysłany: 2021-11-17, 18:57   

Błąd hubnet dotyczy wersji 6.24 zainstalowanej na PC.
 
 
jenks
Navi Expert


Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 268
Wysłany: 2021-11-18, 14:33   

Ted11 na naszym forum w linkowni jest 6.24 .2111 link kolegi stif.Pobierz i będzie działać na pc.Najlepiej na Pc wskaż na kartę SD ja tak instaluję.Najpierw wyczyść to co masz z AM na pamięci wewn.urzadzenia.
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6965
Skąd: znikąd
Wysłany: 2021-11-18, 18:16   

jenks napisał/a:
Najlepiej na Pc wskaż na kartę SD ja tak instaluję.Najpierw wyczyść to co masz z AM na pamięci wewn.urzadzenia.

Możesz to wyjaśnic ? Bo na komputerze raczej nikt kart SD nie uzywa
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
ted11 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Paź 2008
Posty: 116
Wysłany: 2021-11-18, 18:29   

Cytat:
..Najlepiej na Pc wskaż na kartę SD ja tak instaluję.Najpierw wyczyść to co masz z AM na pamięci wewn.urzadzenia...

Jak na PC chcesz zaistalować na karcie SD. Na SD masz instalację pod system Windows Mobile, a na PC Windows 7 - 10. Coś tu mieszasz ;-)
 
 
patrick94 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Lip 2013
Posty: 14
Wysłany: 2021-11-19, 07:32   

Ja również posiadam błąd hubnet w wersji 6.24 2111 tyle, że na navitelu e500.. w poprzednich wersjach wystarczyło dograć traffic ale do tej wersji traffica jeszcze nie ma i nie wiem co wymyślić... :-/
 
 
 
ted11 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Paź 2008
Posty: 116
Wysłany: 2021-11-19, 07:43   

Czekać na najnowsze dane Trafic
 
 
Fidox1988 
Waypoint
Modecom MX3 HD



Wiek: 33
Dołączył: 21 Maj 2013
Posty: 90
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2021-11-19, 13:21   

patrick94 napisał/a:
Ja również posiadam błąd hubnet w wersji 6.24 2111 tyle, że na navitelu e500.. w poprzednich wersjach wystarczyło dograć traffic ale do tej wersji traffica jeszcze nie ma i nie wiem co wymyślić... :-/


U mnie wersja 6.24 2111 działa bez problemu
_________________
Modecom FreeWAY MX3 HD
 
 
jenks
Navi Expert


Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 268
Wysłany: 2021-11-19, 13:37   

Cytat:
Bo na komputerze raczej nikt kart SD nie uzywa


Miałem problemy z AM na komputerze , częste czyszczenie pamięci że śmieci jakie pozostawały po kolejnych instalacjach AM przez wiele lat i jeden z kolegów z naszego forum poradził mi instalowanie na kartę ,u mnie komputer widzi kartę SD jako dysk F i tak pozostało przez wiele wiele lat i problemów , płynną działalnością AM już nie mam.
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 847
Wysłany: 2021-11-19, 16:34   

jenks napisał/a:
,u mnie komputer widzi kartę SD jako dysk F i tak pozostało przez wiele wiele lat i problemów
No to coś trochę kręcisz. W takim wypadku nie wybierasz w instalatorze opcji instalacji na karcie SD, tylko musisz wybrać opcję instalacji na PC i wskazujesz miejsce instalacji na dysku F. Gdybyś wybrał inaczej w instalatorze (karta SD) to zainstalowało by ci wersję na Windows CE i to by się nie uruchomiło na PC...
Inaczej być nie może...
Tylko po co i w jakim celu takie "kombinacje", przecież odczyt/zapis na dysku jest na pewno szybszy niż na jakiejkolwiek karcie SD i taka instalacja na pewno nie będzie szybsza w działaniu jak normalnie na dysku komputera...
 
 
pionaj 
GPS instruktor



Pomógł: 12 razy
Wiek: 66
Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 617
Skąd: krak
Wysłany: 2021-11-19, 18:39   

ted11 napisał/a:
I znowu to samo: "Nie można pobrać danych hubnet"


a kiedy Ci wyskakuje taki komunikat ? w trakcie jazdy czy przy starcie ?
 
 
ted11 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Paź 2008
Posty: 116
Wysłany: 2021-11-19, 18:48   

Przy uruchomieniu na PC pliku *.atm z zapianą wcześniej trasą.
 
 
stif45 
guru



Pomógł: 51 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 1064
Wysłany: 2021-11-20, 13:20   

Na PC AutoMapę uruchamiamy z pliku: tpcAm.exe
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
ted11 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Paź 2008
Posty: 116
  Wysłany: 2021-11-20, 13:48   

stif45 napisał/a:
Na PC AutoMapę uruchamiamy z pliku: tpcAm.exe

Poważnie?.
.*.atm to format zapisanej trasy, który domyślnie otwierany jest przez Automapę na PC. Tak jak format *.doc jest otwierany przez Worda ,*.XLS przez Excel z pakietu Office itp. To taki elementarz ;-)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10