|
My Navia
|
VDO PN 4000 problem z uruchomieniem |
Autor |
Wiadomość |
danielsol
Azymut

|
Wysłany: 2012-01-07, 13:20 VDO Dayton pn4000 ekran startowy
|
|
|
Witam
Posiadam nawigację VDO Dayton PN4000
Działała dobrze, odblokowałem ją wgrywając dwa pliki na kartę i cieszyłem się pulpitem windowsa ce następnie chciałem na stałe odblokować i za pomocą apteczki zmieniłem klucz rejestru z MyShell.exe na Explorer.exe wyłączyłem i włączyłem przyciskiem on/off i następnie przycisk reset i teraz mam tylko ekran startowy z trzema klepsydrami.
Próbowałem na karcie sd wgrywając plik explorer.exe z apteczki ale nic nie dało, zmiana nazwy tego pliku na Explorer, Autorun też nic nie daje,
przeczytałem chyba wszystkie posty odnoście Daytona i nie robiłem jeszcze tylko ładowania firmware bo strona vdodayton.com nie działa i nie mam pojęcia skąd mogę pobrać.
proszę o ewentualne wskazówki co jeszcze można zrobić bo trochę szkoda tego urządzonka :(
pozdrawiam |
|
|
|
 |
tikotka
Maestro GPS

Pomógł: 148 razy Dołączył: 05 Paź 2007 Posty: 2406 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2012-01-07, 21:27
|
|
|
Raczej tylko FW Cię ratuje. Ewentualne próby resetowania rejestru przez zwieranie nogi CE kostki pamięci często zamiast podnieść urządzenie, powodują dodatkowe, nienaprawialne już uszkodzenia, więc to absolutna ostateczność! |
|
|
|
 |
mirko1
Guru Becker 7928

|
Wysłany: 2012-01-08, 09:20
|
|
|
Nie proponuje zwierania,bo Daytony wstaja puste i FW trzeba i tak wgrac.Z PN4000 nie testowalem,lecz....FW mozesz pobrac z angielskiej stronki o ile takowy jest do pobrania. |
|
|
 |
danielsol
Azymut

|
Wysłany: 2012-01-08, 11:39
|
|
|
tak jak myślałem bez softu to nie da rady, muszę poszukać może gdzieś znajdę , jak by komuś udało się wyszukać ten soft to proszę o linka
dzięki za pomoc |
|
|
|
 |
marcus_pl1
Azymut

|
Wysłany: 2013-03-11, 16:00 VDO PN 4000 problem z uruchomieniem
|
|
|
Witam nawigacja VDO DAYTON PN 4000 przestała się włączać, świeci czerwona dioda od ładowania po naładowaniu zmienia kolor na zielony, komputer nie rozpoznaje urządzenia po podłączeniu i szuka sterowników. Może ktoś wie jak ożywić tą nawigację? Strona producenta już nie działa i ciężko coś znaleźć do tego urządzenia. |
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-03-11, 18:09, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
mory1971
Azymut

