Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Becker Mamba
Autor Wiadomość
Żwiras
Waypoint


Dołączył: 01 Sie 2017
Posty: 54
Skąd: Szklarska Poręba
Wysłany: 2021-04-04, 08:05   

Witam
W moim Igo 9.18.17.628193. od kilku już lat zawsze po aktualizacji map mam nieaktywne pliki .3dc, .3dl, .fjw, .poi extended. Dostępne wraz z mapami pliki licencji umieszczam w odpowiednim katalogu. Ktoś się orientuje, od czego to zależy ?
_________________
Becker Mamba 4+\Igo 9.18.17
 
 
dix62 
Waypoint



Pomógł: 6 razy
Wiek: 59
Dołączył: 15 Sty 2012
Posty: 174
Skąd: Internet
Wysłany: 2021-04-04, 09:57   

Żwiras napisał/a:
Witam
W moim Igo 9.18.17.628193. od kilku już lat zawsze po aktualizacji map mam nieaktywne pliki .3dc, .3dl, .fjw, .poi extended. Dostępne wraz z mapami pliki licencji umieszczam w odpowiednim katalogu. Ktoś się orientuje, od czego to zależy ?


Przecież to Becker Mamba 4 Plus (9.18.17.628193)

musisz kupić LICENSE lub zmienić silnik exe (system)

[ Komentarz dodany przez: no_taki: 2021-04-06, 17:11 ]
---------------------------
kolor czerwony zarezerwowany jest dla administracji. Poprawiłem . Uzywaj, proszę, .innych
_________________
Ostatnio zmieniony przez no_taki 2021-04-06, 17:10, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Żwiras
Waypoint


Dołączył: 01 Sie 2017
Posty: 54
Skąd: Szklarska Poręba
Wysłany: 2021-04-04, 10:34   

dix62 napisał/a:
musisz kupić LICENSE lub zmienić silnik exe (system)

Ja mam cały program podmieniony w tym Bekerku (pobrany z Elite Board zdaje się) Odkąd skończyły się darmowe aktualizacje, używam map z "innych źródeł" ;-) Oryginalny program jak zapewne Wam wiadomo nie widzi tych map, ten z E.B. spokojnie rusza, ale według mojego mało fachowego oka licencje nie uruchamiają wszystkich plików. Wnioskuję tak po tym, iż na przykład w paczce z mapami Here 2019 Q4 nie miałem aktywnych plików .fpa, w paczce z Here 2020 Q4 mam je ładnie na czarno. Czyli aktywne.
_________________
Becker Mamba 4+\Igo 9.18.17
Ostatnio zmieniony przez Żwiras 2021-04-06, 18:46, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
JERZY62 
Waypoint
brak



Pomógł: 3 razy
Wiek: 74
Dołączył: 22 Gru 2010
Posty: 168
Skąd: małopolska
Wysłany: 2021-04-06, 10:26   

Żwiras. Powiedz czy ten Twój program z pasił by do mojego Becker Ready 50 bo terz nie mogę nic nowszego wgrać
_________________
MIO C720
 
 
 
Żwiras
Waypoint


Dołączył: 01 Sie 2017
Posty: 54
Skąd: Szklarska Poręba
Wysłany: 2021-04-06, 14:16   

JERZY62 napisał/a:
Żwiras. Powiedz czy ten Twój program z pasił by do mojego Becker Ready 50 bo terz nie mogę nic nowszego wgrać


Myślę że tak, ale musi raczej być zainstalowany na karcie. W moim przypadku dopiero taki zabieg przyniósł w miarę przyzwoity efekt. ;-)
_________________
Becker Mamba 4+\Igo 9.18.17
 
 
dix62 
Waypoint



Pomógł: 6 razy
Wiek: 59
Dołączył: 15 Sty 2012
Posty: 174
Skąd: Internet
Wysłany: 2021-04-06, 15:00   

JERZY62 napisał/a:
Żwiras. Powiedz czy ten Twój program z pasił by do mojego Becker Ready 50 bo terz nie mogę nic nowszego wgrać


Podmień cały folder Navigator z zawartością , pamiętaj aby zrobić kopię swojego


Loading

Menu Główne

Mapa Polski Q4 z marca 2021

OFF

EXE ,DATA, + ładny BRANDING wszystko odblokowane
(license pack)

Dodałem mapę Polski + wszystkie dodatki
SpeedCam dla Becker EU (SCDB) z dnia 06.04.2021
(dodatkowo dodany ekranowy przycisk powrót)

PS.
można dodać mapki całej Europy Here lub TomTom dla iGO


Pobierz Becker Poprawione
_________________
 
 
 
JERZY62 
Waypoint
brak



Pomógł: 3 razy
Wiek: 74
Dołączył: 22 Gru 2010
Posty: 168
Skąd: małopolska
Wysłany: 2021-04-07, 11:34   

dix62 Dziękuję Ci bardzo wszystko chula.

