Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
TomTom Navigation NDS 1.1.5.109
Autor Wiadomość
prenrzyk 
GPS instruktor



Pomógł: 7 razy
Wiek: 61
Dołączył: 26 Sty 2008
Posty: 803
Skąd: Poniżej morza
Wysłany: 2021-03-17, 18:42   

To zmień w programie na 3 trasy i będziesz miał mniej do przeglądania.
_________________
Akira MM-512 > Mio Moov 500 >Tom Tom Start20 / Oneplus 7T
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6888
Skąd: znikąd

Wysłany: 2021-05-16, 21:48   

Przejechalem 300 km i nieprzyjemne zaskoczenie
Niby mapy aktualizowane co chwila, a w okolicach Nowego Korczyna dwa ronda, ktorych nawigacja nie widzi , a co gorsza w ich okolicach nawigacja wariuje i prowadzi absurdalnie :-(
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
cpu2
Waypoint


Dołączył: 30 Paź 2013
Posty: 29
Wysłany: 2021-06-08, 15:26   

Jeżdżę w trasy i powiem szczerze że coś grubo spier... jest w tych apkach TomToma. Na dwoje babka wróżyła czy będziesz jechał tą samą trasą czy przypadkiem coś jej nie odbije i poprowadzi z absurdami jak powyżej napisano. Stare urządzenia jak XXL/Smart 50M które odłożyłem na bok ze względu na nowości to działały i działają do dziś wzorowo.

Nie przyszedłem tu narzekać a zapytać czy jeżeli na smartfonie na którym apka działa z GPS i internetem po WiFi z Hotspotu udostępnianego przez drugi smartfon to będzie otrzymywać komunikaty drogowe Traffic/TMC ?
 
 
geranium 
Navi Expert


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 313
Skąd: PL
Wysłany: 2021-06-08, 20:14   

Po co ci trafić skoro nie podoba ci się jak program zmienia trasę?
W/G ciebie na absurdalną

Powyłączj wszystko i będziesz miał jak w 2000 roku

Co do pytania: TAK
 
 
mumingr
Waypoint


Dołączył: 03 Lip 2008
Posty: 90
Skąd: Kielce
Wysłany: 2021-06-10, 10:54   

Witam
Mam pytanko do znawców TomToma NDS 1.9.6.2 Mod, gdzie są przechowywane pobrane mapy. Zainstalowałem TomToma na telefonie by pobrać odpowiednie mapy a następnie je przenieść do radia samochodowego. W telefonie w folderze "Android" -> data -znalazłem folder "com.tomtom.gplay.navapp.nds" ale w nim nie ma pobranych map. Gdzie ich szukać?
Pozdrawiam
 
 
rrudas 
GPS instruktor


Pomógł: 5 razy
Wiek: 56
Dołączył: 12 Lut 2012
Posty: 623
Skąd: Pruszków
Wysłany: 2021-06-10, 13:51   

Android->data->com.tomtom.gplay.navapp->files->data->maps

Tylko głowy nie dam czy czegoś jeszcze nie ma w ...->files->files
_________________
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać." - Kartezjusz (1596-1650)
prezes curva (hiszp.)
Naprawa iPhone Warszawa Praga
Naprawa iPad Warszawa Praga
Ostatnio zmieniony przez rrudas 2021-06-10, 14:16, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
mumingr
Waypoint


Dołączył: 03 Lip 2008
Posty: 90
Skąd: Kielce
Wysłany: 2021-06-10, 14:09   

Dzięki za zainteresowanie, ale w folderze "files" jest tylko folder "ServiceConnectors" i jest on pusty. Telefon pobrał mapy 9 krajów i wyznacza trasy do Grecji czy też Albani. Jak przeniosę folder "com.tomtom.gplay.navapp" do kompa i sprawdzam jego zawartoći to pokazuje jego wielkość na 0 MB. Więc to chyba nie tu zapisuje pobrane mapy, tylko gdzie?
 
 
rrudas 
GPS instruktor


Pomógł: 5 razy
Wiek: 56
Dołączył: 12 Lut 2012
Posty: 623
Skąd: Pruszków
Wysłany: 2021-06-10, 14:16   

A nie prościej podpiąć internet do urządzenia i pobrać przez niego.

