Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
AutoMapa 6.27.0
Autor Wiadomość
niemy
Waypoint



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 20 Sty 2009
Posty: 84
Wysłany: 2021-07-22, 23:42   

Witam,
jakby ktoś reflektował, to pliki trafik do europy są tutaj:
https://wrzucajpliki.pl/epn55s3kh0fl/Europa_2107_6.3118.part1.rar
https://wrzucajpliki.pl/bxp7s0tlzivq/Europa_2107_6.3118.part2.rar
https://wrzucajpliki.pl/qz4xs9clqiax/Europa_2107_6.3118.part3.rar

Nie wywala błędu w 6.24 oraz 6.27 z mapą 21.07 EU.

Oczywiście powinno być 6.1304, a nie 6.3118.
Sorki.
_________________
Pozdrawiam Cię Gość - niemy
 
 
navigator2020 
Waypoint


Wiek: 41
Dołączył: 31 Mar 2020
Posty: 78
Skąd: Kraków
Wysłany: 2021-07-23, 12:01   

To są pliki od poprzedniej wersji 2105 więc nie działają.
 
 
niemy
Waypoint



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 20 Sty 2009
Posty: 84
  Wysłany: 2021-07-23, 22:41   

navigator2020 napisał/a:
To są pliki od poprzedniej wersji 2105 więc nie działają.


Dzięki tej mapie możesz zassać aktualne pliki, bo tym gniotem 21.07 nie zassiesz nowych plików. wywala błąd, "Brak plików do pobrania. Wersja mapy nie jest obsługiwana.".
A dzięki tej wersji zassało aktualne pliki, a można zainstalować mapy z tymi plikami i działają bez problemu na 6.24 i 6.27 z mapą 21.07. Mi nie wywala żadnych błędów.
A support nie odpowiada na zapytania w tej sprawie.
_________________
Pozdrawiam Cię Gość - niemy
 
 
navigator2020 
Waypoint


Wiek: 41
Dołączył: 31 Mar 2020
Posty: 78
Skąd: Kraków
Wysłany: 2021-07-26, 06:50   

Możesz napisać krok po kroku jak to zrobić?
 
 
niemy
Waypoint



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 20 Sty 2009
Posty: 84
Wysłany: 2021-07-26, 15:30   

navigator2020 napisał/a:
Możesz napisać krok po kroku jak to zrobić?


Jeżeli masz licencję instalujesz mapę nawet 2105 i odpalasz program AMcenter i pobierasz nim pliki o drogach, zawsze wchodzą najnowsze. Gdy już zassiesz te pliki z nowej mapy 2107 EU, lub PL, usuwasz pliki events, hubnet i speeds, ( nie zastępujesz), potem kopiujesz do niej te pliki, które zassałeś. Instalujesz AM już z nowymi plikami na kartę, albo do 6.24 2107, albo 6.27 2107 tu jeżeli masz aktualną licencję, ja tak robię. Błędów nie wywala, ale czy dobrze jeździ się na 6.24 z nowymi mapami to nie wiem, ponieważ mam licencję i używam tylko takiej. A tak jak już pisałem, nie mogłem pobrać najnowszych plików trafik z mapą 2107, ponieważ coś skopali, więc pobrałem 2105, te pliki są aktualne.
_________________
Pozdrawiam Cię Gość - niemy
 
 
navigator2020 
Waypoint


Wiek: 41
Dołączył: 31 Mar 2020
Posty: 78
Skąd: Kraków
Wysłany: 2021-07-26, 19:42   

Ja nie mam licencji także to nie przejdzie.
 
 
niemy
Waypoint



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 20 Sty 2009
Posty: 84
Wysłany: 2021-07-27, 15:34   

navigator2020 napisał/a:
Ja nie mam licencji także to nie przejdzie.


