Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Koniec aktualizacji map dla crak-owanej AM 4.5
Autor Wiadomość
Andrew72
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Maj 2016
Posty: 7
Wysłany: 2021-04-09, 08:28   

Osabezel napisał/a:
na szybko testowałem aam 4.5 mapa 2103 limit do 60km trasy powyżej już nie wyznacza

:-) ..... no właśnie, koniec tematu Automapy, szkoda czasu i nerwów :(
Przeżyliśmy z AM wiele fajnych lat i wersji ale nadchodzi już czas aby się pożegnać ...... za dużo komplikacji i za mało chętnych "sprytnych" do "uzdrowienia" jej ;-)
Obecnie testuję WAZE, takie prawie Google ale ładniejsze :-)
Automapy jeszcze nie usunąłem chociaż pewnie trzeba będzie się jej pozbyć dla świętego spokoju :-D
 
 
dix62 
Waypoint



Pomógł: 5 razy
Wiek: 59
Dołączył: 15 Sty 2012
Posty: 82
Skąd: Internet
Wysłany: 2021-04-09, 13:35   

Andrew72 napisał/a:
Osabezel napisał/a:
na szybko testowałem aam 4.5 mapa 2103 limit do 60km trasy powyżej już nie wyznacza

:-) ..... no właśnie, koniec tematu Automapy, szkoda czasu i nerwów :(
Przeżyliśmy z AM wiele fajnych lat i wersji ale nadchodzi już czas aby się pożegnać ...... za dużo komplikacji i za mało chętnych "sprytnych" do "uzdrowienia" jej ;-)
Obecnie testuję WAZE, takie prawie Google ale ładniejsze :-)
Automapy jeszcze nie usunąłem chociaż pewnie trzeba będzie się jej pozbyć dla świętego spokoju :-D


AM na Android oryginał nie jest droga nie warto się nawet bawić w tzw. "leczenie"."uzdrowianie"
_________________
 
 
 
geranium 
Navi Expert


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 301
Skąd: PL
Wysłany: 2021-04-09, 17:27   

Auto mapa ma się bardzo dobrze i działają najnowsze wersję z trafić itd. wystarczy mieć telefon z ROOT
 
 
Andrew72
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Maj 2016
Posty: 7
Wysłany: 2021-04-13, 08:13   

geranium napisał/a:
Auto mapa ma się bardzo dobrze i działają najnowsze wersję z trafić itd. wystarczy mieć telefon z ROOT

Dokładnie ..... Automapa ma się świetnie i jej programiści mogą ogłosić sukces w starciu z internetowymi fachowcami ;-)
 
 
MycHaker
azymut


Dołączył: 20 Gru 2009
Posty: 1
Wysłany: 2021-04-21, 16:38   

Osabezel napisał/a:
na szybko testowałem aam 4.5 mapa 2103 limit do 60km trasy powyżej już nie wyznacza


Do tej pory radziłem sobie z Automapą 4.5 (2009) w taki oto sposób:

- włączałem AM na moim Mi Note 10 bez roota z włączonym dostępem do internetu (dopóki AM nie pobierze danych traffic wszystko działa prawidłowo - tak samo z wyłączonym internetem),

- czekałem chwilke aż pobierze sobie dane traffic (po pobraniu oczywiście zaczynała źle prowadzić i nie działała tak jak powinna) więc wyłączałem,

- przed ponownym uruchomieniem blokowałem dostęp do danych komórkowych oraz WiFi dla AM (i tylko dla AM), można to zrobić w ustawieniach telefonu > aplikacje > zarządzaj aplikacjami > AutoMapa > ogranicz użycie danych,

- włączałem ponownie AM, która chwile wcześniej miała zaktualizowane dane traffic lecz tym razem już nie pobierała ponownie tych danych i w ten sposób wszystko działało prawidłowo (minusem jest oczywiście to, że traffic podczas jazdy nie jest aktualizowane) ale jak dla mnie wystarczyło mieć dane sprzed wyruszania w trase (jak za free w zupełności wystarczy)

Teraz niestety nie mogę nawet uruchomić AM z nowymi mapami (2103)..po akceptacji warunków licencyjnych z katalogu Maps/Europe znikają pliki mapy..próbowałem kilka razy ale zawsze to samo..
Pytanie do tych co robili testy z mapą (2103) w jaki sposób udało się uruchomić AM 4.5 z tą mapą..?? i czy testowali na wyłączonym internecie..??
(instalowałem Automape dziesiątki razy na różnych urządzeniach i nie jestem początkującym w tym temacie) ale tym razem mnie to pokonało..podmianka samej mapy czy instalacja wszystkiego od nowa - zawsze to samo..mapa ściągnięta oryginalna ze strony AM - chyba, że musi być windowsowa albo uleczona w jakiś sposób..??
 
 
rawid 
Navi Expert



Pomógł: 3 razy
Wiek: 47
Dołączył: 04 Sie 2009
Posty: 229
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2021-04-21, 21:38   

@MycHaker
Poczytaj ten wątek od początku....

aam 4.5 nie działa z nowymi mapami.

