Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Radary, POI - wyświetlanie, ostrzeganie
Autor Wiadomość
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6888
Skąd: znikąd
Wysłany: 2021-06-08, 20:44   

Uzywasz glosu naturalnego, czy TTS ?
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
abcXD 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Lis 2020
Posty: 13
Skąd: Lublin
Wysłany: 2021-06-08, 22:14   

Nawigacja kupiona z oryginalnie wgraną mapa iGo_2020_Q4 EU "TIR"
Gdzie mam sprawdzić to ustawienie "glosu naturalnego, czy TTS" ?

o to chodzi?
takie mam ustawienia


to wyboru mam jeszcze: Język nawigacja głosowa:





Na który Głos zmienić?
 
 
dix62 
Waypoint



Pomógł: 5 razy
Wiek: 59
Dołączył: 15 Sty 2012
Posty: 110
Skąd: Internet

Wysłany: 2021-06-08, 22:49   

abcXD napisał/a:
Nawigacja kupiona z oryginalnie wgraną mapa iGo_2020_Q4 EU "TIR"
Gdzie mam sprawdzić to ustawienie "glosu naturalnego, czy TTS" ?

o to chodzi?
takie mam ustawienia
[url=https://images90.fotosik.pl/509/6685547efd351bebmed.jpg]Obrazek[/URL]

to wyboru mam jeszcze: Język nawigacja głosowa:

[url=https://images91.fotosik.pl/509/c12ec93fa65f97cdmed.jpg]Obrazek[/URL]

[url=https://images89.fotosik.pl/510/7932d7ff85c9fa57med.jpg]Obrazek[/URL]

Na który Głos zmienić?


Ustaw głos "Agata"





Ponadto w folderze speedcam muszą być też dodane punkty alarmowe w formacie txt
_________________
 
 
 
abcXD 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Lis 2020
Posty: 13
Skąd: Lublin
Wysłany: 2021-06-08, 23:14   

Co chodzi o Głos Agata TTS to który mam ustawić z tych moich co podałem ?
są tam trzy do wyboru ?
jeden to Agata TTS PRO

 
 
dix62 
Waypoint



Pomógł: 5 razy
Wiek: 59
Dołączył: 15 Sty 2012
Posty: 110
Skąd: Internet

Wysłany: 2021-06-09, 08:02   

abcXD napisał/a:
Co chodzi o Głos Agata TTS to który mam ustawić z tych moich co podałem ?
są tam trzy do wyboru ?
jeden to Agata TTS PRO

[url=https://images91.fotosik.pl/509/6b3d2372b8668ae9med.jpg]Obrazek[/URL]



Masz zdublowany głos Agata TTS występuje trzy razy nie wiem który działa prawidłowo
trzeba przetestować i ewentualnie niepotrzebne usunąć aby nie wprowadzały w błąd użytkownika
_________________
 
 
 
abcXD 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Lis 2020
Posty: 13
Skąd: Lublin
Wysłany: 2021-06-09, 08:30   

@dix62

Dzięki za Pomoc

Dzisiaj przetestuję te trzy głosy - najpierw sprawdzę głos Agata TTS PRO
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6888
Skąd: znikąd
Wysłany: 2021-06-09, 17:50   

Jesli chcesz mieć dobrze dzialajacy, opracowany na naszym forum, glos TTS zrób tak:
1. Przede wszystkim zrób kompletna kopię całego iGO na kompie, bo jak Ci coś wywali bedziesz plakał , a ten kto Ci sprzet z programem wysłał za darmo Ci powtornie iGO nie wgra
2. Pobierz i rozpakuj: https://www15.zippyshare.com/v/7lyETht8/file.html

Masz wewnątrz paczki
- katalog tts_nua_v5
- archiwum Voice_TTS_nua_plp_f1_lua-dri40_vssq5f22.zip ( czyli głos Agatka )
- bobliotekę vautov5.dll
- plik sys.txt

3. Robisz tak:
- katalog katalog tts_nua_v5 wrzucasz do katalogu głównego iGO ( czyli ma być obok katalogów content, licence etc ( jesli taki katalog już masz , zmień nazwę oryginału np na katalog tts_nua_v5_old ) i wgraj ten z paczki
- to samo robisz z biblioteka vautov5.dll Jeli taka masz - podmoen na tą z paczki
- archiwum Voice_TTS_nua_plp_f1_lua-dri40_vssq5f22.zip BEZ ROZPAKOWYWANIA wrzucasz co content/voice
- otworz w notatniku swoj sys.txt i dopisz, lub podmień na te z mojej paczki zawarte w nim sekcje [dynamiccompressor], [tts] i [warning]
Nie dubluj sekcji w sys.txt więc sprawdź wczesniej czy takie masz. Jesli nie - dopisujesz całą sekcję, , jesli masz - podmieniasz na moją

Uruchom program, wybierz głos , który Ci się dodatkowo pojawi i ma dzialać

Jeszcze raz przypominam o kopii programu na kompie !!!!
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
abcXD 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Lis 2020
Posty: 13
Skąd: Lublin
Wysłany: 2021-06-09, 19:12   

@no_taki
Wrzucę to na podmianę do oryginalnej mapy i sprawdzę.
- katalog tts_nua_v5
- archiwum Voice_TTS_nua_plp_f1_lua-dri40_vssq5f22.zip ( czyli głos Agatka )
- bobliotekę vautov5.dll
- plik sys.txt


Dzięki :->
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 9