Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
aAM i Lucky Patcher
Autor Wiadomość
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6900
Skąd: znikąd
Wysłany: 2020-05-05, 21:26   

kiko80 napisał/a:
ash1970 napisał/a:
Magisk rootuje poniżej 8 ,

Nie prawda 9 też bo mam i zrotowałem OnePlus 3

Kiko80, czytaj ze zrozumieniem co koledzy piszą.
Takze kilka postow wczesniej
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
betek
Waypoint


Dołączył: 06 Sty 2011
Posty: 135
Wysłany: 2020-06-24, 19:30   

Jak spatchowac najnowsza automape żeby była pełna wersja?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18913
Skąd: 3City
Wysłany: 2020-06-24, 20:11   

Wg opisów na kilku ostatnich stronach tego wątku
_________________

 
 
na-wigacja 
azymut


Dołączył: 26 Cze 2020
Posty: 2
Skąd: PL
Wysłany: 2020-06-26, 14:53   

cześć wszystkim, mam pytanie:
mam zainstalowaną na smartfonie alternatywę dla komercyjnego androida , jest to opensource LineageOS, android w wer 10 z rootem magisk, chcę aby nie było na nim infrastruktury googla, czyli nie chcę dogrywać gaps jesli nie trzeba. Chcę aby to urządzenie było wiecznie offline - nigdy nie wymagało ani jednego połaczenia z netem , nie potrzebuję też google play bo instalki automapy i luckypatchera mam jako apk.

pytania:
1.Czy Automapa w połączeniu z Lucky-patcher potrzebuje google apps,
2. czy działa to na androidzie 10
3. czy kiedykolwiek potrzebuje netu do działania AM@android
4 czy muszę mieć jakas określoną starszą wersję automapy aby zadziałała z luckypatcherem?

Pytam bo chcę sobie zaoszczędzić niepotrzebnej roboty, nigdy nie miałem kontaktu z automapą na androida, przyzwyczaiłem się do wersji z WinCE która była 100% offline.
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1600
Wysłany: 2020-06-26, 15:46   

na-wigacja napisał/a:
Pytam bo chcę sobie zaoszczędzić niepotrzebnej roboty

Ale dużo roboty - pewnie z 15 minut. ;-)
Najnowsza AM działa z LP. Net potrzebny dla traffica. Działa na każdym andku.
 
 
na-wigacja 
azymut


Dołączył: 26 Cze 2020
Posty: 2
Skąd: PL
Wysłany: 2020-06-27, 04:08   

[quote="szwagier22"]
na-wigacja napisał/a:

Najnowsza AM działa z LP. Net potrzebny dla traffica. .

No właśnie nie działa bo tuż po instalacji jest komunikat, że nie ma netu i nie idzie dalej . Czy net jest potrzebny do zainicjowania gdy odpalamy pierwszy raz?
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1600
Wysłany: 2020-06-27, 07:31   

na-wigacja napisał/a:
Czy net jest potrzebny do zainicjowania gdy odpalamy pierwszy raz?

Tak, musi zarejestrować na jakieś konto.
 
 
rawid 
Navi Expert



Pomógł: 3 razy
Wiek: 47
Dołączył: 04 Sie 2009
Posty: 255
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2021-07-14, 16:27   

Witam,
LP działa z AM 6.3.4 testowane na AN7
 
 
pakob 
Waypoint


Dołączył: 25 Lip 2013
Posty: 114
Skąd: Lublin
Wysłany: 2021-07-15, 13:30   rawid

rawid piszesz o telefonach zrootowanych czy o kombinacji LP z AM 6.3.4 na nie zrootowanych fonach?
 
 
rawid 
Navi Expert



Pomógł: 3 razy
Wiek: 47
Dołączył: 04 Sie 2009
Posty: 255
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2021-07-15, 13:43   Re: rawid

pakob napisał/a:
rawid piszesz o telefonach zrootowanych czy o kombinacji LP z AM 6.3.4 na nie zrootowanych fonach?


Oczywiście,że o zrootowanych,nie spotkałem się jeszcze żeby LP działał bez root :-)
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1600
Wysłany: 2021-07-15, 14:31   

rawid napisał/a:
LP działa z AM 6.3.4 testowane na AN7

Na andku 9 też działa. Trzeba tylko zrestartować telefon po cukrowaniu.
 
 
pakob 
Waypoint


Dołączył: 25 Lip 2013
Posty: 114
Skąd: Lublin
Wysłany: 2021-07-16, 13:04   

był taki wątek na innym forum,że jeden z kolegów uzyskał na telefonie bez roota mażliwość zakupu poprzez LP- ja doskonale wiem o potrzebie zrootowania fona ,dlatego zadałem to z pozoru dziwne pytanie :roll:
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1600
Wysłany: 2021-07-16, 13:54   

pakob napisał/a:
był taki wątek na innym forum,że jeden z kolegów uzyskał na telefonie bez roota mażliwość zakupu poprzez LP

Nigdy w to nie uwierzę. LP musi wydobyć odex AM z systemu, zmodyfikować go i wsadzić z powrotem. A tego bez uprawnień superusera nie da się zrobić. Bez roota nie widzisz plików systemowych, więc jak je zmodyfikujesz.
Kiedyś tworzono romy deodexowe i to była uciecha - bezproblemowe modyfikacje.
Nie wiem dlaczego zaprzestano, może za dużo roboty a może przez to że start apek był wolniejszy?
 
 
pakob 
Waypoint


Dołączył: 25 Lip 2013
Posty: 114
Skąd: Lublin
Wysłany: 2021-07-16, 23:54   

masz absolutną rację-w ogóle uważam że 65 zł za roczną licencję naAM to nie jest jakiś szczególny wydatek -ja od kilkunastu lat korzystam z Navi-eksperta a z AM od wersji 5.x jakoś mi nie po drodze. :-P
 
 
rawid 
Navi Expert



Pomógł: 3 razy
Wiek: 47
Dołączył: 04 Sie 2009
Posty: 255
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2021-07-29, 21:53   

LP działa z AM 6.4.0
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 9