My Navia Strona Główna My Navia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
NaviExpert
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
Samsug+NaviExpert

Wysłany: 2019-10-10, 12:38   

Teście mieszkają na wsi - a raczej poza wsią, na drodze "w las" i NE prowadzi mnie prawie na środek podwórka...

A testy dotyczyły - jak wyraźnie opisano - wykorzystania traffica w zakorkowanym mieście

xpitex 
Waypoint

Wysłany: 2019-10-11, 00:07   

W Łodzi powinni testować w końcu 15 miejsce w TT Traffic Index zobowiązuje :)
Może bliżej niż dalej tego miasta mieszkają. Ja testując NE w ubiegłoroczne wakacje stwierdziłem, że jednak podziękuje. Po akcjach typu jedna droga przez wieś a w NE z 3/4 by się jeszcze znalazły... co tam, że korytem potoku czy o ekstremalnym kącie nachylenia podłoża

jacekp1313 
Maestro GPS
Samsug+NaviExpert

Wysłany: 2019-10-11, 09:25   

Zrobiłem z NE kilkadziesiąt tysięcy km, z czego sporo na wschodzie (Bieszczady, Podlasie) i zawsze prowadził przyzwoitymi drogami (szczególnie trasa SZYBKA)

ogromny 
Azymut

Wysłany: 2019-11-30, 13:41   

Ja używam rekomendowaną w Pl i problemów brak, nigdy nie zawiodła

naviexpert
Azymut

Wysłany: 2019-12-20, 07:38   

Odniosłem podobne wrażenia po jej użytkowaniu. Moim zdaniem, zdaje egzamin.

jacekp1313 
Maestro GPS
Samsug+NaviExpert

Wysłany: 2020-02-14, 07:19   

Nowa promocja NE: każdy, kto zarejestruje sie w NE i kupi abonament korzystając z linku polecającego, dostaje 30% rabatu, a osoba polecająca 2 miesiące darmowej jazdy. W sumie szału nie ma, bo 69zł (normalna cena to 99zł) jest przy każdej promocjo wiosenno-letnio-jesienno-zimowo-świateczno-wakacyjnej - ale patrząc od strony polecającego...

P.S. W BlackFriday kupiłem abonament za 49 PLN

P.S.2 Na 2000km pobrano niecałe 100MB danych - czyli 500MB z Aero2 (2 zł na miesiąc) starczy na 9-10tys. km

[ Dodano: 2021-05-31, 09:20 ]
Kolejna promocja:
Cytat:
Od 28 maja do 8 czerwca roczne abonamenty NaviExpert kupisz 30% taniej!
NaviExpert Polska 1 rok 99 zł - 69 zł
NaviExpert Polska i Europa 1 rok 149 zł - 99 zł

[ Dodano: 2021-11-20, 13:31 ]
W BlackFriday roczny abonament NE za 50% (czyli Polska za 49złotych). Promocja ważna przez 24h

betek
Waypoint

Wysłany: 2021-11-26, 10:30   

Polecacie ta nawigacje na osobowke? Jest lepsza od Google maps i innych? Widze ze jest promocja za 50zl i się zastanawiam

overconscious
[Usunięty]

Wysłany: 2021-11-28, 22:57   

Nie wiem nad czym się zastanawiać. Za 50 zł to można kupić choćby tylko do testów, a za rok się zastanowić czy był/jest przydatny i przedłużać licencję, albo nie.
Ja kupiłem i póki co zapowiada się nieźle - podoba mi się jak prowadzi i rozpoznaje cyklicznie korkujące się miejsca.

Naviexpert jest jedną z lepszych nawigacji, bez dwóch zdań. A wg niektórych najlepszą.
Opinii dobrych jest sporo i wątpię by wszystkie były pisane "na zlecenie".
Słowem: dobry routing, dobre mapy i bardzo dobre omijanie korków.
Wady to: trzeba być zawsze online i może ew brak mnogości ustawień.

Nie rozumiem natomiast skąd te porównania do Google Maps. Przecież ta nawigacja jest mocno średnia i moim zdaniem nie ma startu do płatnych.
Sporo skarg, że ściąga z głównych dróg na jakieś za....pia, a nawet czasem korków nie omija tak dobrze jak mówią legendy (co jest aż dziwne), pomimo, że niby je widzi.
Sporo negatywów nawet na polskim i angielskim Google Play, m.in. za niepewność routingu i że potrafi się on pogorszyć z wersji na wersję.
Ładują Google Maps do wszystkiego, usunąć się tego często nie da (bez roota), a do tego jest za darmo, to ludzie używają.
Wielu nawet nie chce się próbować czegoś innego, bo jest fabrycznie, to po co?

[ Dodano: 2021-12-11, 22:51 ]

NaviExpert u mnie wylatuje, dno!

Ostatnio na 13 km trasie dowalił mi 3 km objazdu niczego (żadnego korka, nic).
A potem było jeszcze lepiej, kiedy na trasie 18 km dowalił mi 11 km objazdu niczego i kazał jechać zupełnie w przeciwnym kierunku.

Sprawdzałem 5 innych nawigacji (płatnych i bezpłatnych) i tylko NaviExpert odwalił mi takie kwasy.

Jeśli on miewa takie odchyły, to strach to w ogóle włączać. Specjalnie testowałem na trasach i w okolicach, które znam bardzo dobrze.

jacekp1313 
Maestro GPS
Samsug+NaviExpert

Wysłany: 2021-12-12, 15:17   

A jaki typ trasy miałeś? Domyslne czy głowne?
O histerycznym reagowaniu na minimalne spowolnienia pisałem już dawno...

overconscious
[Usunięty]

Wysłany: 2021-12-13, 17:54   

jacekp1313 napisał/a:
A jaki typ trasy miałeś? Domyslne czy głowne?

