Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Active 5 odblokowanie programy nawigacyjne aktusalizacja
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18913
Skąd: 3City
Wysłany: 2015-03-09, 10:59   

wzpiotrg napisał/a:
Wrzuciłem mapy z rozszerzeniem .fbl do Beckera Active 5, ale Becker ich nie widzi.
W poradniku napisano
Cytat:
program jest zabezpieczony i szuka licencji do mapy (w kupionych jest, w lewiźnie nie ma)


wzpiotrg napisał/a:
jak kliknę na Igo, wtedy urządzenie się resetuje. Czy możecie coś poradzić ?
Skonfiguruj poprawnie program - a najlepiej go usuń, wgraj nowy na SD i zmień wpis w panelu
_________________

 
 
wzpiotrg
azymut


Dołączył: 07 Lis 2011
Posty: 3
Wysłany: 2015-03-10, 13:37   

jacekp1313 napisał/a:
wzpiotrg napisał/a:
Wrzuciłem mapy z rozszerzeniem .fbl do Beckera Active 5, ale Becker ich nie widzi.
W poradniku napisano
Cytat:
program jest zabezpieczony i szuka licencji do mapy (w kupionych jest, w lewiźnie nie ma)


wzpiotrg napisał/a:
jak kliknę na Igo, wtedy urządzenie się resetuje. Czy możecie coś poradzić ?
Skonfiguruj poprawnie program - a najlepiej go usuń, wgraj nowy na SD i zmień wpis w panelu


Testowałem już trzy różne wersje IGO 8.3 i żadna nie chce się uruchomić, więc nie mogę nic skonfigurować.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18913
Skąd: 3City
Wysłany: 2015-03-10, 13:43   

Program konfiguruje sie przed pierwszym uruchomieniem - patrz wątki o minimalnej strukturze
_________________

 
 
wzpiotrg
azymut


Dołączył: 07 Lis 2011
Posty: 3
Wysłany: 2015-03-10, 13:46   

jacekp1313 napisał/a:
Program konfiguruje sie przed pierwszym uruchomieniem - patrz wątki o minimalnej strukturze


Jacku

A mógłbyś podrzucić jakiś link ? Nie mogę znaleźć nic o minimalnej strukturze
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18913
Skąd: 3City
Wysłany: 2015-03-10, 18:41   

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=18528
Oraz wątek o Twojej wersji programu
_________________

 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1600
Wysłany: 2015-03-16, 21:17   

Cytat:
Panel się ładuje, mogę z niego uruchomić AutoMapę, Beckera, ale jak kliknę na Igo, wtedy urządzenie się resetuje.
Czy możecie coś poradzić ?

Po pierwsze, sprawdź w pliku konfiguracyjnym panelu czy ścieżka do igo i nazwa pliku wykonywalnego są zgodne. .
Po drugie wykasuj folder save w igo jeśli jest.
Po trzecie sprawdź czy program pasuje pod rozdzielczość i windowsa, chociaż to najmniej prawdopodobne.
Ja bym obstawiał punkt 1.
 
 
JuanLopez 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 25 Gru 2015
Posty: 91
Skąd: zNienacka
Wysłany: 2016-05-04, 22:18   Becker Active 5 + Igo Primo

Witam,
Szukam działającej wersji Primo pod Becker Active 5 LMU rozdzielczość 800x480.
Wrzucałem Primo 2.4 (9.6.13) z odpowiednia rozdz.data.zip, ale wywalał błąd rozdzielczości ekranu.
Napiszcie prosze, które wersje Wam udało sie uruchomić na tej rozdziałce.
Dzieki i pzdr.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18913
Skąd: 3City
Wysłany: 2016-05-05, 07:19   

JuanLopez napisał/a:
błąd rozdzielczości ekranu.
Primo uruchamia się zawsze w wersji "golas"- wywal wszystko poza niezbędnym minimum wg http://www.my-navia.pl/vi...p=177949#177949 ("struktura bez zbędnych dodatków")

Na 800*480 działają wszystkie wersje z
JuanLopez napisał/a:
odpowiednia rozdz.data.zip
_________________

 
 
JuanLopez 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 25 Gru 2015
Posty: 91
Skąd: zNienacka
Wysłany: 2016-05-05, 16:57   

Dzieki Jacku,
Rozumiem co znaczy wer."golas",
Ale czy uruchamiałeś "jakąkolwiek.." wersje na tym modelu Becker?
Nie wszystkie exe'ki (programu Primo) odpalają sie na nawigacji Becker, nawet jesli Primo jest w min.postaci i plik data.zip ma odpowiednią rozdziałkę.
Stąd tez było moje pytanie. Spróbuje dziś wieczorem jeszcze raz.
Pzdr

[ Dodano: 2016-05-07, 14:17 ]
Udało sie! Uruchomiłem Primo 9.6.13 (267029) , ale po dograniu odpowiedniego pliku devices.ini dla mojego modelu w data.zip.
 
 
midas63 
Waypoint



Dołączył: 12 Cze 2009
Posty: 197
Skąd: Kraków
Wysłany: 2018-04-27, 18:38   Becker active 5 LMU i dodatkowa nawigacja

