My Navia Strona Główna My Navia


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-02, 14:45
Navroad VIVO S6 i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
kemot7
Młodszy Inspektor GPS


Dołączył: 23 Maj 2017
Posty: 5
Skąd: Kielce
Wysłany: 2017-05-24, 18:31   

Witam
Bardzo dziękuję za rady.

Czy dobrze zrozumiałem, że wystarczy wyłączyć autostart w menu VIVO i każdorazowo włączać AM przyciskiem GPS? Rozwiązanie wygląda na zbyt proste, żeby było skuteczne.
Właśnie testuję nawigację i na 8 prób było OK, przy 9-tym włączeniu zwis na ekranie ładowania. Za każdym razem wychodziłem z AM do menu i wyłączałem urządzenie przyciskiem. Czyli chyba jednak nie sprawdza się moje wcześniejsze założenie.

Nie bardzo rozumiem dlaczego miałby pojawić się problem z AM w pamięci a na karcie już nie. Może się mylę, ale wydaje mi się, że system WIN CE umieszczony jest na innym wydzielonym "dysku" do którego nie mam dostępu z poziomu Windows (widoczny jest dysk, ale nie można go eksplorować). Natomiast drugi dysk, 2GB, wypełniają jedynie pliki AM.

Czyli jaka jest najprostsza i skuteczna metoda na uruchamianie AM? Zakładam, że wrzucam ją na pamięć wewnętrzną.
Czytam, żeby nie instalować dodatku AutoStart". Akurat moja instalacja poza miejscem docelowym nie zapytała się już o nic więcej.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9605
Skąd: znikąd
Wysłany: 2017-05-24, 18:42   

Instalujesz bez żadnych dodatków, wskazujesz Automapa EU.exe jako nawigacyjny.
Autostart wyłączony - ale nie ze względu na problemy z wyłaczaniem programu, ale na przyszłość, aby awaria AM nie zamieniła Navroada w przycisk do papieru.

Co do zwisów na ekranie ładowania: na wielu sprzętach ten program kuleje, jest koszmarnie zasobożerny. Widocznie taki urok pary AM + Vivo: https://www.youtube.com/watch?v=5AT6Md3KM-g
Czasem lepiej działa uruchamiany z WceAm.exe, czasem z Automapa EU.exe. A czasem po prostu trzeba ja wywalic i zamienic na coś innego.

Pogrzeb w przydziałach pamięci (patrz https://pdaclub.pl/forum/navroad/navroad-vivo-s6-ustawianie-pod-automape-instalowana-z-karty/msg1652513/?PHPSESSID=cuqrs8b470k0ic1j4vfqp1dfv3#msg1652513 ), nie korzystaj z DUN.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
Ostatnio zmieniony przez jestem_ktoś 2017-05-24, 18:48, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS
Administrator



Pomogła: 188 razy
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4577
Skąd: Wawa
Wysłany: 2017-05-24, 18:44   

kemot7 napisał/a:
Czy dobrze zrozumiałem, że wystarczy wyłączyć autostart
To podstawa, a szczególnie jak masz program nawigacyjny w pamięci urządzenia.
kemot7 napisał/a:
9-tym włączeniu zwis na ekranie ładowania.
AM już tak lubi się wieszać, szczególnie po wyłączeniu i zaraz włączeniu.
kemot7 napisał/a:
Czytam, żeby nie instalować dodatku AutoStart"
Twoje urządzenie nie wymaga dodatku "AutoStart"
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
kemot7
Młodszy Inspektor GPS


Dołączył: 23 Maj 2017
Posty: 5
Skąd: Kielce
Wysłany: 2017-05-24, 18:51   

Dziękuję wszystkim za pomoc.
Pozostaje jedynie zastosować się do porad i cierpliwie testować sprzęt.

Pozdrawiam
Tomek

[ Dodano: 2017-05-26, 09:57 ]
Witam

Przez 2 ostatnie dni dość intensywnie testowałem VIVO, zarówno w aucie na uchwycie jak i na samej baterii czy zasilaniu z sieci (pozostał mi stary zasilacz do motoroli, który wyrabia się z zapotrzebowaniem VIVO na prąd) W sumie uruchamiałem ją kilkadziesiąt razy.
Niestety większych zmian na plus nie zauważyłem. W zasadzie mam 50% szans na prawidłowe uruchomienie AM. Wydaje mi się, że zmiana programu uruchamiającego z WceAm.exe na Automapa EU.exe bardzo delikatnie pomogła (ale to może być czysty przypadek).

Żadnych dodatkowych funkcji VIVO nie spełnia (wyłączony bluetooth, brak internetu).
Wyczyszczę jeszcze raz całe urządzenie "do zera" i zainstaluje AM z innego źródła.
Jak to nie zda egzaminu, pozostaje chyba poszukać innego dostawcy map...

Coś musieli nakombinować ludzie z AM lub VIVO. Ta sama mapa na Mio500 nigdy nie sprawiła problemów (i nikt nie przejmował się wychodzeniem z AM do menu). Po prostu odłączenie zasilania i do schowka...

Pozdrawiam
Tomek
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: