Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2020-01-20, 12:50
Navitel E700
Autor Wiadomość
Found0 
azymut


Dołączył: 07 Gru 2019
Posty: 2
Skąd: Zambrów
Wysłany: 2019-12-07, 23:43   Navitel E700 na linux Odblokowanie

Witam czy ktoś by mi pomógł odblokować navitela nowego typu z systemem linux?
W innych tematach widziałem że @jestem_ktoś odsyła do tematu na elektrodzie że powstało nowe rozwiązanie i właśnie o to jest moje pytanie

".. ale jest inne rozwiązanie. np. ROM WinCe zgodny z typem i zawartość (np. ROM WayteQ x985 dla e700)"

Skąd mam pobrać i w jaki sposób zainstalować w nawigacji ten ROM WayteQ x985 ??
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18914
Skąd: 3City
Wysłany: 2019-12-08, 10:24   

Spróbuj (chwila szukania w necie) tego: https://gpszone.ro/viewtopic.php?t=1924 (post drugi i ostatni)
_________________

 
 
Found0 
azymut


Dołączył: 07 Gru 2019
Posty: 2
Skąd: Zambrów
Wysłany: 2019-12-08, 20:25   

Próbowałem z jednym i drugim, ale przy włączeniu wyskakuje error i nawigacja od razu sama patchuje sobie od nowa swoje foldery z navitela i włącza się na oryginalnej mapie
 
 
davids80
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Kwi 2010
Posty: 9
Wysłany: 2020-01-10, 19:49   

I jak - ogarnął ktoś temat z odblokowaniem Navitela na linuxie (od ver. E700201811...)?
Chciałem spróbować z wgraniem firmware od Wayteq x985BT, ale mam jakieś problemy z wystartowaniem update.
 
 
psgols
Waypoint


Dołączył: 10 Lip 2010
Posty: 29
Wysłany: 2020-01-14, 12:40   

co za palanty, przecież te navitele kupuje się nie dlatego że mają taki fajny soft ale dlatego że są tanie z ładnym LCD i można było dodać inne mapy. Rozumiem gdyby chcieli sprzedawać aktualizacje ale skoro są free to po kiego tak blokować zmieniając system na linux'a ? Teraz jak im spadnie sprzedaż będą się zastanawiać: no o so chozi przecież się sprawdawały... debile.
No chyba że ta zmiana to przygrywka do płatnych aktualizacji w przyszłości ale w dobie google takie ograniczenia wgrywania innych map to strzał w kolano.
 
 
darule2
azymut


Wiek: 34
Dołączył: 22 Wrz 2017
Posty: 1
Wysłany: 2020-01-29, 13:59   

pakiet napisał/a:
Mam nietypowy problem z E700. Próba wgrania jakiegokolwiek panelu kończy się odpalaniem "skryptu" Navitel recovery Utility i przywróceniem folderu "navitel". Wgranie czegokolwiek innego jest niemożliwe.


BO NAVI jest na linuxie ja sobie z tym poradziłem.

Potrzebna będzie Ci karta SD i YG-912s-ABFJ-4G-1D-AS-5L2S-V1.2(MSB2531A 128Mb BT Avin)
wrzucasz na karte zmieniasz plik logo**x*** (odpowiednia rozdzielczość) na logo.
odpalasz zobaczysz troche ślaczków na ekranie, kalibracja i będziasz miał już win
 
 
psgols
Waypoint


Dołączył: 10 Lip 2010
Posty: 29
Wysłany: 2020-01-29, 14:20   

darule2 napisał/a:
pakiet napisał/a:
Mam nietypowy problem z E700. Próba wgrania jakiegokolwiek panelu kończy się odpalaniem "skryptu" Navitel recovery Utility i przywróceniem folderu "navitel". Wgranie czegokolwiek innego jest niemożliwe.


BO NAVI jest na linuxie ja sobie z tym poradziłem.

Potrzebna będzie Ci karta SD i YG-912s-ABFJ-4G-1D-AS-5L2S-V1.2(MSB2531A 128Mb BT Avin)
wrzucasz na karte zmieniasz plik logo**x*** (odpowiednia rozdzielczość) na logo.
odpalasz zobaczysz troche ślaczków na ekranie, kalibracja i będziasz miał już win


Czy mógłbyś wrzucić tutaj ten plik który użyłeś do zmiany linuxa na winCE 6?
 
 
tijo
azymut


Dołączył: 13 Cze 2009
Posty: 1
Wysłany: 2020-05-18, 07:44   

Witam!!
Po wgraniu Automapy EU na kartę nawigacja strasznie muli...wręcz nie da się na niej nic zrobić. Też tak macie?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18914
Skąd: 3City
Wysłany: 2020-05-18, 09:24   

Wątek "FAQ - Automapa":
Cytat:
Sposoby poprawy płynności: http://www.my-navia.pl/vi...c.php?t=23215
(na początek podział programu http://www.my-navia.pl/vi...p=379428#379428 )
plus posty http://www.my-navia.pl/vi...p=328947#328947 oraz http://www.my-navia.pl/vi...p=425700#425700
Aktywne linki we wskazanym wątku
_________________

 
 
ohara
Waypoint


Dołączył: 27 Paź 2017
Posty: 27
Wysłany: 2021-05-03, 11:00   

Kupiłem navitel e700 w euro agd za 149zł,jak odbiorę to wskoczy od razu Igo.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18914
Skąd: 3City
Wysłany: 2021-05-04, 20:58   

ohara napisał/a:
Kupiłem navitel e700.
Wersja z WinCE czy Linuxem?
_________________

 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6888
Skąd: znikąd
Wysłany: 2021-05-04, 22:21   

Powiem tak. Jeśli liczysz, ze istnieje spisek producentów sprzętu sprowadzajacy sie do zmowy cenowej, czyli wierzysz że urządzenia za 150 zł posiadają parametry sprzetu za 4-5 razy większe pieniądze, to muszę Cie rozczarować.
Nie znam fabrycznie nowego sprzętu w takich pieniądzach pozwalającego na bezproblemowe działanie wymagajacych aplikacji w rodzaju iGO w różnych warunkacvh oświetleniowych

Więc zainstaluj iGO i pochwal się tu :-)
Szczerze życzę beproblemowego uzytkowania
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
ohara
Waypoint


Dołączył: 27 Paź 2017
Posty: 27
Wysłany: 2021-05-05, 17:20   

Z linuxem,ale wrzuciłem już wince i wgrywam igo,oczywiście za kilka dni opiszę co i jak.
 
 
dix62 
Waypoint



Pomógł: 5 razy
Wiek: 59
Dołączył: 15 Sty 2012
Posty: 110
Skąd: Internet
Wysłany: 2021-05-06, 08:32   

ohara napisał/a:
Z linuxem,ale wrzuciłem już wince i wgrywam igo,oczywiście za kilka dni opiszę co i jak.


Ja testowałem ten model w 2017 roku
Navitel E700 spisuje się się super żadnych zawieszek
ładnie wszystko widać nawet w słoneczne dni

Jak na urządzenie za taką cenę nie ma się do czego przyczepić

PS.
Nie wiem tylko czy po zmianie Firmware nie traci się Gwarancji
_________________
 
 
 
ohara
Waypoint


Dołączył: 27 Paź 2017
Posty: 27
Wysłany: 2021-05-07, 17:51   

Wszystko działa,przetestowane jak za 149zl to nie ma problemu,za używki chcą tyle i więcej a tu nowy sprzęt.Za jakiś czas może pokuszę się o tablet z androidem.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11