Witajcie, Zainstalowałem na moim beckerze automapę, wszystko smiga, mam menu wyboru nawigacji ale chciałbym dołożyć jeszcze IGo. Przerabiał ktoś to menu z automapy tak żeby dołożyć jeszcze jeną ikonkę. Jeżeli tak to proszę o łopatoligiczne wytłumaczenie co i jak. A może ktoś ma gotowca na moją nawigację?
_________________
LG V400 1280x800 i żadne Primo nie działa :(
 
 
rzepuncja 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Lip 2021
Posty: 5
Skąd: Tarnów
Wysłany: 2021-07-09, 21:16   Becker Active 5 LMU

Witam wszystkich po raz 1 na tym forum :)

Posiadam navigację Becker Active 5 LMU i potrzebuję Waszej pomocy...
Potrzebuję zaktualizować mapy beckera, najlepiej najnowsze, ale mogą też być nieco starsze, np. z 2019 czy 2018 roku. Mam ogromne problemy z aktualizacją, wiem, że podobno firma zbankrutowała i aktualizacja się skończyła, ale wierzę, że są magicy, którzy mogą spowodować, że nawigacja będzie jeszcze użyteczna :) Mogą być mapy z innych urządzeń konkurencyjnych firm (oprócz Automapy, niestety ta odpada)
Próbowałem sam coś pokombinować, ale tylko pogorszyłem sprawę, bo teraz już nawet te wcześniejsze mapy które miałem nie chcą się włączyć (mapy są, ale pokazuje że zawartość jest nieaktywna) i dlatego wolę aby ktoś mądrzejszy napisał mi w miarę prosto co robić krok po kroku.
Liczę na Waszą pomoc! :)
 
 
dix62 
Waypoint



Pomógł: 6 razy
Wiek: 59
Dołączył: 15 Sty 2012
Posty: 149
Skąd: Internet
Wysłany: 2021-07-10, 08:23   Re: Becker Active 5 LMU

rzepuncja napisał/a:
Witam wszystkich po raz 1 na tym forum :)

Posiadam navigację Becker Active 5 LMU i potrzebuję Waszej pomocy...
Potrzebuję zaktualizować mapy beckera, najlepiej najnowsze, ale mogą też być nieco starsze, np. z 2019 czy 2018 roku. Mam ogromne problemy z aktualizacją, wiem, że podobno firma zbankrutowała i aktualizacja się skończyła, ale wierzę, że są magicy, którzy mogą spowodować, że nawigacja będzie jeszcze użyteczna :) Mogą być mapy z innych urządzeń konkurencyjnych firm (oprócz Automapy, niestety ta odpada)
Próbowałem sam coś pokombinować, ale tylko pogorszyłem sprawę, bo teraz już nawet te wcześniejsze mapy które miałem nie chcą się włączyć (mapy są, ale pokazuje że zawartość jest nieaktywna) i dlatego wolę aby ktoś mądrzejszy napisał mi w miarę prosto co robić krok po kroku.
Liczę na Waszą pomoc! :)


Jeśli mapki nieaktywne podmień exe i cały folder license
Pliki na podmianę
_________________
 
 
 
rzepuncja 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Lip 2021
Posty: 5
Skąd: Tarnów
Wysłany: 2021-07-10, 21:43   

Ok dzieki, już jest lepiej bo jest polska i pozostałe kraje, chociaż mapki są z 2015 roku, ale nadal nie ma np. ukrainy :/
 
 
dix62 
Waypoint



Pomógł: 6 razy
Wiek: 59
Dołączył: 15 Sty 2012
Posty: 149
Skąd: Internet
Wysłany: 2021-07-10, 21:50   

rzepuncja napisał/a:
Ok dzieki, już jest lepiej bo jest polska i pozostałe kraje, chociaż mapki są z 2015 roku, ale nadal nie ma np. ukrainy :/


Mapki podmień na Here 2020 Q4
_________________
 
 
 
rzepuncja 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Lip 2021
Posty: 5
Skąd: Tarnów
Wysłany: 2021-07-12, 00:44   

Dzięki wielkie, udalo się wgrać mapy iGO Here 2020 Q4 i wszystko hula!

[ Dodano: 2021-07-23, 22:12 ]
Mam jeszcze takie pytanko odnośnie nawigacji...
Mapki są okey, ale wydaje mi się, że samo urządzenie teraz działa nieco inaczej. Inaczej wskazuje trasy, troche sie gubi podczas jazdy i długo wyszukuje trasę na początku, dopiero po przejechaniu troche metrów to "zaskakuje", ponadto wcześniej opcja automatycznego włączania i wyłączania gpsa po zgaszeniu zapłonu działała a teraz nie działa, trzeba dodatkowo ręcznie wyłączać po zgaszeniu auta. Czy da rade to jakoś naprawić? Może oprogramowanie jakieś niekompatybilne jest z tymi mapkami iGO HERE 2020 Q4?
Co myślicie? :)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10