Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2019-06-15, 12:40
Tomtom go live model 4CS01
Autor Wiadomość
skynet12
azymut


Dołączył: 17 Gru 2010
Posty: 3
Wysłany: 2012-01-21, 14:43   Tomtom go live model 4CS01

witam dostałem nawigacje tomtom na naklejce z dołu pisze go model 4CS01 mianowicie po podłonczeniu do komputera pyta o sterowniki tom tom skąd mam je pobrac prosze o pomoc dodam że tomtom home nie widzi urzadzenia
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-09-15, 20:21, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9640
Skąd: znikąd
Wysłany: 2012-01-21, 15:44   

Cytat z instrukcji obsługi TT Go Live
Cytat:
1. Podłącz komputer do Internetu.
2. Uruchom przeglądarkę i wejdź na stronę tomtom.com/xxxxxxxxxxxxxx
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
koniura
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Kwi 2011
Posty: 7
Wysłany: 2012-03-04, 13:13   Tomtom go live model 4CS01 problem ODBLOKOWANIE

Czy komuś udało się odblokować ten model nawigacji? Mam z nią problem gdyż wyłącza mi się co jakiś czas i chciałem zmienić mapę. Nie wiem czy to napewno przyczyna ale od czegoś trzeba zacząć. Czy ma ktoś sprawdzony sposób na odblokowanie??
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9640
Skąd: znikąd
Wysłany: 2012-03-04, 13:46   

TT nie mozna odblokowac - tylko wgrac nowa mapę
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Alga-shop.pl 
Navi Expert
ALGA-GPS



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 28 Maj 2011
Posty: 444
Skąd: ALGA-GPS.PL
Wysłany: 2012-03-04, 13:51   

Odblokowuje się urządzenia posiadające system operacyjny. Samo odblokowanie polega na wykonaniu zabiegu przywrócenia użytkownikowi dostępu do tego właśnie systemu. Niektórzy producenci "ukrywają" system operacyjny pod nakładką.
TT nie posiada systemu operacyjnego a może nawet z innej beczki. Samo oprogramowanie TT jest samym w sobie systemem operacyjnym.
Tego nie da się odblokować, bo i nie ma po co. Tam i tak nic nie wgrasz oprócz oprogramowania TomTom.
_________________
Ten się nie myli, kto nic nie robi.
 
 
koniura
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Kwi 2011
Posty: 7
Wysłany: 2012-03-04, 14:00   

A znacie jakąś dobrą wersję programu do niego abym mógł zainstalować i sprawdzić czy nie będzie się wieszał bo nie będę kupował nowej mapy jak na "kopii" będzie się dalej wieszał i wyłączał, bo może to problem sprzętu a nie programu.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9640
Skąd: znikąd
Wysłany: 2012-03-04, 14:14   

koniura napisał/a:
dobrą wersję programu do niego
Najlepsza jest ta wersja, która się sama zaktualizuje przez TTHome (ew. MyTomtom jeśli to model Go Live)
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
koniura
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Kwi 2011
Posty: 7
Wysłany: 2012-03-04, 14:33   

Tak to ten model. Oki to zostało mi kupić kabel i ściągnąć instrukcję i TTHOME. Wielkie dzięki będę próbował!

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2012-03-04, 14:37 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku
Przypominam o regulaminie forum - tu punkt 4
 
 
Maniek91 
Navi Expert


Dołączył: 18 Cze 2011
Posty: 277
Wysłany: 2014-11-23, 15:54   

Witam

Mam problem , taki że to nie problem ale nie wiem dlaczego to co robię nie działa, nie chciałem tworzyć innego tematu ale piszę tutaj.

Chce aktualizować mojego live chce kupić mapę i otrzymać za to fakturę przy wpisywaniu numeru nip mam taki komunikat : |
Wystąpił problem z wprowadzonymi danymi. Prosze sprawdzić pola oznaczone kolorem czerwonym!

Próbowałem różnych metod wpisaniu nip, ale nic nie działa wpisywałem PL i numer nip, sam numer nip z myślnikami i nic, nadal ten sam komunikat. czytałem w na stronie tomtom że powinno wejść PL i numer nip ale nie idzie. Czy ktoś miał już taki problem ?? Musze to dziś zrobić a infolinia tomtom działa od poniedziałku 9 rano a nie mogę czekać. Czekam na podpowiedź dlaczego nip nie wchodzi.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18922
Skąd: 3City
Wysłany: 2014-11-23, 16:22   

Maniek91 napisał/a:
Mam problem , taki że to nie problem ale nie wiem dlaczego
My też nie wiemy dlaczego problem to nie jest problem

Może opisz bardziej szczegółowo - skąd bierzesz wpisywany numer?
Mapę masz nową, czy starą - i skąd?


P.S. Takich rzeczy sie nie robi na ostatnią chwilę.
_________________

 
 
Maniek91 
Navi Expert


Dołączył: 18 Cze 2011
Posty: 277
Wysłany: 2014-11-23, 18:17   

Nowa bo chce kupic ale nie wyskakuje mi ten blad jak chce zaznaczyc ze chce fakture za zakupiona mape, jak wpisuje nip firmy to wyskakuje mi kpmunikat wystapil problem.... ten co napisalem. I nic mie idzie nie wiem jak napisac nip by tranzakcja zostala zaakceptowana prawidlowo bym otrzal farkture
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6951
Skąd: znikąd
Wysłany: 2014-11-23, 20:23   

dwie mozliwosci
- błędny format wpisywanego NIP ( zazwyczaj programy przyjmują albo dziesięć cyfr po kolei, albo z myslnikami i jesli ju.ż kiedyś ten NIP był wpisywany to myslniki musza być na tych samych miejscach np. kiedycs było 777-777-77-77 a teraz 777-77-77-777 )
- błedny NIP ( suma kontrolna się nie zgadza, więc program wyrzuca )
Istnieje jeszce możliwość awarii formularza.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
dybukpl 
Waypoint



Dołączył: 04 Maj 2015
Posty: 36
Skąd: Kraków
Wysłany: 2021-10-04, 20:58   

koniura napisał/a:
Tak to ten model. Oki to zostało mi kupić kabel i ściągnąć instrukcję i TTHOME. Wielkie dzięki będę próbował!
[/i][/color][/size]


Wiem że to stara sprawa, udało się wgrać nowe mapy z zrobiłeś to przez kabel?
_________________

 
 
rawid 
Navi Expert



Pomógł: 3 razy
Wiek: 47
Dołączył: 04 Sie 2009
Posty: 269
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2021-10-05, 20:42   

dybukpl napisał/a:
koniura napisał/a:
Tak to ten model. Oki to zostało mi kupić kabel i ściągnąć instrukcję i TTHOME. Wielkie dzięki będę próbował!
[/i][/color][/size]


Wiem że to stara sprawa, udało się wgrać nowe mapy z zrobiłeś to przez kabel?


Sprawdź jakie masz navcore,jeżeli jest zgodne z tym co w tym linku to można zaktualizować mapy.

https://www.gpsurl.com/to...tactivator.html
 
 
dybukpl 
Waypoint



Dołączył: 04 Maj 2015
Posty: 36
Skąd: Kraków
Wysłany: 2021-10-05, 22:26   

Dziękuję za linka, muszę kupić kabel żeby nawigacje połączyć z komputerem.
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 11