Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Garmin dezl 760 - bootloop - czy ktoś ma FW?
Autor Wiadomość
ma_ko
Waypoint


Dołączył: 25 Cze 2014
Posty: 96
Wysłany: 2021-01-19, 11:42   Garmin dezl 760 - bootloop - czy ktoś ma FW?

Witam, garmin jak w temacie, po uruchomieniu dochodzi do napisu loading maps i logo garmin (a nieraz już szybciej) i resetuje się od nowa. Komputer nie wykrywa

Jedyne co to przy uruchomieniu jak przytrzymam prawy dolny róg ekranu to pojawia się napis system na górze i menedzerze urządzen pojawia się Garmin USB DEVICE. Po jakiś 15-20s system zmienia się na loading i nawiagacja resetuje się...

Czy mógłby mi ktoś z tym pomóc? Dzięki z góry
 
 
dix62 
Waypoint



Pomógł: 6 razy
Wiek: 59
Dołączył: 15 Sty 2012
Posty: 174
Skąd: Internet
Wysłany: 2021-05-28, 08:40   

Komputer Windows nie widzi urządzenia ?
Zainstaluj to >>>http://download.garmin.co...rivers_2312.exe

Resztę Update programem Garmin Express
_________________
 
 
 
cosmogames 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Cze 2021
Posty: 6
Skąd: pławno
Wysłany: 2021-06-09, 11:46   

Witam.chciałbym się dowiedziec czy ten plik pomógł?bo mam tak samo jak opisana sytuacja.U mnie w menadżerze wykrywa garmin devices ale jak napis system znika to też znika urządzenie w menadżerze.a w tym krótkim czasie co urządzenie jest widoczne to garmin express nie wykrywa urządzenia.może ktoś ma inne rozwiązanie tej sytuacji?
_________________
marcin
 
 
cosmogames 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Cze 2021
Posty: 6
Skąd: pławno
Wysłany: 2021-06-09, 13:09   Garmin Dezl 760 LM-restartuje się przy ladowaniu map

Witam.Mam taki wielki problem z Garmin Dezl 760 LM.
Aktualizowałem Garmine express wszystko szło ładnie zrestartowało się a teraz garmin uruchamia się do wgrywania map(loadin map) i się restartuje.Komputer jej już nie widzi,reset poprzez włączenie z palcem w rogu ekranu też nie chce pójśc.pokazuje się kasowanie wszystkiego ale jak mam wcisnąć YES to nie mogę i nawigacja się restartuje.Jeśli wchodzę w kalibrację ekranu również jest problem bo moge zacząc kalibrację dochodzę do 3-4 punktu kalibracji i nawigacja się restartuje.czy jest jakieś rozwiązanie tej sytuacji?? Dodam jeszcze że aktualizacja była robiona na kartę pamięci i na tej karcie sa dwa foldery -Map i Garmin. w folderze Garmin jest plik gmappupdate.gsd ale rozmiar jest 0 bajtów.I chyba brakuje mi tego pliku.w folderze map są pliki okoł 3GB
Proszę o pomoc
_________________
marcin
 
 
dix62 
Waypoint



Pomógł: 6 razy
Wiek: 59
Dołączył: 15 Sty 2012
Posty: 174
Skąd: Internet
Wysłany: 2021-06-09, 13:28   Re: Garmin Dezl 760 LM-restartuje się przy ladowaniu map

cosmogames napisał/a:
Witam.Mam taki wielki problem z Garmin Dezl 760 LM.
Aktualizowałem Garmine express wszystko szło ładnie zrestartowało się a teraz garmin uruchamia się do wgrywania map(loadin map) i się restartuje.Komputer jej już nie widzi,reset poprzez włączenie z palcem w rogu ekranu też nie chce pójśc.pokazuje się kasowanie wszystkiego ale jak mam wcisnąć YES to nie mogę i nawigacja się restartuje.Jeśli wchodzę w kalibrację ekranu również jest problem bo moge zacząc kalibrację dochodzę do 3-4 punktu kalibracji i nawigacja się restartuje.czy jest jakieś rozwiązanie tej sytuacji?? Dodam jeszcze że aktualizacja była robiona na kartę pamięci i na tej karcie sa dwa foldery -Map i Garmin. w folderze Garmin jest plik gmappupdate.gsd ale rozmiar jest 0 bajtów.I chyba brakuje mi tego pliku.w folderze map są pliki okoł 3GB
Proszę o pomoc


Prawdopodobnie pliki się "wysypały"
z mapami Europy zajmuje ponad 6GB
Przywróć z Backup Jeśli takiego nie posiadasz, szukaj w serwisie chomikuj.pl
(Wieczorem poszukam u siebie możliwe że mam na dysku dēzl™ 760LMT)
_________________
 
 
 
dix62 
Waypoint



Pomógł: 6 razy
Wiek: 59
Dołączył: 15 Sty 2012
Posty: 174
Skąd: Internet
Wysłany: 2021-06-09, 13:52   

cosmogames napisał/a:
Witam.chciałbym się dowiedziec czy ten plik pomógł?bo mam tak samo jak opisana sytuacja.U mnie w menadżerze wykrywa garmin devices ale jak napis system znika to też znika urządzenie w menadżerze.a w tym krótkim czasie co urządzenie jest widoczne to garmin express nie wykrywa urządzenia.może ktoś ma inne rozwiązanie tej sytuacji?


