Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
AutoMapa 6.27.0
Autor Wiadomość
Fidox1988 
Waypoint



Wiek: 33
Dołączył: 21 Maj 2013
Posty: 79
Skąd: Rzeszów
  Wysłany: 2021-05-26, 10:20   AutoMapa 6.27.0

Zakładam nowy temat odnośnie programu 6.27. Zachęcam, aby każdy podzielił się wrażeniami, opinią, problemami itp :)
_________________

 
 
rawid 
Navi Expert



Pomógł: 3 razy
Wiek: 47
Dołączył: 04 Sie 2009
Posty: 239
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2021-05-26, 21:11   

Do testów: AutoMapa_6.27.0_2105_PL_PC_Cracked

https://drive.google.com/file/d/1TGdG2PGheFVBBm5Wpdq0yh9zW7YfpHGN/view

Podziękowania dla inek1

Pozdrawiam

https://drive.google.com/file/d/1VyIsFV2v5NxplWJ3DSqBnLeQTn8Y-pPd/view?usp=sharing
 
 
rawid 
Navi Expert



Pomógł: 3 razy
Wiek: 47
Dołączył: 04 Sie 2009
Posty: 239
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2021-05-27, 18:04   

Opis "poprawy"tpcAm dla PC już dawno był na forum.
Dla przypomnienia,opis + Hex Editor

https://drive.google.com/file/d/1PFqLy1n08RCGbDmwMcYzaQTRVAXR4LOB/view?usp=sharing

Pozdrawiam
 
 
ipaq316 
Waypoint
ipaq316


Dołączył: 14 Sty 2009
Posty: 37
Wysłany: 2021-05-29, 20:06   

Niestety linki wystawione przez Kolegę Rawid mają wady. Po przejechaniu kilku km AM pokazuje tylko niebieski ślad na białym tle, bez ulic,budynków itp. słychać tylko w tle głos Marzenki.
 
 
MENIEX 
Waypoint


Wiek: 43
Dołączył: 03 Lut 2015
Posty: 38
Skąd: POLSKA
Wysłany: 2021-06-02, 08:32   

Potwierdzam.
Bardzo długo ładuje mapy i po przejechaniu kilku kilometrów zawiecha.
Satelity znajduje bez problemu. Testowane na Beckerze i Navigonie.
 
 
Patryk Ernst 
Waypoint


Wiek: 53
Dołączył: 20 Gru 2018
Posty: 98
Skąd: World
Wysłany: 2021-06-03, 14:36   

Z czystej ciekawości pobrałem. Wniosek jeden- można sobie to wsadzić głęboko w .....Po uruchomieniu na Modcomie SX 7.2 najpierw zamuliło nie chciało się uruchomić w końcu pokazało mapę i po wyznaczeniu trasy podziękowało całkowicie. Zawiesiło się na amen .Pomogło twarde wyłączenie sprzętu. Skoro jednak wspomniany przeze mnie temat wyżej że reklama itd więc napisze ,że na jednym forum jest wersja ,która działa bez zastrzeżeń to tak dla wiadomości i informacji .Czyż nie dix62 ? I nie mam tu na myśli Twojego forum
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18914
Skąd: 3City
Wysłany: 2021-06-03, 14:39   

ipaq316 napisał/a:
linki wystawione przez Kolegę Rawid mają wady. Po przejechaniu kilku km AM pokazuje tylko niebieski ślad
Może dlatego, że kolega Rawid wystawił wersje na komputery, a nie nawigacje z WinCE - ja ewodentnier widać po literach PC w opisie
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2021-06-03, 16:18, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18914
Skąd: 3City
Wysłany: 2021-06-03, 16:17   

Własnie pobrałem AM od kolegi rawid i działa idealnie - oczywiście, z zastrzeżeniem jak w moim poprzednim poście.
Plik tpcAm.exe faktycznie nie wymagał modyfikacji hexedytorem, musiałem tylko patchować pliki mapy
_________________

 
 
dix62 
Waypoint



Pomógł: 5 razy
Wiek: 59
Dołączył: 15 Sty 2012
Posty: 110
Skąd: Internet
Wysłany: 2021-06-03, 21:41   

Widzę że kolega @Andrzej G ("szpec") ma wyłączność na tym Forum
inni Użytkownicy nie mają nic do powiedzenia dlatego mnie zablokował na innym

PS.
Podziękowania dla @rawid dobra robota
AM 6.27.0 sprawdziłem na :
-na Lark 50.3 działa prawidłowo (WinCE)
-na DELL Venue 7140 (Windows 10) też bez zawieszek
w prawdzie mały odcinek Olsztyn-Płońsk

