Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
aAM - traffic, SmartRoutes
Autor Wiadomość
stopamarcin
Waypoint
GoClever 5040



Dołączył: 03 Sty 2009
Posty: 73
Wysłany: 2017-04-01, 07:21   

Ma ktoś sposób lub ewentualnie link jak pobrac Smartrouty? Skoro dostep do serwerow zablokowany.
 
 
sylwilk
azymut


Dołączył: 25 Paź 2010
Posty: 3
Wysłany: 2017-04-01, 12:10   

stopamarcin napisał/a:
Ma ktoś sposób lub ewentualnie link jak pobrac Smartrouty? Skoro dostep do serwerow zablokowany.


AutoMapa Traffic Polska - Europe_ 14.03.2017

Polska_1702_6.916 (77 MB)
http://ul.to/blgshktc

Europe_1702_6.917 (373 MB)
http://ul.to/w1wjql7u

Ściągnąć, rozpakować i wrzucić do katalogów z odpowiednią mapą zamieniając stare pliki.
 
 
D.r3k 
Waypoint



Dołączył: 01 Lut 2010
Posty: 48
Wysłany: 2020-07-20, 19:18   

W jaki sposób można "uzdrowić" pliki traffic'a pobrane za pomocą aAM+LP?
Przenosząc te pliki do tej samej wersji mapy ale w programie 4.5, uruchomienie programu kończy się zapętleniem zgody na licencję.
Pliki traffic'a próbowałem wrzucić do "surowej" mapy, którą potraktowałem Patcherem i nic to nie dało
 
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1578
Wysłany: 2020-07-21, 09:39   

AM 4.5 nie potrzebuje LP. Po zmianie mapy licencje odnawiasz zatwierdzając TRIAL.
 
 
D.r3k 
Waypoint



Dołączył: 01 Lut 2010
Posty: 48
Wysłany: 2020-07-21, 23:40   

Pisząc o "aAM + LP " miałem na myśli wersję 5,6. Za jej pomocą pobrałem pliki traffica i chciałem zaktualizować ich odpowiedniki na aAM 4,5 na innym urządzeniu, ale po ich przerzuceniu aAM 4,5 wariuje i nie uruchamia się, więc trochę kombinowałem z ich uzdrowieniem, ale bez skutecznie, dlatego proszę o rady, jak to dobrze zrobić
 
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1578
Wysłany: 2020-07-22, 07:35   

To nie podmieniaj plików traffica, tylko kompletną zaktualizowaną mapę. Zawsze tak robię i wszystko działa na AM 4.5.
 
 
januszpe 
Navi Expert
Wiek: słuszny -XXI


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 217
Skąd: Z drogi
Wysłany: 2020-07-22, 15:52   

Dokładnie tak, wystarczy pobrać legalnie ze Sklepu Pleya nową mapę a wszystkie poprawki są aktualizowane. Dlatego pobieranie ze stron fileszreków i tym podobnych nie ma sensu!
 
 
D.r3k 
Waypoint



Dołączył: 01 Lut 2010
Posty: 48
Wysłany: 2020-07-24, 00:35   

Mapa wychodzi co dwa m-ce a traffic co ok 3tyg? Podmiana 70MB jest szybsza niż 360, dlatego też, poszedłem drogą zamiany 3 plików
Przy następnej aktualizacji traffica spróbuję przegrać całą mapę z aAM 5,6 na 4,5 - zobaczę, co to wyjdzie
 
 
 
januszpe 
Navi Expert
Wiek: słuszny -XXI


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 217
Skąd: Z drogi
Wysłany: 2020-07-24, 14:55   

nie wiem co ile wychodzi mapa ja mam już 5.7.4. to program z nową mapą, to się dzieje tak co 2 tygodnie. Jeśli masz legalną wersję i widzisz coś ważnego na drodze np zmiana pasa, zakaz ruchu, roboty na drodze zgłaszasz to AM (o ile nie ma już tego na mapie) to AM zmienia to w ciągu do 15 min i nie wiem jak to robią ale jest już wydana w tym momencie nowa mapa z naniesionymi poprawkami, ja zgłaszający to widzę. Próbowałem to pobrać innym urządzeniem i dla niego też jest już widoczna poprawka, bez powiadamiania użytkowników o danych sr lub aktualizacji mapy. Tak że warto być z AM trochę bliżej i częściej bez czekania na sr lub aktualizacje.
 
 
marioti
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 11 Paź 2009
Posty: 8
Wysłany: 2020-08-07, 19:46   AM_4.5.0 Traffic LiveDrive problem

Do niedawna wszystko śmigało (ponad dwa lata bez problemu). AM dane traffic wymieniała sobie automatycznie i w miarę dobrze uaktualniała na bieżąco trasę przejazdu.
Obecnie AM widzi permanenty korek, wszędzie. Ciągle kieruje objazdami i wogóle nie da się z tego korzystać. Pomaga wyłączenie funkcji livedrive i wyczyszczenie plików w katalogu traffic. No ale to jakby obciąć AM obie ręce :D

Dodam, ze mam tą AM na dwóch różnych urządzeniach i w obu stało się tak samo po jakiejś automatycznej aktualizacji livedrive-a.

Z jednego urządzenia wywaliłem AM, przeczyściłem pliki w pamięci urządzenia i na karcie. Zainstalowałem ponownie AM, i było ok, do pierwszego zaktualizowania danych livedrive-a.

Ktoś pomoże?

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2020-08-09, 11:29 ]

------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku
 
 
januszpe 
Navi Expert
Wiek: słuszny -XXI


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 217
Skąd: Z drogi
Wysłany: 2020-08-07, 19:55   

Jedyne co chyba może pomóc to zakup legalnego oprogramowania. Wychodzi na to że AM zabrała się za nielegalne programy i to chyba skutecznie.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 9