Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Igo Primo a TMC
Autor Wiadomość
Tygrys20 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 31 Maj 2009
Posty: 10
Wysłany: 2018-09-24, 14:04   

Brat doczytał, że tmc jest dostępne z nawigacją na europę.
Więc raczej z mapą muszą dawać jakiś dodatkowy moduł.
Wprawdzie do gps dali zewnętrzny moduł, ale nie dali programu, a w niektórych modelach Santa Cruz dawali mapę na SD.
Myślę, że jak dają mapę to jednak dają zewnętrzny mofuł tak jak w NY 845 (zdaje się).
Dzięki za poświęcony czas, trzeba poszukać modułu.
Pozdrawiam
 
 
badziena
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Lis 2017
Posty: 11
Wysłany: 2018-10-04, 18:14   

Witam Panowie .
mam Medion PNA 470 na systemie win CE . Igo Primo skin Dimka , wszystko włącznie z TMC hula nawet nieżle.
sygnały z RMF o korkach i zdarzeniach drogowych czasem mi złapie a czasem nie , pomimo używania anteny TMC.

dlatego chciałbym dowiedzieć się -
- czy istnieje możliwość podłączenia się poprzez bluetooth ze smarfonem w taki sposób - aby Primo odbierało Komunikaty drogowe z sieci GSM ze smartfona ?
-mam taką opcję w smartfonie nokia lumia " udostępnianie internetu - udostępnij przez Bluetooth"
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18906
Skąd: 3City
Wysłany: 2018-10-04, 18:54   

Ogólnie rzecz biorąc, jest taka możliwośc. Nawigacja musi mieć BT nie tylko jako zestaw głosnomówiący, ale i tryb DUN
Czy ruszy na Twoim urządzeniu - nie wiem, na moim ModeComie działało, przez program BlueDun (zobacz http://www.my-navia.pl/vi...p=446105#446105 )
_________________

 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6871
Skąd: znikąd
Wysłany: 2018-10-04, 19:04   

Szcerze ? Jesli mialbym smartfona na andku nie bawiłbym się w takie kombinacje, tylko wgrał w niego iGO na androida i korzystał z nawigacji w tel, szcególnie że androidowe wersje iGO maja zaimplementowane TMC przez net i po uruchomieniu programu po prostu pobieraja sobie komunikaty, bez jakiejkolwiek ingerencji uzytkownika
_________________
 
 
badziena
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Lis 2017
Posty: 11
Wysłany: 2018-10-04, 22:49   

apkę Bluedun widzę ale na Androida .natomiast mój smartfon jest na systemie Win mobile.
kolego no_taki - dzięki za sugestie - może czas zmienić smartfon służbowy na inny
z Androidem i IgoPrimo w jednym?

Panowie przepraszam za nieznaczny bałagan - link z tematem poniżej ,tam miałem szukać . rozwiązanie mojego problemu wyraźnie jest tam opisanie . odpowiednie wpisy w sys.txt powinny załatwić sprawę .

http://www.my-navia.pl/vi...3&highlight=tmc
 
 
nemir 
Waypoint
nemir


Wiek: 50
Dołączył: 28 Cze 2009
Posty: 31
Wysłany: 2019-07-14, 16:15   

Witam
Mam następujący problem , korzystam z nawigacji

wbudowanej Dacia MediaNavEvolution , jest to okrojona

wersja Igo.Mój problem polega na tym , że przy

korzystaniu z najnowszej mapy TomTom 2018.12 i aktywnej

funkcji TMC, przy korzystaniu z licencji CE-Trafic nie

pokazuje zdarzeń drogowych , znajduję sygnał CE-Trafic ,

ale lista zdarzeń pokazuje 0.Problem ten występuję tylko

z mapą TomTom , po zamianie mapy na Here 2018.Q4 znajduję

i pokazuje zdarzenia drogowe. Dziwne jest to ,że po

dodaniu licencji TMC MediaMobile , pokazuje też na mapie

TomTom . Wygląda to tak , że licencja TMC Ce-trafic nie

współpracuje z mapą TomTom. Nie chcę korzystać z

informacji MediaMobile bo uważam , że są one dość

nieaktualne .
Czy ktoś spotkał się z takim problemem ? wgranie pliku

licencji na mapę TomTom 2018.12 nie rozwiązało problemu
_________________
MIO P560
AUTOMAPA IGO 8.3 MAPAMAP
 
 
szymon189
GPS instruktor


Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 571
Wysłany: 2020-04-30, 13:31   

no_taki, jacekp1313 lub inni pomożecie uruchomić tmc w igo?
Po uruchomieniu igo i wybraniu nadajnik fm nie mogę go uruchomić (zaznaczyć). W pliku sys.txt nie mam żadnego wpisu odpowiedzialnego za tmc. Nie posiadam również żadnego folderu tmc w igo. Urządzenie do Becker.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18906
Skąd: 3City
Wysłany: 2020-04-30, 18:31   

Zacznij od sprawdzenia, czy jakis proces Beckera nie blokuje portu.
Wszystko masz w http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=34858 - i tam tez proponuje przenieść dyskusję

[ Dodano: 2020-05-03, 11:51 ]
Dyskusja przeniesiona
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 9