P.S. Używam teraz 3.1.0-latam, ale od początku były instalowane jako nakładka i mapy przechodziły. U mnie folder com.Tomtom... zawiera 3906 plików i ma 1.41 GB (Polska, Słowacja Węgry)
_________________
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać." - Kartezjusz (1596-1650)
prezes curva (hiszp.)
Naprawa iPhone Warszawa Praga
Naprawa iPad Warszawa Praga
Ostatnio zmieniony przez rrudas 2021-06-10, 14:26, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1588
Wysłany: 2021-06-10, 14:18   

mumingr napisał/a:

Mam pytanko do znawców TomToma NDS 1.9.6.2 Mod, gdzie są przechowywane pobrane mapy.

Mapy są w katalogu systemowym, więc bez roota się do nich nie dobierzesz.
/data/data/com.tomtom.gplay.navapp.nds/files/NdsMaps.
 
 
mumingr
Waypoint


Dołączył: 03 Lip 2008
Posty: 90
Skąd: Kielce
Wysłany: 2021-06-10, 14:33   

Czyli kicha z przeniesieniem pobranych map, bo nie mam zrootowanego telefonu jak również zrootowanego radia w samochodzie. Pozostaje podłączyć telefon jako modem do radia i ściągać mapy. szkoda.

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam
 
 
inek1 
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 25 Maj 2008
Posty: 213
Skąd: Poznań
Wysłany: 2021-06-10, 16:10   

@mumingr napisz dokładnie jaką mapę potrzebujesz to w niedzielę wieczorem Ci upnę i będziesz mógł pobrać. :mrgreen:
_________________
Gość, miłego dnia.
 
 
mumingr
Waypoint


Dołączył: 03 Lip 2008
Posty: 90
Skąd: Kielce
Wysłany: 2021-06-10, 17:16   

Dzięki inek1 za dobre chęci, tylko jak ją wkleję po pobraniu jak nie widać potrzebnych folderów w radiu samochodowym. Będę pobierał za pośrednictwem telefonu.
 
 
cpu2
Waypoint


Dołączył: 30 Paź 2013
Posty: 29
Wysłany: 2021-06-11, 16:56   

geranium napisał/a:
Po co ci trafić skoro nie podoba ci się jak program zmienia trasę?
W/G ciebie na absurdalną

Powyłączj wszystko i będziesz miał jak w 2000 roku

Co do pytania: TAK

Dzięki za odpowiedź do pytania.
Robię to tylko dla lepszego traffica z danymi z neta VS traffic drogą radiową w starszych urządzeniach. Samo prowadzenie, zachowywanie się wyświetlanej mapy jest gorsze niż w starych urządzeniach z np. navcore 9.541. I co do Twojej rady nie będę wyłączał wszystkiego tylko prędzej przejdę na innym program :D
 
 
geranium 
Navi Expert


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 313
Skąd: PL
Wysłany: 2021-06-11, 18:12   

jakoś mało mnie to obchodzi.
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6888
Skąd: znikąd

Wysłany: 2021-06-11, 19:27   

Rzeczywiście TT NDS ma nie do końca przemyslany silnik wyznaczanie tras, w tym sensie, że nie "trzyma się " drog głównych. Jesli przy trasie szybkiej okaże sie iż teoretycznie trasa przez wiochy" jest o minutę szybsza, bedzie zrzucał z trasy i pchał w paskudne drózki
Dokładnie tak samo zachowuje się w przypadku korka. Program niestety nie posiada opcji ustawienia czasu opóźnienia włączajacego przeliczanie trasy na alternatywną i to jest powazna wada tego programu
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11