Ok, do 6.24 przecież licencja nie jest potrzebna.
Tylko raczej program powinien z mapą być słodzony dopiero na nośniku nie w kompie.
Wrzucasz do katalogu AM 6.24 mapę 2107, bez plików tych o których pisałem poprzednio, potem dodajesz pliki, które ściągnąłeś z uploadu, instalujesz mapę na kartę czy do urządzenia i dopiero słodzisz. ;-)

[ Dodano: 2021-08-04, 23:12 ]
Te chyba będą działały:
https://wrzucajpliki.pl/csvip6w9i1qt/AM__Tra_2107.part1.rar
https://wrzucajpliki.pl/nejvdyml2vtk/AM__Tra_2107.part2.rar
https://wrzucajpliki.pl/a6r3nhippho7/AM__Tra_2107.part3.rar
_________________
Pozdrawiam Cię Gość - niemy
 
 
ipaq316 
Waypoint
ipaq316


Dołączył: 14 Sty 2009
Posty: 44
Wysłany: 2021-09-15, 20:04   

Pojawiła się nowa automapa 6.27 z mapą 2109.
https://www.automapa.pl/nawigacja/pobierz
 
 
ma_ko
Waypoint


Dołączył: 25 Cze 2014
Posty: 97
Wysłany: 2021-10-11, 13:40   

Mam pytanie czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć czy jest jakiś sposób żeby pozbyć się błędu hubnet z automapą 6.24 z mapami 2109?
 
 
JERZY62 
Waypoint
brak



Pomógł: 3 razy
Wiek: 74
Dołączył: 22 Gru 2010
Posty: 169
Skąd: małopolska
Wysłany: 2021-10-11, 18:25   

ma_ko napisał/a:
Mam pytanie czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć czy jest jakiś sposób żeby pozbyć się błędu hubnet z automapą 6.24 z mapami 2109?


Pobierz najnowszy trafik do mapy 2109 i podmień pliki i cała filozofia
_________________
MIO C720
 
 
 
itadek
azymut


Dołączył: 16 Lis 2014
Posty: 1
Wysłany: 2021-10-18, 19:13   

AutoMapa 6.27.0 (3118) 21.05 ver.6.1285 Polska - po zainstalowaniu na karcie w nawigacji NAVITEL F150 - działa nie wywala błędu hubnet ale niestety po przejechaniu kilku kilometrów zawiesza sie...
 
 
jenks
Navi Expert


Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 265
Wysłany: 2021-10-18, 22:34   

itadek napisał/a:
AutoMapa 6.27.0 (3118) 21.05 ver.6.1285 Polska - po zainstalowaniu na karcie w nawigacji NAVITEL F150


Tak właśnie się dzieje z AM w wersji 6.27. ze po kilku lub kilkunastu km następuje totalna zwiecha.
Zainstaluj program 6.24 z najnowszymi mapami i będzie ok.
 
 
Fidox1988 
Waypoint
Modecom MX3 HD



Wiek: 33
Dołączył: 21 Maj 2013
Posty: 89
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2021-10-20, 03:22   

itadek napisał/a:
AutoMapa 6.27.0 (3118) 21.05 ver.6.1285 Polska - po zainstalowaniu na karcie w nawigacji NAVITEL F150 - działa nie wywala błędu hubnet ale niestety po przejechaniu kilku kilometrów zawiesza sie...


Z tą 6.27 są cyrki. Najlepiej wrzuć sobie AM 6.24 Mapa 2109 Polska z linkowni od kolegi stif45 - w zeszłym tygodniu przejechałem na niej 400km i działała elegancko :)
_________________
Modecom FreeWAY MX3 HD
 
 
rych22
Waypoint


Dołączył: 26 Sty 2017
Posty: 30
Wysłany: 2021-10-22, 09:15   

Witam a ja mam problem z AutoMapą po aktualizacji map wyskakuje informacja niemożna pobrać danych hubnet i dzieje się to samo i na nawigacji i na laptopie czy to błąd jest w mapach??
 
 
Fidox1988 
Waypoint
Modecom MX3 HD



Wiek: 33
Dołączył: 21 Maj 2013
Posty: 89
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2021-10-22, 09:44   

rych22 napisał/a:
Witam a ja mam problem z AutoMapą po aktualizacji map wyskakuje informacja niemożna pobrać danych hubnet i dzieje się to samo i na nawigacji i na laptopie czy to błąd jest w mapach??


Napisz z jaką wersją programu masz problem. Zaktualizuj Traffic, powinno pomóc.
_________________
Modecom FreeWAY MX3 HD
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10