|
My Navia
|
Zniknął pasek nawigacji |
Autor |
Wiadomość |
kuczjan
Młodszy Inspektor GPS

|
Wysłany: 2016-12-04, 22:27 Zniknął pasek nawigacji
|
|
|
Witam, nadal jestem posiadaczem tej nawigacji i sprawuje się super do wczoraj.
Została pożyczona znajomemu dziś oddał i okazuje się że zginą w niej pasek
informacji ten który pokazuje następne manewry i za ile będą.
U góry pojawił się pasek komputer, chcę wyłączyć i się nie da
Menu, opcje, komputer i nic się nie dzieje
Proszę pomóżcie mi wyłączyć ten pasek bo to chyba on
odpowiada za brak paska informacji. Dodam że paska brakuje w każdej wersji auto mapy której sprawdzałem |
|
|
|
 |
wojtek1234321
GPS Instruktor

|
Wysłany: 2016-12-04, 23:03
|
|
|
kuczjan napisał/a: | niej pasek
informacji ten który pokazuje następne manewry i za ile będą. |
Chodzi o ten pasek?
Jeżeli tak, to Menu - Opcje - Pilot. |
|
|
|
 |
kuczjan
Młodszy Inspektor GPS

|
Wysłany: 2016-12-04, 23:54
|
|
|
wojtek1234321 tak o ten pasek, próbowałem tak jak piszesz nie pomogło więc postanowiłem przywrócić ustawienia fabryczne.
Tym dopiero zaszkodziłem sobie bo nawigacja przestała czytać z karty auto-mapę i
teraz nie mam ani paska ani auto mapy |
|
|
|
 |
jacekp1313
Maestro GPS Samsug+NaviExpert

Pomógł: 529 razy Dołączył: 25 Wrz 2008 Posty: 18789 Skąd: 3City
|
Wysłany: 2016-12-05, 07:20
|
|
|
Wyjmij kartę, sformatuj i zainstaluj ponownie AM |
|
 |
kuczjan
Młodszy Inspektor GPS

|
Wysłany: 2016-12-05, 09:08
|
|
|
Mam dwie karty, obie działały, jedną zostawiłem a z drugą zrobiłem tak jak radzi Jacek i niestety nie zaskoczyło. Menu główne- przycisk nawigacja przez chwilę się ładuje i nadal pozostaje menu główne
Załączenie w menu- nawigacja powoduje brak możliwości wejścia w inne opcje, muszę od nowa załączyć
urządzenie by móc skorzystać na przykład z ustawień |
_________________ Pozdrawiam Janusz |
|
|
|
 |
wojtek1234321
GPS Instruktor

|
Wysłany: 2016-12-05, 09:12
|
|
|
jacekp1313 napisał/a: | Wyjmij kartę, sformatuj i zainstaluj ponownie AM |
Równocześnie też przed uruchomieniem "nowej instalacji AutoMapy" usuń wszelkie "pozostałości" po starej AutoMapie z urżądzenia, czyli pliki z AutoMapa w nazwie bo przy nowej instalacji też mogą trochę "bruździć".
[ Dodano: 2016-12-05, 09:21 ]
kuczjan napisał/a: | i niestety nie zaskoczyło. Menu główne- przycisk nawigacja przez chwilę się ładuje i nadal pozostaje menu główne
Załączenie w menu- nawigacja powoduje brak możliwości wejścia w inne opcje, |
Nie wiem czy to urządzenie ma wybór ścieżki do programu nawigacyjnego, ale jeżeli ma to przed pierwszym użyciem sprawdź jaka jest ścieżka do pliku uruchamiającego AM *.exe bo tam też mogą być jakieś różnice...
Jeżeli ma wybór ścieżki to najlepiej wprowadzić właściwą do "nowej instalacji"... |
|
|
|
 |
ubs
GPS Instruktor

|
Wysłany: 2016-12-06, 11:43
|
|
|
wojtek1234321 napisał/a: |
Nie wiem czy to urządzenie ma wybór ścieżki do programu nawigacyjnego, ale jeżeli ma to przed pierwszym użyciem sprawdź jaka jest ścieżka do pliku uruchamiającego AM *.exe bo tam też mogą być jakieś różnice...
Jeżeli ma wybór ścieżki to najlepiej wprowadzić właściwą do "nowej instalacji"... |
Ma, bez wyboru nie odpali zadnego programu navigacyjnego.
Wybieranie jest proste, wyswietla sie lista katalogow i plikow, wskazujemy *exe i ma dzialac. |
|
 |
kuczjan
Młodszy Inspektor GPS

|
Wysłany: 2016-12-06, 21:01
|
|
|
I się stało, nawigacja zaczęła czytać z karty, czyli się naprawiła
Powrócił też pasek o którym pisałem tylko że od góry- nic już nie ruszam, przywyknę
O wiele szybciej też pracuje dotyk, wczytuje mapy, łapie sygnał śmiem twierdzić
że pracuje lepiej teraz niż wtedy gdy pachniała nowością. Jak to się stało już piszę
więc mam dwie karty i co jakiś czas zamieniałem te karty i zmieniałem wybór ścieżki
wyłączałem ją i włączałem aż dziś przy kolejnym odpalaniu pojawiła się klepsydra i mapa załadowała się, zmieniłem też drugą kartę i na niej też odpala. |
_________________ Pozdrawiam Janusz |
|
|
|
 |
wojtek1234321
GPS Instruktor

|
Wysłany: 2016-12-06, 21:26
|
|
|
kuczjan napisał/a: | Powrócił też pasek o którym pisałem tylko że od góry- nic już nie ruszam, |
Wybierz w AutoMapie: Menu - Ustawienia - Ogólne - Wygląd interfejsu, i tam wybierz skórkę AutoMapa Panorama. I będziesz miał z boku... |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|