Pomógł poszło
_________________
MIO C720
Ostatnio zmieniony przez JERZY62 2021-04-10, 16:58, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
dix62 
Waypoint



Pomógł: 6 razy
Wiek: 59
Dołączył: 15 Sty 2012
Posty: 174
Skąd: Internet
Wysłany: 2021-04-07, 18:38   

JERZY62 napisał/a:
dix62 Dziękuję Ci bardzo wszystko chula.


Super, teraz możesz dodać mapki całej Europy bo w moim linku była tylko Polska

SpeedCam tylko EU
_________________
 
 
 
ecompaq 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 05 Wrz 2008
Posty: 169
Skąd: Wielkopolska
Wysłany: 2021-08-20, 11:07   

Hej mam tylko jedno pytanie, czy można tą wersję przerobić by działała w rozdzielczości 800x480, jeżeli tak to gdzie i jak pozmieniać wpisy.
_________________
Jeśli Ci pomogłem naciśnij---POMÓGŁ
 
 
dix62 
Waypoint



Pomógł: 6 razy
Wiek: 59
Dołączył: 15 Sty 2012
Posty: 174
Skąd: Internet
Wysłany: 2021-08-20, 15:12   

ecompaq napisał/a:
Hej mam tylko jedno pytanie, czy można tą wersję przerobić by działała w rozdzielczości 800x480, jeżeli tak to gdzie i jak pozmieniać wpisy.


wpisy nic nie pomogą jest po prostu brak folderu 800_480 w data.zip
_________________
 
 
 
ecompaq 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 05 Wrz 2008
Posty: 169
Skąd: Wielkopolska
Wysłany: 2021-08-20, 20:09   

Aha rozumiem, a podmiana folderu w data.zip z beckera 800x480 umożliwiłoby uruchomienie Mamby na urządzeniu 800x480.... Sprawa wygląda tak. ze względu na ikony wyłącz oraz wróć w Mambie chciałbym zainstalować je w samochodzie na win CE 6. Czy jest taka możliwość ?.
_________________
Jeśli Ci pomogłem naciśnij---POMÓGŁ
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6939
Skąd: znikąd

Wysłany: 2021-08-20, 20:32   

ecompaq napisał/a:
Czy jest taka możliwość ?.

O Ile ekran w samochodzie ma rozdzielczość obslugiwaną przez program - to tak

ecompaq napisał/a:
Aha rozumiem, a podmiana folderu w data.zip z beckera 800x480 umożliwiłoby uruchomienie Mamby.


Kazda wersja ma wlasny data.zip. Zazwyczaj takie przeszczepy prowadzą do błedów.
Próba - nie strzelba, pod warunkiem, ze zachowamy oryginał by się nie obudzić z ręką w nocniku
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
ecompaq 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 05 Wrz 2008
Posty: 169
Skąd: Wielkopolska
Wysłany: 2021-08-20, 21:00   

Wielkie dzięki za odpowiedź, spróbuję i dam znać co z tego wyszło. Pozdrawiam

[ Dodano: 2021-08-21, 19:13 ]
No niestety podmianka pliku data.zip spowodowała ciągłe restarty, czyli nic z tego nie będzie. A może któryś z kolegów wie gdzie można zdobyć / kupić / samo oprogramowanie Beckera Mamba na winCE6 w rozdzielczości 800x480 ?
_________________
Jeśli Ci pomogłem naciśnij---POMÓGŁ
 
 
dix62 
Waypoint



Pomógł: 6 razy
Wiek: 59
Dołączył: 15 Sty 2012
Posty: 174
Skąd: Internet
Wysłany: 2021-08-22, 15:25   

ecompaq napisał/a:

może któryś z kolegów wie gdzie można zdobyć / kupić / samo oprogramowanie Beckera Mamba na winCE6 w rozdzielczości 800x480 ?


Becker Mamba HD moto 800x480 (WinCE 5.0)
Becker_Mamba_800_Data+Sys.rar

[ Komentarz dodany przez: no_taki: 2021-08-22, 19:31 ]
-------------------------------------------
Nie cytuj calości wypowiedzi poprzednika, a jedynie to, do czego się odnosisz. Przyciąłem cytowanie
_________________
Ostatnio zmieniony przez no_taki 2021-08-22, 19:30, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
ecompaq 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 05 Wrz 2008
Posty: 169
Skąd: Wielkopolska
Wysłany: 2021-08-22, 23:32   

Wielkie dzięki za wrzucenie plików, ale niestety program startuje z małej rozdzielczości i od razu się restartuje i tak kółko, pewnie będę się musiał pogodzić z tym, że moja ulubiona nawigacja jeszcze z czasów urządzenia przyklejonego do szyby już mi nie będzie służyć. Jeszcze raz wielkie dzięki. Pozdrawiam
_________________
Jeśli Ci pomogłem naciśnij---POMÓGŁ
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 14