|
Wysłany: 2016-02-09, 18:35 VDO Dayton PN4000
|
|
|
jakies 7 lat temu kupilem uzywana nawigacje PN4000.
Dziala doskonale ,w miedzyczasie "dorobilem" sie innej a ta spokojnie lezala w szafie.
Z nudow postanowilem ja uruchomic a po stwierdzeniu ze dziala wpadlem na pomysl aby uruchomic jakis inny program nawigacyjny jako ze wsparcie dla map zakonczylo sie w 2009 roku.
Nawi obsluguje tylko karty SD ,ale dowiedzialem sie ze istnieja sterowniki do SDHC i tu powstal proble.
Podczas wgrywania sterownika cos poszlo nietak i urzadzenie niewidzi karty tak SD jak SDHC.
Probowalem kilka roznych kart,formatowanych w Fat 32 i nic.
Mam oprogramowanie do nawi aby przywrocic do ustawien fabrycznych,jednak musi dzialac gniazdo SD bez tego ani rusz.
Pytanie cza ktos posiada takie urzadzenie a jesli tak czy moglby zgrac caly rejestr (polaczenie usb jest aktywne)
Czy istniej jakis sposob aby pliki przywracajace ustawienia fabryczne wgrac przez USB i uruchomic aplikacje WinCE z pulpitu PC gdyz niestety niemam odblokowanego CE na stale.
Szkoda mi wyrzucic nawi gdyz posiada wbudowany tuner DVB-T .
[ Dodano: 2016-02-14, 20:56 ]
Widze ze nikt niewie jak sie za zabrac ,ale problem rozwizal sie sam przy mojej pomocy :)
Sprwdzalem wszystko,reset,hard reset.
Uruchomilem jako activesync mialem dostep do wszystkich plikow rowniez mozliwosc edycji rejestru.Niestety zawrtosc karty SD byla niewidoczna mimo ze pokazywalo ja w komputerze.
W miedzy czasie odblokowalem WinCE tak ze startowal sam system bez nawigacji .
Wpadlem na pomysl aby zmienic ustawienie Usb wg. tego opisu:
http://www.my-navia.pl/vi...0201279ae26de55
by nastepnie za pomoca MyMobiler uruchomic oprogramowanie zapisane na jakims pendrivie.
Niestety nawi od "samosci" :) zmienila ustawienia Usb i niemam teraz polaczenia AS tylko jest widoczna jako dysk zew.
Poszukiwalem jeszcze mozliwosci zmmiany w rejestrze z poziomu wince(program cereg wgralem razem z programem do usb) ale okazalo sie ze niema klawiatury systemowej i takim to sposobem z fajnej nawigacji powstala cegla ktora chetnie oddam komus do zabawy.Byc moze znajdzie sposob na jej ponowne uruchomienie. |
|
|
|
 |
Kurmit
Azymut

|
Wysłany: 2017-10-06, 17:48 Pn 4000 problem
|
|
|
Witam
Mam nawigacje VDO Daytona PN 4000. Szukam sposobu aby aktualizowac system lub wgrac nowy, gdyz obecny po fachowcach od gps sie wysypuje ( tylko gdy jest karta w srodku, bez karty jest jakis skandynawski jezyk i chce kodu, dostalem ta nwigacje od znajomego z pudelkiem itp). Powiedzieli mi, ze nic nie da sie z tym zrobic. Ja jednak wierze, ze jezeli ten system oparty jest na windows ce to da sie jeszcze uratowac ta nawgacje. Skad moglbym dostac pliki potrzebne do aktualizacji/reinstalacji systemu lub jak mozna przywrocic ustawienia fabryzne w tym modelu jesli jest taka mozliwosc oczywiscie.
Ps. prosze mi wybaczyc brak polskich znakow, wiem ze brzydko sie to czyta jednak na chwile obecna korzystam z komputera znajomego.
Pozdrawiam, Pawel |
|
|
|
 |
jacekp1313
Maestro GPS Samsug+NaviExpert

Pomógł: 529 razy Dołączył: 25 Wrz 2008 Posty: 18789 Skąd: 3City
|
Wysłany: 2017-10-07, 13:30
|
|
|
W nawigacjach system instaluje się (w dużym skrócie) programatorem do kości pamięci.
Do niektórych modeli (ale naprawdę niewielu) dostępne jest firmware do instalacji z karty SD
[ Dodano: 2017-10-07, 14:48 ]
Jako ostateczność - odblokowanie do WinCE: http://chomikuj.pl/janusz...ON/PN+4000+6000 |
|
 |
Kurmit
Azymut

|
Wysłany: 2017-10-08, 14:24
|
|
|
Powiem tak, na programowaniu uC się troszkę znam, spróbuję najpierw odblokować winCE, a później zobaczymy. |
|
|
|
 |
rawid
Navi Expert

Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Sie 2009 Posty: 267 Skąd: Śląsk
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|