Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: no_taki
2020-10-10, 19:08
iGO_Luna mi nie działa - czyli watek o problemach
Autor Wiadomość
wal24 
GPS instruktor



Pomógł: 11 razy
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 774
Skąd: Polska
Wysłany: 2021-03-24, 19:45   

Masz coś namieszane.
_________________
Tachografy Taksometry
 
 
betek
Waypoint


Dołączył: 06 Sty 2011
Posty: 130
Wysłany: 2021-03-25, 17:20   

wal24 napisał/a:
Masz coś namieszane.

mam malutki problemik, na telefonie wszystko dziala ladnie i pieknie, na radiu samochodowym klikam zeby zmienic motyw pory roku i nic to nie daje, w dodatku zamiast niebieskiej drogi ktora prowadzi do celu jest pomaranczowa, a w ustawieniach pisze, ze jest niebieska, motyw Batiskaf. Usunalem save i nic to nie dalo.
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6871
Skąd: znikąd
Wysłany: 2021-03-25, 17:55   

Zrób taki eksperyment.
-Zmień nazwę folderu SAVE w radiu na SAVE1
- przenieś SAVE z telefonu do radia.
Najprawdopodobniej program nie ruszy, ale proba nie strzelba

Jakby cos bylo nie tak ( a raczej tak będzie ), usuń przeniesione SAVE i wróc sobie z nazwą SAVE1 na SAVE
_________________
 
 
jacula6 
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Wiek: 49
Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 812
Skąd: kraków
Wysłany: 2021-03-25, 20:08   

no_taki napisał/a:
Zrób taki eksperyment.
-Zmień nazwę folderu SAVE w radiu na SAVE1
- przenieś SAVE z telefonu do radia.
Najprawdopodobniej program nie ruszy, ale proba nie strzelba

Jakby cos bylo nie tak ( a raczej tak będzie ), usuń przeniesione SAVE i wróc sobie z nazwą SAVE1 na SAVE

Kolory w radiu masz trochę inne ;-) musiałbyś trochę wejść w kolory ustawień kolorów panelu radia i wtedy będzie bardzo przybliżony jak ten co w smartfonie :lol: a z niektórymi funkcjami w radiu nie chcą działać tak jak u mnie piszę o tym cały czas w innym temacie nie chcę mi działać zmieniacz widoku mapy czy tam raz na milion mi się pokazuję mikrofon od wybieraniu głosowego choć mam wszystko ustawione i wgrane pliki :-/
 
 
betek
Waypoint


Dołączył: 06 Sty 2011
Posty: 130
Wysłany: 2021-03-25, 20:16   

do usuniecia
Ostatnio zmieniony przez betek 2021-03-26, 07:50, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacula6 
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Wiek: 49
Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 812
Skąd: kraków
Wysłany: 2021-03-25, 20:50   

To sprawdz :-) jJuż pisałem to temat powinien być w temacie nawigacja na urządzeniach z Androidem
Ostatnio zmieniony przez jacula6 2021-03-25, 21:15, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
betek
Waypoint


Dołączył: 06 Sty 2011
Posty: 130
Wysłany: 2021-03-26, 06:51   

no_taki,
przelozylem z telefonu na radio i śmiga na radiu jak w telefonie :)
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6871
Skąd: znikąd
Wysłany: 2021-03-26, 08:29   

betek napisał/a:
przelozylem z telefonu na radio i śmiga

Wiesz już jaka była przyczyna Twojego problemu ?
W obu urządzeniach wbiłeś różne ustawienia, te w tel były poprawne, a te w radiu już nie.
Wiec teraz zapisz sobie SAVE z telefonu gdzieś na kompie, żebyś miał kopie zapadowa tych ustawień.
Można też , by mieć je pod ręką, zapisać sobie te kopie w obu katalogach iGO w urządzeniach np jako SAVE_kopia.
_________________
 
 
betek
Waypoint


Dołączył: 06 Sty 2011
Posty: 130
Wysłany: 2021-03-26, 08:42   

no_taki napisał/a:


W obu urządzeniach wbiłeś różne ustawienia, te w tel były poprawne, a te w radiu już nie.

Wlasnie, ze nie byly rozne, bo wgralem te same katalogi na poczatku i do telefonu i do radia, z tym, ze w telefonie moglem zmieniac pory roku, a w radiu juz nie. Dopiero po przekopiowaniu z telefonu na karte sd i do pamieci wewnetrznej radia wszystko zadzialalo jak nalezy.

[ Komentarz dodany przez: no_taki: 2021-03-26, 08:50 ]
-----------------------------
@betek, naprawdę sobie grabisz z tym cytowaniem
Ostatni raz poprawilem
Ostatnio zmieniony przez no_taki 2021-03-26, 08:49, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacula6 
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Wiek: 49
Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 812
Skąd: kraków
Wysłany: 2021-04-07, 18:50   

@betek
I co powiesz po takim dłuższym czasie jeżdzenia z Luną wszystko działa jak należy ? bo u ,mnie po update coś nie w radiu :roll:
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6871
Skąd: znikąd
Wysłany: 2021-04-07, 20:02   

Jacula6, sprecyzuj o czym piszesz, bo stwerdzenie "po update" bez uszcegółowienia co updatowałeś i do czego nie znaczy nic.
Rownież stwierdzenie "coś nie w radiu" jest kompletnie nic nie znaczące.
_________________
 
 
jacula6 
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Wiek: 49
Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 812
Skąd: kraków
Wysłany: 2021-04-07, 20:12   

Ostatnie Update w moim radiu już tak nie działa jak te wcześniejsze :-/ aż boje się o tym pisać bo zaraz Wall24 znowu napiszę Jacula kup sobię okulary :oops: Ale to też nie wylkuczonę że to wina mojego radia z andkiem 10 nie chcę mi działać prawidłowo głos i wyszukiwanie głosowe a przedtem działało wszystko ok
 
 
wal24 
GPS instruktor



Pomógł: 11 razy
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 774
Skąd: Polska
Wysłany: 2021-04-07, 20:33   

jacula6, mnie nie bój się. Z tymi okularami to żartowałem. Opisz dokładnie co zrobiłeś. Znajdziemy rozwiązanie. Akurat w ostatniej aktualizacji nic nie majstrowałem przy głosie i wyszukiwaniu głosowym.
_________________
Tachografy Taksometry
 
 
betek
Waypoint


Dołączył: 06 Sty 2011
Posty: 130
Wysłany: 2021-04-08, 06:23   

jacula6, tak u mnie wszystko działa prawidłowo, nie znalazłem zadnych problemow jesli o to pytasz.
 
 
bmn
Waypoint


Dołączył: 29 Gru 2008
Posty: 43
Wysłany: 2021-05-13, 20:16   

Da się jakoś przy trasie wieloetapowej przełączyć ETA na widok do najbliższego punktu pośredniego bo teraz mam ETA dla całej trasy?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 15