Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2019-06-15, 12:37
Trasa w TT - wyznaczanie, modyfikacja, zapis
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18918
Skąd: 3City
Wysłany: 2016-05-19, 11:19   

Kerik napisał/a:
dodawanie punktów trasy to jest w nawigacji TomTom z ekranem dotykowym a nie w nawigacji wbudowanej w samochodzie
Znajomy radzi sobie tak, że dzieli długie trasy na kilka etapów i wbija co 300-600km nowy punkt docelowy (z reguły w miejscach, gdzie i tak planował postój (tankowanie, zwiedzanie, odpoczynek)
_________________

 
 
rrudas 
GPS instruktor


Pomógł: 5 razy
Wiek: 57
Dołączył: 12 Lut 2012
Posty: 625
Skąd: Pruszków
Wysłany: 2016-05-19, 11:56   

Colombus_2008 napisał/a:
... Skąd taka rozbieżność między TomTom a innymi navi? To trochę kłopotliwe, zwłaszcza przy dłuższych trasach, bo różnice są jeszcze większe.

Bo każdy bazuje na innych danych dotyczących średnich prędkości na poszczególnych odcinkach trasy.
Colombus_2008 napisał/a:
Da się coś z tym zrobić?

Tak. Jeździć wolniej.
_________________
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać." - Kartezjusz (1596-1650)
prezes curva (hiszp.)
Naprawa iPhone Warszawa Praga
Naprawa iPad Warszawa Praga
 
 
Colombus_2008
azymut


Dołączył: 19 Maj 2016
Posty: 2
Wysłany: 2016-05-19, 11:59   

wojtek1234321, Trasa w AM, iGo, TomTom i Targeo przebiega dokładnie po tych samych drogach. Nie pamiętam z jakich map korzysta AM, ale iGO na pewno na tomtomie, a jednak jest różnica w obliczeniu czasu i to na tak krótki odcinek chyba dosyć znaczna

[ Dodano: 2016-05-19, 12:29 ]
rrudas, Pytam, bo po prostu nie wiem. TomTom'a mam od kilku dni i nie wiem, czy takie przeliczanie trasy to jego stała przypadłość, czy coś z moimi ustawieniami nie tak. Zwłaszcza, że nie ma tu możliwości ustawień osobówka, ciężarówka itd. Owszem, można i pieszkom, ale chyba nie o to chodzi :lol:
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 845
Wysłany: 2016-05-19, 13:12   

Colombus_2008 napisał/a:
ale iGO na pewno na tomtomie

IGo na TomTomie, ale mapy Tomtoma, a mapy TomToma do iGo to dwie różne mapy i mogą zawierać odmienne dane, tak jak napisał:
rrudas napisał/a:
każdy bazuje na innych danych dotyczących średnich prędkości na poszczególnych odcinkach trasy.
 
 
master176
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Kwi 2013
Posty: 8
Wysłany: 2021-09-03, 23:45   nie można wyznaczyć trasy

mam TT Go premium:
- chce wyznaczyć trasę ROWY (te koło morza) na Hel pojawia mi się komunika brak trasy.
- wyznaczam trasę z innego miejsca na Hel i wszystko jest ok

TT oryginalny z aktualnym oprogramowaniem i mapami

czy miał ktoś z Was taki problem? czy kolejna aktualka mapy go rozwiąże?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 11