Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
AutoMapa 6.27.0
Autor Wiadomość
dix62 
Waypoint



Pomógł: 6 razy
Wiek: 59
Dołączył: 15 Sty 2012
Posty: 149
Skąd: Internet
Wysłany: 2021-07-19, 12:34   

bbbb napisał/a:
Kolego, fajnie że pomagasz i nie bierz tego do siebie, ale po zainstalowaniu na kompie EU wywala błąd "Nie można pobrać danych hubnet". Podmieniłem Trafic i to samo. Ale zauważyłem ciekawostkę, że do ok. 100 km wyznacza trasę.

z którego linku wywala błąd "hubnet" ?
_________________
 
 
 
bbbb
Waypoint


Dołączył: 07 Mar 2011
Posty: 125
Wysłany: 2021-07-19, 12:43   

Plik "Europa". Po podmianie trafic na "AM Traffic 21.07 ver.6.1304 Europa.zip" jest to samo.
_________________
Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem
 
 
navigator2020 
Waypoint


Wiek: 41
Dołączył: 31 Mar 2020
Posty: 59
Skąd: Kraków
Wysłany: 2021-07-19, 13:28   

dix62 napisał/a:
z którego linku wywala błąd "hubnet" ?


Z tych wszystkich plików które zamieściłeś wyżej.
Żeby nie wprowadzać nikogo w błąd dodam, że ja testowałem tylko Europę i na kompie na v 6.24
 
 
mnjacentymn 
Navi Expert


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Sie 2009
Posty: 292
Skąd: Wólka
Wysłany: 2021-07-19, 15:38   

navigator2020 napisał/a:


Te traffic-i nie działają. W dalszym ciągu błąd hubnet przy wyznaczaniu długiej trasy.
Zresztą piszą o tym w komentarzach na vorku.


Dziwne. Zarówno na PC jak i Windows CE nie ma błędu hubnet przy wyznaczaniu trasy.
Odnoszę sie do najnowszego instalatora am 6.27 ( 2107 ) PL od dix62.
Może ludzie zostawiają jakieś "śmieci" po poprzednich instalatorach ?
Cytuję :
"Taka uwaga dla ludzi, którzy po instalacji takiej czy innej wersji uzyskują czasami komunikat o wewnetrznej niespójności danych ( PC ). Problem polega na tym,że deinstalacja poprzedniej wersji zostawia mnóstwo danych/ustawień w katalogu domowym użytkownika. Po deinstalacji, trzeba wejść do katalogu domowego i poszukać sobie np. *automapa* ( pod Total Commanderem ). Po zanalezieniu katalogów należy usunąć je ręcznie. Takie kasowanie "na pałę" usunie nam również np. dane historyczne więc jak ktoś chce to może sobie "wymacać" co usunąć. Mi to pomogło aby po wersji 6.24 zainstalować ostatnią wklejoną tutaj wersję 6.27 i nie mieć problemów z wyznaczaniem trasy."

Pozdr.
 
 
navigator2020 
Waypoint


Wiek: 41
Dołączył: 31 Mar 2020
Posty: 59
Skąd: Kraków
Wysłany: 2021-07-19, 16:14   

mnjacentymn napisał/a:
Odnoszę sie do najnowszego instalatora am 6.27 ( 2107 ) PL od dix62


Sytuacja może wyglądać tak:
Przebudowali algorytm AM 6.27 >><< hubnet.a
i teraz nowa mapa 21.07 działa tylko z nowszymi wersjami AM Win, z 6.24 może nie działać oraz z wersją Android 4.5 też nie. Konkretnie mogli tylko przebudować strukturę pliku hubnet.a, w takim wypadku trzeba kogoś kto zna budowę tego pliku, temat może być o tyle ciężki że jest to binarka.

Najgorsze to że Androidy nie dostaną nowych map.
 
 
mnjacentymn 
Navi Expert


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Sie 2009
Posty: 292
Skąd: Wólka
Wysłany: 2021-07-19, 16:55   

Mapa 2107 z najnowszym traffic'iem z tez działa z am 6.24 przynajmniej jeżeli chodzi o wyznaczanie trasy.
Miałem to sprawdzić na żywo ( trasa ) , ale po testach postanowiłem, że pojadę na am 6.27 ( 2107 ).
Zresztą dix62 napisał , że jego kolega z inPost przemierza na tym Polskę od kilku dni. Nie mam powodu aby nie wierzyć.
 
 
navigator2020 
Waypoint


Wiek: 41
Dołączył: 31 Mar 2020
Posty: 59
Skąd: Kraków
Wysłany: 2021-07-19, 17:11   

mnjacentymn napisał/a:
Zresztą dix62 napisał , że jego kolega z inPost przemierza na tym Polskę od kilku dni. Nie mam powodu aby nie wierzyć.


Tych linków na ten moment jest już dużo, prawdopodobnie rozmawiamy o innych, u mnie nie działało.

Ale teraz do rzeczy - Pobrałem przed chwilą Polskę z tego linku "dix62" najniżej i teraz działa, traffic też jest skrakowany. Jeszcze sprawdzę na Androidzie.

