Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-03-30, 18:56
Mio M400 nie laczy sie z PC
Autor Wiadomość
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9640
Skąd: znikąd
Wysłany: 2010-12-12, 13:39   

PC też powinien wykrywac jako dysk - z MIO nie połączysz sie przez AS
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
kniazio
Waypoint


Dołączył: 24 Maj 2009
Posty: 86
Wysłany: 2010-12-12, 13:48   

No ale co najgorsze PC nie widzi wogole Mio a Samsung widzi nie wydaje sie to wam dziwne
Moze inne napiecie zasilania USB
Moze tu jest jakis trop

[ Dodano: 2010-12-12, 14:01 ]
Panowie Victoria
Kierujac sie tym ze moj Samsung zobaczyl Mio podlaczalem go kolejno do roznych kompow i o dziwo na jednym z nich zaskoczyl
Odwrocilem moje zmiany i navi smiga po staremu
Poleccie mi w takim razie jakis bezpieczny panel do tego Mio abym mogl zapodac na nim AM
Dodam tylko ze panele dostepne w sieci a dokladnie ich opisy nie pasuja do mojego Moov M400 poniewaz wszedzie pisza zeby zaladowac panel do ProgramFiles/MioMap a u mnie takiej sciezki niema
U mnie jest ProgramFiles/Navman
A w pliku appstartupsec.ini jest tak:
Kod:
RelativePath=TRUE
ProcessFile=SmartST_CE.exe
ProcessCmdLine=
ProcessDbgFile=SmartST_CEDbg.exe
ProcessDbgCmdLine=
MaxRestarts=3
Major=TRUE
WindowName=SmartST_CE
MaxCloseMessages=10

Tu jest dyskusja na ten temat ale nic sensownego nie moge wyczytac
link
 
 
pawello11
Waypoint


Dołączył: 01 Lip 2008
Posty: 73
Wysłany: 2011-06-01, 06:24   

Witam, zeby nie robic nowego posta podepne sie pod istniejacy z moimi pytaniami
ta mio to powinna byc standardowo widoczne jako dysk czy powinna się łaczyc przez windows mobile device center ? bo ni choroby nie mogę jej zmusic do wspolpracy, po kazdorazowym połaczeniu albo nic sie nie dzieje albo krzyczy ze urzadzenie jest żle zainstalowane, nie pokazuje sie jako dysk, a vwidows mobile center jej nie widzi
sterowniki usb niby pokazuje ze są zainstalowane, a moze do win7 64bitowego powinny być jakies inne?
z gory dziekuje za pomoc

ps. szukalem w róznych tematach i nic nie znalazlem w sumie
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9640
Skąd: znikąd
Wysłany: 2011-06-01, 07:07   

kniazio napisał/a:
podlaczalem go kolejno do roznych kompow i o dziwo na jednym z nich zaskoczyl
Odwrocilem moje zmiany i navi smiga po staremu
Poza tym Mio serii M sa widoczne wyłącznie jako dysk - co prawda mozna spróbować. http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=24943
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
plutmen
azymut


Dołączył: 12 Maj 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-05-12, 16:32   Mio Moov M400 Problem z komunikacja z PC.

Witam!
Otrzymalem sluzbowa nawigacje jak w temacie, problem z nia polega na tym ze posiada program nawigacyjny iGO 8 z mapami z 2009 roku, chcac wrzucic troche nowszy material napotkalem sie na problem masci tez ze moj komputer nie rozoznaje tego urzadzenia jako dysk przenosci, wyskakuje dymek z komunikatem "Jedno z urzadzen pozostaje nierozpoznane....". Probowalem juz wielu metod tj instalowalem na komputerze aplikacje Mio Desktop w roznych wersjach, probowalem tez podlaczyc nawigacje na innym komputerze i bez skutku bo za kazdym razem mam komunikat o nierozpoznaniu. Nawigacja sama w sobie dziala, po podlaczeniu mini usb wyskakuje na ekranie animacja komunikacji. Czy ktos cos jest w stanie mi doradzic, pomoc?

Pozdrawiam.

P.S z gory przepraszam za brak ogonkow w poscie ale mam obcojezyczny system bez polskich znakow.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 186 razy
Wiek: 30
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4573
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-05-12, 17:15   

plutmen,
Zobacz tu punkt 2 :arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
plutmen
azymut


Dołączył: 12 Maj 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-05-12, 17:27   

Hm, jezeli chodzi o sprawy softarowe to mam ustaione wina moze byc po stronie kabla. Sprawdze.

[ Dodano: 2012-05-12, 18:27 ]
Sprawa kabla usb. Off topic.
 
 
ohara
Waypoint


Dołączył: 27 Paź 2017
Posty: 32
Wysłany: 2021-07-13, 16:50   

Po podlaczeniu m400 do kompa nie wyświetla mi sie mio device,tylko czasami wskoczy dysk usb(F) i tak nawet nie da się wejść ,czy coś można zrobić z nią,resetowałem kilka razy.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18923
Skąd: 3City
Wysłany: 2021-07-13, 19:08   

Przeczytaj wątek, do którego przeniosłem Twój post
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 11