Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-11-18, 19:12
Navigon 70 plus - backup, reanimacja
Autor Wiadomość
lackyd
młodszy inspektor GPS


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 08 Sie 2010
Posty: 14
Wysłany: 2011-10-02, 11:25   

ściagnij sobie pliki POI gdyż je również wykasowałem rozpakuj wgraj do Navigona 70 dodaj folder z mapami i POi
Ostatnio zmieniony przez lackyd 2011-10-02, 11:35, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2011-10-02, 11:33   

Zobacz to : http://www.my-navia.pl/vi...der=asc&start=0
_________________
Mi 10 lite ; Mio c250 Automapa
 
 
Artivis 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Wiek: 51
Dołączył: 11 Lut 2010
Posty: 28
Skąd: Katowice
Wysłany: 2011-10-09, 20:55   

lackyd napisał/a:
ściagnij sobie pliki POI gdyż je również wykasowałem rozpakuj wgraj do Navigona 70 dodaj folder z mapami i POi


Dzięki własnie o to mi chodziło :-) już wszystko działa.
_________________

Becker 50 Professional - Navigon 8410 FEU - Navroad 560BF Pro
 
 
shaddy1977 
azymut


Dołączył: 09 Kwi 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-04-14, 10:35   Navigon 70 plus nie uruchamia się

Witam!!

Czy jest tryb serwisowy w tej nawigacji? podczas wgrywania update romu coś poszło nie tak i teraz mam ciemność. Nie wiem czy istnieje coś takiego w tej nawigacji, ale jesteście moją deską ratunku, na stronie navigona nie ma nic odnośnie recovery.

Dzięki za szybką odpowiedź
p.s. hard reset nie przynosi efektu
 
 
ecompaq 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 05 Wrz 2008
Posty: 169
Skąd: Wielkopolska
Wysłany: 2012-04-14, 12:50   

Poszukaj na tym chomiku http://chomikuj.pl/gps-ba...ryginal/Navigon coś pewnie tam znajdziesz.
_________________
Jeśli Ci pomogłem naciśnij---POMÓGŁ
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18922
Skąd: 3City
Wysłany: 2012-04-15, 11:15   

1. Dołączyłem do istniejącego wątku - regulamin, p.4
2. Zajrzyj też do http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=30804
_________________

 
 
shaddy1977 
azymut


Dołączył: 09 Kwi 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-04-17, 22:01   

Witam was

Panowie niestety nawigacja nie reaguje na cokolwiek, jedyny objaw jej życia to mrugnięcie diody po hard resecie i przy podłączonym kablu USB. Mam drugą taką samą lecz chyba nie znajdę osoby co mi to skopiuje i zaprogramuje. Poza tym nie znalazłem żadnej pamięci 64Mb czy 128Mb na płycie, jest tylko flash 4gb i pamięć ram 512mb. Może jesteście w stanie kogoś polecić z lutownicą do układów bga i posiadałby programator?
 
 
zingo49
azymut


Dołączył: 24 Cze 2011
Posty: 2
Wysłany: 2013-02-15, 14:11   Problem z nawigacją.

Witam. Posiadam nawigację marki Navigon model 70/71Plus (tak na etykiecie jest). Robiłem różne nawigacje, wgrywałem mapy ale z tą mam problem. Komputer mi jej nie wyszukuje, kiedy jest pod ładowarką miga czerwona dioda na spodzie a kiedy chce ją włączyć to pokazuje się ekran kalibracji nacisne z 3 krzyżyki i się wyłącza... Próbowałem resetować ale nic nie dąło... W czym może tkwić problem ?
 
 
steview
Waypoint


Dołączył: 09 Gru 2013
Posty: 61
Wysłany: 2014-08-12, 18:39   

Navigon 70/71 Plus - wisi mi na ekranie startowym.
Komputer jej nie wykrywa
Reset nic nie daje
Po podpięciu do komputera świeci tylko czerwona dioda od ładowania

Jakieś sugestie?
 
 
MarekW77 
Waypoint
SmartGPS SG610


Wiek: 44
Dołączył: 29 Lis 2010
Posty: 42
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2016-08-04, 18:07   

Foto napisał/a:
Navigony chodzą normalnie bez karty SD.


W Navigonie 2150max kolega aktualizował raz na stronie producenta mapy i teraz bez karty nie działa program, po wyjęciu jest info,żeby włożyć kartę...
Chcę zaktualizować, ale to chyba zbyt zagmatwane przez tamtą aktualizację.
_________________
marecki
 
 
ma_ko
Waypoint


Dołączył: 25 Cze 2014
Posty: 97
Wysłany: 2017-11-05, 12:31   

a ja mam pytanie nawigacja jak w temacie, niestety ma problem z plikami, niby zajete połowa miejsca a po wejściu widać jeden dziwny plik, czy jest gdzieś jakaś kopia plików które mógłbym wgrać? Ew. może lepiej jaką automape odrazu?







po włączeniu jest tylko logo startowe i komunkat żeby zresetować urządzenie albo udać się do serwisu.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9640
Skąd: znikąd
Wysłany: 2017-11-05, 12:36   

ma_ko napisał/a:
może lepiej jaką automape odrazu?
Na niesprawnym urządzeniu nie ruszy

P.S Właściwe miejsce na Twój problem to http://www.my-navia.pl/vi...=40252&start=15 lub http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=43998
Do przeniesienia
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
ma_ko
Waypoint


Dołączył: 25 Cze 2014
Posty: 97
Wysłany: 2017-11-05, 12:40   

Dzięki przeczytałem tamte wątki, nie wiem tylko czy soft od premium podejdzie do wersji plus?

[ Dodano: 2017-11-05, 12:42 ]
geranium napisał/a:
ma_ko napisał/a:
niestety ma problem z plikami


stary wystarczy spojrzeć kilka postów wyżej aby widzieć że masz BZURY a nie pliki z Navigiona..

a więc rozwiązanie nasuwa się samo
wykasować BZDURY i skopiować poprawne pliki


dzięki za "mądrą" odpowiedź... widzę że mam bzudry a pytałem właśnie o oryginalny soft może ktoś ma
 
 
bzyk83 
Navi Expert


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 28 Cze 2009
Posty: 257
Wysłany: 2017-11-05, 15:45   

A masz oryginalną płytę? Jak tak to format Navigona a później przywrócenie systemu z płyty
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10