HeX
search ...
31 C0 B0 55 B6 04 06 50 68
(B6 04 06) = (90 90 90)
_________________
 
 
 
dix62 
Waypoint



Pomógł: 5 razy
Wiek: 59
Dołączył: 15 Sty 2012
Posty: 110
Skąd: Internet
Wysłany: 2021-06-04, 07:13   

@Andrzej G (Bilunia) nie ma co bić piany
Ważne że AM 6.27.0 działa,
jeśli się obraziłeś to Przepraszam

[ Dodano: 2021-06-04, 07:25 ]
kiko80 napisał/a:
dix62 napisał/a:
Obrazek

HeX
search ...
31 C0 B0 55 B6 04 06 50 68
(B6 04 06) = (90 90 90)

W jakim pliku ową edycję trzeba zrobić??


Chodzi o Edycję pliku tpcAm.exe
ale jest zrobione nie trzeba ponownie edytować i poprawiać
chyba że masz oryginalny instalator to możesz się pobawić edytorem HxD
i sprawdzić czy będzie działać po tej edycji

PS. @Bilunia Przeczytaj tutaj >>>http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=45441
_________________
 
 
 
komaros22
Waypoint


Dołączył: 24 Lip 2008
Posty: 23
Wysłany: 2021-06-10, 09:42   

Rozumiem że nie ma poprawnie działającej AM 6.27 na WinCE tak?? U mnie ciągle się zawiesza, niestety z wersją 6.24 2105 też jest problem, wyskakuje błąd - nie można pobrać danych hubnet :(
 
 
dix62 
Waypoint



Pomógł: 5 razy
Wiek: 59
Dołączył: 15 Sty 2012
Posty: 110
Skąd: Internet
Wysłany: 2021-06-10, 12:41   

komaros22 napisał/a:
Rozumiem że nie ma poprawnie działającej AM 6.27 na WinCE tak?? U mnie ciągle się zawiesza, niestety z wersją 6.24 2105 też jest problem, wyskakuje błąd - nie można pobrać danych hubnet :(


Nie wiem czy użytkownicy piszą prawdę ja sprawdziłem, u mnie działa poprawnie
ver. 6.27.0
na Windows PC i WinCE
_________________
 
 
 
ipaq316 
Waypoint
ipaq316


Dołączył: 14 Sty 2009
Posty: 37
Wysłany: 2021-06-10, 15:24   AM 6.27

Dix62 podaj linka na AM działającą na WinCE bo kombinuę z różnymi wersjami pobranymi z różnych linków i ciągle wywala błędy oraz zawiesza się , lub wstaw poprawiony przez Ciebie plik z AM na WinCE aby można go było podmienić.
 
 
dix62 
Waypoint



Pomógł: 5 razy
Wiek: 59
Dołączył: 15 Sty 2012
Posty: 110
Skąd: Internet
Wysłany: 2021-06-10, 16:12   Re: AM 6.27

ipaq316 napisał/a:
Dix62 podaj linka na AM działającą na WinCE bo kombinuę z różnymi wersjami pobranymi z różnych linków i ciągle wywala błędy oraz zawiesza się , lub wstaw poprawiony przez Ciebie plik z AM na WinCE aby można go było podmienić.

AutoMapa 6.27.0 (3118) 21.05 ver.6.1285 Polska Windows PC & WinCE
AutoMapa 6.27.0 (3118) 21.05 ver.6.1288 Europa Windows PC & WinCE

Traffic Polska/Europe ver.6.1285 Polska/ver.6.1288 Europa
_________________
 
 
 
ipaq316 
Waypoint
ipaq316


Dołączył: 14 Sty 2009
Posty: 37
Wysłany: 2021-06-12, 14:25   

Dix62 - dzięki za linki, ale mam uwagi i spostrzeżenia:
- Urządzenie MODECOM MX2HD (WinCE)
- AM ładnie się zainstalowała i ładnie działa, wytycza trasę i w wersji demo prowadzi, ale:
- w praktyce: wytyczyła trasę i prowadziła ok 2 km i na światłach po postoju ok. 1 min zawiecha... pomógł reset urządzenia, po ujechaniu kilku km znowu chwilowy postój i ... zawiecha.
Podejrzewam , że w trakcie ciągłej jazdy działałaby normalnie, ale przy krótkim postoju wiesza się. Nie miałem okazji sprawdzić na dłuższej trasie. Trzeba by jeszcze popracować nad dopieszczeniem AM aby usunąć te bolączki.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10