Dzięki.
 
 
mnjacentymn 
Navi Expert


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Sie 2009
Posty: 292
Skąd: Wólka
Wysłany: 2021-07-19, 17:34   

No i powiało optymizmem :)

[ Dodano: 2021-07-19, 19:40 ]
A teraz wsadzę kij w mrowisko :) bowiem to co tu ostatnio wrzucono to nie jest am 6.27 ( przynajmniej jeżeli chodzi o główny plik wykonywalny t/j tpcAm,exe na PC oraz wceAm.exe na windows CE ) . Owszem am przedstawia się na stronie startowej jako 6.27 ale wystarczy zobczyć właściwości pliku a tam jak wół stoi 6.24.0.2951 ). Wystarczy porównać binarnie pliki startowe z wersji 6.24 i przestawione tutaj jako 6.27. Nie ma różnicy w wielkości plików (co już jest dziwne ale nie jest niemożliwe ) a jedyna różnica miedzy plikami jest taka, że zmieniono 6.24 na 6.27. Tak "słodzić" to ja też potrafię :)
 
 
navigator2020 
Waypoint


Wiek: 41
Dołączył: 31 Mar 2020
Posty: 59
Skąd: Kraków
Wysłany: 2021-07-19, 20:01   

mnjacentymn napisał/a:
A teraz wsadzę kij w mrowisko :)


Wygląda na to że powinno się ściągać cokolwiek miesiąc po pierwszych wstawkach :)

Ściągnąłem Europę i wywala hubnet, Polska działa
Wypowiadam się tylko na temat wstawek a czy wersje są zgodne z rzeczywistością nie wiem :)
 
 
sw123 
Waypoint
subaruk


Dołączył: 25 Gru 2008
Posty: 70
Wysłany: 2021-07-19, 21:55   AutoMapa 6.27

AM Traffic 21.07 ver.6.1302 Polska.zip AM Traffic 21.07 ver.6.1304 Europa.zip -te pliki faktycznie nie dają błędu hubnet ale zawiecha działania programu po kilku minutach.
TA
Cytat:

W końcu działająca wersja 6.27 "słodzona
wersja poprawiona która nie wywala żadnych błędów
W końcu działająca wersja 6.27 "słodzona"
Tu niedosyt !
Na mapie EU przy dalszej trasie wywala błąd hubnet na PL już nie (sprawdzone na PC).Widać że coś jest przerabiane z wersji 6.24 (może dobrze).Sprawdzę jeszcze na windows CE
Wiadomo już od pewnego czasu że Automapa 2107 PL dobrze chodzi na wersji 6 24 z podmienionymi plikami traffic(osobiście sprawdzałem też)
 
 
dix62 
Waypoint



Pomógł: 6 razy
Wiek: 59
Dołączył: 15 Sty 2012
Posty: 149
Skąd: Internet
Wysłany: 2021-07-20, 15:36   

mnjacentymn napisał/a:
No i powiało optymizmem :)

[ Dodano: 2021-07-19, 19:40 ]
A teraz wsadzę kij w mrowisko :) bowiem to co tu ostatnio wrzucono to nie jest am 6.27 ( przynajmniej jeżeli chodzi o główny plik wykonywalny t/j tpcAm,exe na PC oraz wceAm.exe na windows CE ) . Owszem am przedstawia się na stronie startowej jako 6.27 ale wystarczy zobczyć właściwości pliku a tam jak wół stoi 6.24.0.2951 ). Wystarczy porównać binarnie pliki startowe z wersji 6.24 i przestawione tutaj jako 6.27. Nie ma różnicy w wielkości plików (co już jest dziwne ale nie jest niemożliwe ) a jedyna różnica miedzy plikami jest taka, że zmieniono 6.24 na 6.27. Tak "słodzić" to ja też potrafię :)

6.27 i ... "Kij w mrowisko" może granat?
Napisz że sumy kontrolne plików też się nie zgadzają z oryginałem :mrgreen:
Moim skromnym zdaniem to jest najmniej ważne
gdyż właściwego słodzika nie ma i raczej nie będzie,
więc trzeba się skupić bardziej na modyfikacji instalatora
Najważniejsze jest to że wersja PL działa poprawnie
szkoda że Europa wywala błąd pliku "hubnet.a"
_________________
 
 
 
sw123 
Waypoint
subaruk


Dołączył: 25 Gru 2008
Posty: 70
Wysłany: 2021-07-20, 18:26   

Na odchudzonym 6 27 AutoMapa 2107 PL wince działa poprawnie
 
 
ipaq316 
Waypoint
ipaq316


Dołączył: 14 Sty 2009
Posty: 42
Wysłany: 2021-07-20, 19:46   

Potwierdzam 6.27 2107 PL na Modecom MX2HD od kolegi dix62 działa dobrze .Pojeździłem trochę po okolicy i wszystko OK!. Wielkie dzięki dix62.
 
 
navigator2020 
Waypoint


Wiek: 41
Dołączył: 31 Mar 2020
Posty: 59
Skąd: Kraków
Wysłany: 2021-07-21, 19:53   

Polska działa a Europa niestety nie działa, w dalszym ciągu brak do mapy pliku hubnet.a
 
 
pionaj 
GPS instruktor



Pomógł: 12 razy
Wiek: 66
Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 616
Skąd: krak
Wysłany: 2021-07-22, 20:31   

potwierdzam wersja PL dziś u mnie bardzo ładnie śmigała :) co prawda tylko na odcinku 50 km ale resztę/dalej sprawdzę w sierpniu :)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 9