Odpisałem tutaj>>>http://www.my-navia.pl/vi...p=492568#492568
_________________
 
 
 
cosmogames 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Cze 2021
Posty: 6
Skąd: pławno
Wysłany: 2021-06-09, 14:07   

dziękuje za odpowiedz.znalazłem na chomikuj taki plik.właśnie go ściągam.a powiedz mi jak przywrócić tego backupa?jakaś kombinacja ,instrukcja?
_________________
marcin
 
 
dix62 
Waypoint



Pomógł: 6 razy
Wiek: 59
Dołączył: 15 Sty 2012
Posty: 174
Skąd: Internet
Wysłany: 2021-06-09, 14:34   

cosmogames napisał/a:
dziękuje za odpowiedz.znalazłem na chomikuj taki plik.właśnie go ściągam.a powiedz mi jak przywrócić tego backupa?jakaś kombinacja ,instrukcja?


Jeśli przywrócisz pliki systemowe resztę zrobisz Programem "GARMIN EXPRESS"

Nowe Mapy wrzucisz Programem "BaseCamp"
_________________
 
 
 
cosmogames 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Cze 2021
Posty: 6
Skąd: pławno
Wysłany: 2021-06-09, 14:44   

to ten backup na kartę i spróbowac włączyć?i wtedy powinien ruszyć? czy jak uruchomić ten backup...bo jak już mi się uruchomi to wiadomo garmin express.

[ Dodano: 2021-06-09, 15:05 ]
mam już tego backupa.rozpakowałem go...jest tam folder sd kart-w nim foldery takie jak na mojej karcie i mniej więcej rozmiar się pokrywa-mapa równiez około 3GB.a ten drugi folder 0bajtów.choć plik jest.
jest równiez cały zestaw innych folderów i plików.jak to ruszyć ?

[ Dodano: 2021-06-09, 15:11 ]
Ten folder sd kart -jak wezmę właściwości to pokazuje 8GB.jak wejdę do niego i mam dwa foldery map i garmin. i wezmę te dwa foldery żeby sp[rawdzić rozmiar to pokazuje 3 GB..opcja widoczność ukrytych folderów jest włączona.
_________________
marcin
 
 
dix62 
Waypoint



Pomógł: 6 razy
Wiek: 59
Dołączył: 15 Sty 2012
Posty: 174
Skąd: Internet
Wysłany: 2021-06-09, 16:30   

cosmogames napisał/a:
to ten backup na kartę i spróbowac włączyć?i wtedy powinien ruszyć? czy jak uruchomić ten backup...bo jak już mi się uruchomi to wiadomo garmin express.

[ Dodano: 2021-06-09, 15:05 ]
mam już tego backupa.rozpakowałem go...jest tam folder sd kart-w nim foldery takie jak na mojej karcie i mniej więcej rozmiar się pokrywa-mapa równiez około 3GB.a ten drugi folder 0bajtów.choć plik jest.
jest równiez cały zestaw innych folderów i plików.jak to ruszyć ?

[ Dodano: 2021-06-09, 15:11 ]
Ten folder sd kart -jak wezmę właściwości to pokazuje 8GB.jak wejdę do niego i mam dwa foldery map i garmin. i wezmę te dwa foldery żeby sp[rawdzić rozmiar to pokazuje 3 GB..opcja widoczność ukrytych folderów jest włączona.


To tak ma być pliki nadpisz
_________________
 
 
 
cosmogames 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Cze 2021
Posty: 6
Skąd: pławno
Wysłany: 2021-06-09, 17:21   

żeby zrobic backupa to trzeba przez garmin express..ale nawigacja nie jest widziana przez garmin expres.może słaby technicznie jestem.możesz to jaśniej przedstawić

[ Dodano: 2021-06-10, 10:23 ]
dix62 masz może jeszcze jakiś pomysł?
_________________
marcin
 
 
dix62 
Waypoint



Pomógł: 6 razy
Wiek: 59
Dołączył: 15 Sty 2012
Posty: 174
Skąd: Internet
Wysłany: 2021-06-10, 12:36   

cosmogames napisał/a:
żeby zrobic backupa to trzeba przez garmin express..ale nawigacja nie jest widziana przez garmin expres.może słaby technicznie jestem.możesz to jaśniej przedstawić

[ Dodano: 2021-06-10, 10:23 ]
dix62 masz może jeszcze jakiś pomysł?

instalacja sterowników urządzeń działających w trybie Garmin Mode
Odwiedź tą stronkę https://support.garmin.com/pl-PL/?faq=jAD9zCOUod0dDU55paUE99
_________________
 
 
 
cosmogames 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Cze 2021
Posty: 6
Skąd: pławno
Wysłany: 2021-06-10, 13:17   

Miałem ten sterownik.zainstalowałem jeszcze raz
jak podłączam nawigacje z przyciśniętym palcem do ekranu to pokazuje się na ekranie napis garmin i małymi literami nad nim napis system.I w tym momencie w menadżerze urządzeń widać garmin devices.ale za chwile napis system zmienia się na loading i sprzęt znika z menadżera urządzeń. Garmin express nawet przez chwile nie widzi urządzenia.
a jak wejśc w ten tryb garmin mode?czy to chodzi o lewy dolny róg i uruchomienie? bo wtedy to mi się uruchami kalibracja ekranu.
_________________
marcin
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 9