Histerie odwalał na trasie "najszybszej". Pozostałe były w miarę normalne.

W pierwszym przypadku, trasa 13 km rzeczywiście się korkuje, ale tak w godz 16-17.
NaviExpert proponował 3 km objazd o 19:00. Jeżdżę tą trasą często (kiedyś nawet codziennie) i nigdy o tej godzinie nie ma korka.
Dla porównania TomTom prawidłowo rozpoznaje korki w tym samym miejscu i robi podobny objazd, ale jak korek znika, to już prowadzi normalnie. I tak też było w tym przypadku.
NaviExpert też się "opamiętał", ale dopiero jakieś półtorej godziny później. Stąd wnioskuję, że miał jakieś "pozostałości w pamięci" z korka którego już nie było.

AutoMapa, Google i Waze prowadzą zaś zawsze z drugiej strony, więc omijają to korkujące się miejsce, niejako z automatu.

W drugim przypadku, natomiast było o wiele gorzej. Nie było nawet 4 na ranem. O tej godzinie na ulicach psa nie widać.
Ale NaviExpert uznał, że trasą "najszybszą" będzie droga szybkiego ruchu w przeciwnym kierunku o 180 stopni, kiedy się dołoży te 11 km extra do trasy, która normalnie powinna wynosić 18 km.
Sprawdzałem, przybliżałem czy nie ma jakiegoś korka (czerwono, czarno lub tym podobne) albo wypadku. Nic.
Dla porównania TomTom prowadził prawidłowo, AutoMapa oraz Magic Earth.
Gugiel natomiast kazał jechać przez zamkniętą drogę, której zamknięcie było planowane i zapowiadane w lokalnej prasie (remont do połowy lutego 2022).
Co ciekawe zamknięcie tej drogi widział TomTom (jako zdarzenie drogowe / online), AutoMapa (wkomponowane w mapy offline), OpenStreetMap (wkomponowane w mapy offline), a nawet nawigacja Waze (jako zdarzenie drogowe / online), który przecież należy też do Google'a

jacekp1313 napisał/a:
O histerycznym reagowaniu na minimalne spowolnienia pisałem już dawno...

Sorry, ale przy tych objazdach to tłumaczenie do mnie nie przemawia.
Jakie spowolnienie, żeby dowalić 11 km objazdu do trasy 18 km ?
Przed 4 nad ranem ?
I czemu żadna inna nawigacja tego nie widziała, a NaviExpert też niczego nie kolorował ani nie oznaczał (wypadek, zator) ?
Dla mnie to jakieś ewidentne babole w programie (albo po stronie serwera, bo pewnie trasy liczy online). Zdarzyły mi się po raz pierwszy, ale się zdarzyły.
Do tej pory byłem zadowolony z NaviExperta, ale teraz mam już do niego zerowe zaufanie.

pakob 
Waypoint

Wysłany: 2021-12-13, 22:07   

jeżdzę na NE tak długo że sam nie pamiętam od kiedy-to bardzo dobra nawigacja ,tylko czasem sami użytkownicy fundują sobie kłopoty- już kiedyś o tym pisałem-wracałem z Bieszczad do Lublina i koło Boguchwały NE kazał mi z drogi głównej zjechać w prawo w jakiś wiejski trakcik-pomyślałem- program zwariował,przecież ja wiem lepiej jak jechać,bo jechałem tamtędy wiele razy-no i oczywiście NE nie posłuchałem -konsternacja za 4 km władowałem się w korek spowodowany akcją ratunkowąm- wypadek z udziałem motocyklisty-na szczęście postałem z 30 minut.Tak więc navi miała rację.Innym razem koło Brzozowa,jadąc w Bieszczady NE pokierował mnie objazdem-byłem nawet zły bo droga okazała się ciut gorsza,ale po fakcie okazało się,że droga krajowa była zablokowana przez wywróconą cieżarówkę.Tyle o NE-polecam tę nawigację

overconscious
[Usunięty]

Wysłany: 2021-12-13, 23:35   

Żeby ten 11 km objazd który zaproponował mi NaviExpert miał sens, musiałby być więcej niż jeden wypadek i więcej niż na jednej drodze.

Jechałem w miejsce, gdzie można dojechać różnymi drogami i nie trzeba karkołomnych objazdów drogą szybkiego ruchu w przeciwnym kierunku, nadkładając tym samym koło równe 2/3 oryginalnej trasy.

jacekp1313 
Maestro GPS
Samsug+NaviExpert

Wysłany: 2023-01-17, 07:46   

Kolejna promocja - na ferie rabat 20%, czyli od 13 do 27 stycznia cena spada z 119zł na 96zł.
Ciekawostka: w BlackFriday zapłaciłem 49 przy cenie regularnej (przed grudniową podwyżką) 99zł

Tym razem 20% rabat na wiosnę:
Cytat:
Teraz roczne abonamenty kupisz 20% taniej.
Abonament 1 rok Polska - 119,99 zł 95,99 zł (najniższa cena z 30 dni przed obniżką:119,99 zł)
Abonament 1 rok Polska i Europa - 149,99 zł 119,99 zł (najniższa cena z 30 dni przed obniżką:149,99 zł)

Odpowiedz do tematu