Masz dwie opcje :

zakup oryginalnej wersji AM lub root telefonu/urządzenia.

Cytat:
geranium
Wysłany: 2021-04-09, 17:27Temat postu:
Auto mapa ma się bardzo dobrze i działają najnowsze wersję z trafić itd. wystarczy mieć telefon z ROOT
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1203
Wysłany: 2021-04-22, 09:17   

Mam telefon ZenFona 7 Pro z Androidem 11 (nieodblokowany) i zainstalowaną AM 4.5 z mapą Polska 2103 , AM się uruchamia i wyznacza trasę nie wiem jak zachowuje się podczas nawigowania . Mapa pobrana z forum i odblokowana przez Patcher 3.4.2

Kerik
_________________
Lark 50.1 ( WinCe 6.0 ) - Auto Mapa , Mapa MapTop , TomTom-navi w sam.
Używaj przycisku : POMÓGŁ
 
 
pakob 
Waypoint


Dołączył: 25 Lip 2013
Posty: 111
Skąd: Lublin
Wysłany: 2021-04-22, 13:12   

na tym polega problem z 4.5.0,że podczas nawigowania albo przestaje działać albo świruje z prowadzeniem
 
 
januszpe 
Navi Expert
Wiek: słuszny -XXI


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 217
Skąd: Z drogi
Wysłany: 2021-04-22, 16:12   

Kerik napisał/a:
Mam telefon ZenFona 7 Pro z Androidem 11 (nieodblokowany) i zainstalowaną AM 4.5 z mapą Polska 2103 , AM się uruchamia i wyznacza trasę nie wiem jak zachowuje się podczas nawigowania . Mapa pobrana z forum i odblokowana przez Patcher 3.4.2

Kerik


Nieźle Ci się pomerdało, Patcher 3.4.2 nie służył do odblokowania map na Androida tylko na wince!!!
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1203
Wysłany: 2021-04-27, 15:25   

Ale mapę tak odblokowaną skopiowałem do telefonu z ANDROIDEM 11 do programu AM 4.5 i nawigowanie działa , AM wyznacza trasy. Zawsze tak robiłem z poprzednimi wydaniami mapy , nigdy poza pierwszym razem jak instalowałem AM 4.5 to miałem mapę na Androida a później korzystałem z mapy na wince .
_________________
Lark 50.1 ( WinCe 6.0 ) - Auto Mapa , Mapa MapTop , TomTom-navi w sam.
Używaj przycisku : POMÓGŁ
 
 
januszpe 
Navi Expert
Wiek: słuszny -XXI


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 217
Skąd: Z drogi
Wysłany: 2021-04-28, 16:09   

Właśnie tak działa panaceum(placebo)! Nawet niemożliwe staje się możliwe. Cuda Panie, cuda!
 
 
navigator2020 
Waypoint


Wiek: 41
Dołączył: 31 Mar 2020
Posty: 28
Skąd: Kraków
  Wysłany: 2021-04-28, 22:19   

pakob napisał/a:
na tym polega problem z 4.5.0,że podczas nawigowania albo przestaje działać albo świruje z prowadzeniem


Dlatego bo wysyłają fejkowe dane traffic dla trasy, którą wyznaczyłeś, od niedawna zaczęli się w to bawić. Jeśli wyłączy się internet wtedy działa normalnie. Potrzebna jest poprawka do zwitaminizowanej wersji.
Ostatnio zmieniony przez navigator2020 2021-04-29, 17:46, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
Andrew72
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Maj 2016
Posty: 7
Wysłany: 2021-04-29, 12:53   

navigator2020 napisał/a:
W necie krąży kilka wersji 4.5 crack, niektóre mają błąd polegający na tym że jest uszkodzony algorytm wyznaczania trasy, prostą trasę wyznacza kołami i zaułkami, druga wersja jest prawidłowo posłodzona i działa 100% poprawnie.


No :) ........ i dlatego po wielu latach zabawy i jazdy z AutoMapą przeniosłem swoje zainteresowania na coś nowszego, bezproblemowego, bardziej intuicyjnego w dodatku działającego prawidłowo on-line ..... :)
 
 
navigator2020 
Waypoint


Wiek: 41
Dołączył: 31 Mar 2020
Posty: 28
Skąd: Kraków
Wysłany: 2021-04-29, 17:44   

Andrew72 napisał/a:

No :) ........ i dlatego po wielu latach zabawy i jazdy z AutoMapą przeniosłem swoje zainteresowania na coś nowszego, bezproblemowego, bardziej intuicyjnego w dodatku działającego prawidłowo on-line ..... :)


Z navi online to możesz sobie pojeździć po Polsce ewentualnie
 
 
marasw
azymut


Dołączył: 11 Paź 2011
Posty: 4
Wysłany: 2021-05-10, 14:52   

Osabezel napisał/a:
na szybko testowałem aam 4.5 mapa 2103 limit do 60km trasy powyżej już nie wyznacza


Sprawdzałeś z mapa android czy podmienioną mapą z wersji PC? Mapa 2012 z wersji PC działa idealnie na androidzie z apka AutoMapa 4.5.0
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10