Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-12, 14:32
TomTom Truck
Autor Wiadomość
karolrybnik
Waypoint


Dołączył: 12 Lis 2011
Posty: 30
Wysłany: 2013-07-01, 23:07   TomTom Truck

Witam.
Dzisiaj sobie ściągnąłem nowego TomToma 1.2 (opisanego jako Italia) z mapami Europy w wersji 910.4892. Wszystko ładnie działa, skopiowałem sobie nawet profesjonalny głos Agatę z TomTom 1.1.1 i też działało. Ale muszę mieć mapy w wersji Truck i takowe ściągnałem (Europa Truck 910.4958). Niestety po podmienieniu folderu z mapą program nie działa. Wyskakuje komunikat, że nie da sięuruchomić z tymi mapami, czy jakoś tak. Urządzenie to HTC Desire HD, Andek 2.3.5. Wiem, że są jakieś kody meta i znalazłem odpowiednie do map w wersji Truck, niestety nie mam pojęcia co z nimi zrobić.

Z góry dziękuję za naprowadzenie.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-09-10, 12:37, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
dagetto 
guru
Samsung Galaxy I9305


Pomógł: 36 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1136
Skąd: Mazowsze
Wysłany: 2013-07-02, 18:33   

Tabela kompatybilności zakłada, że ta mapa ma działać, ale TT na androida nie ma menu obsługi pojazdu ciężarowego. Raczej będziesz musiał kupić starsze urządzenie TomTom z serii GO x20,30,40 i wtedy nie będzie problemu z obsługą mapy Truck.
 
 
bartek2104
Waypoint



Dołączył: 27 Cze 2014
Posty: 148
Wysłany: 2020-12-05, 17:43   

cześć czy miałby ktoś linka do TomToma na cięzarówki android i jak to sie instaluje tzn pam wew czy zew i jak wyglada sytuacja z mapami?
 
 
stif45 
guru



Pomógł: 51 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 1060
Wysłany: 2020-12-05, 20:11   

Nie ma TT Truck (ciężarówka) na Androida. Jest tylko aplikacja na osobówki. można zainstalować mapę Truck lecz nie będzie atrybutu ciężarówek.
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
bartek2104
Waypoint



Dołączył: 27 Cze 2014
Posty: 148
Wysłany: 2020-12-05, 20:32   

ok dziękuje za info.
 
 
neik 
Waypoint


Dołączył: 04 Cze 2009
Posty: 26
Wysłany: 2021-07-18, 00:36   

A ja odświeżę temat.
Mam i używam TT z trybem ciężarowym.
_________________
Był Lark 43.1
teraz jest Modecom FreeWay MX2
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1625
Wysłany: 2021-07-18, 07:36   

neik napisał/a:
A ja odświeżę temat.
Mam i używam TT z trybem ciężarowym.

Każdy może mieć. ;-)

 
 
s.cichy1 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 01 Cze 2009
Posty: 24
Wysłany: 2021-08-30, 21:33   

Gdzie szukać tego menu z typem pojazdu bo mam tą wersję co wyżej ale nie znalazłem tej opcji?
_________________
GC 5066FMBT TMC AM 6.6 IGO8 IGO PRIMO NVIGON
 
 
rawid 
Navi Expert



Pomógł: 3 razy
Wiek: 47
Dołączył: 04 Sie 2009
Posty: 261
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2021-08-30, 22:38   

s.cichy1 napisał/a:
Gdzie szukać tego menu z typem pojazdu bo mam tą wersję co wyżej ale nie znalazłem tej opcji?


 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6938
Skąd: znikąd

Wysłany: 2021-08-31, 17:51   

s.cichy1 napisał/a:
Gdzie szukać tego menu

A masz wersje modowaną przez david0vich ?
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
krissos 
Navi Expert


Wiek: 105
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 290
Wysłany: 2021-09-20, 14:11   

no_taki napisał/a:
s.cichy1 napisał/a:
Gdzie szukać tego menu

A masz wersje modowaną przez david0vich ?


Możesz coś więcej? W linkowni nie widzę tego.
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1625
Wysłany: 2021-09-20, 15:24   

krissos napisał/a:
Możesz coś więcej? W linkowni nie widzę tego.

Przejdź się do okulisty. Wersja na ciężarówki (1.9.6.2 MOD)
 
 
krissos 
Navi Expert


Wiek: 105
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 290
Wysłany: 2021-09-20, 15:58   

szwagier22 napisał/a:
krissos napisał/a:
Możesz coś więcej? W linkowni nie widzę tego.

Przejdź się do okulisty. Wersja na ciężarówki (1.9.6.2 MOD)


Wizyta u okulisty pomogła :-P

[ Dodano: 2021-09-20, 20:28 ]
Pobrałem i próbuje zainstalować ale zacina się przy tym autku co się kręci w koło "Przygotowuje aplikacje do pobierania map"
W czym może być problem?
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6938
Skąd: znikąd

Wysłany: 2021-09-20, 20:49   

Bywa. Odinstaluj, zrestaruj fona i zainstaluj od nowa. UWAGA: Przed instalacją nalezy włączyć lokalizację i WiFi , lub dane komórkowe . Proponuję WiFi, bo sam plik Polski to ponad 600 MB


P.S Jesli nie pomoźe, to niestety nic z tego nie będzie. Sa jakieś problemy z pobieraniem map dla starszych wersji TT
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
  
 
 
krissos 
Navi Expert


Wiek: 105
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 290
Wysłany: 2021-09-20, 21:32   

Chyba niestety już wiem w czym problem. Mam stary android 5.02. Sprawdziłem na innym urządzeniu z nowszym androidem i poszło elegancko. Czas chyba na zmianę sprzętu :(
TomTom Go działał na nim elegancko, na ale było brak truck
  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 12