Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2019-06-15, 12:33
Problemy z mapami i navcore TRUCK w TomTomie
Autor Wiadomość
Mxs91 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Sty 2015
Posty: 14
Wysłany: 2015-03-07, 20:09   

A jak ma się sprawa z fotoradarami? Do mapy TRUCK potrzebne są jakieś inne, czy te zwykłe wystarczą? Mógłby ktoś podrzucić link do takowych jeśli posiada?
 
 
stif45 
guru



Pomógł: 51 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 1058
Wysłany: 2015-03-07, 20:30   

Mxs91...nie ma to znaczenia,czy mapa zwykła czy Truck, radary są takie same, i zależy od użytkownika mapy jakie sobie wgra. >>RADARY<<
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
paweloks 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 31
Dołączył: 11 Sty 2012
Posty: 5
Wysłany: 2015-03-08, 16:14   

Witam

Mam GO 730 wgrywam SE czy DSA lub oryginalny Navcore 9.702 po czym aktywuje najnowszym FastActivatorem. Na kartę pamięci do folderu Map kopiuje mapę 945 Europe TRUCK 945.6247 i też nawet Europe TRUCK 940.5999 (bez folderu Map na kartę też próbowałem). Następnie uruchamiam Navi pokazuje się komunikat, że nie można używać tej mapy na tym urządzeniu. OK wyłączam Navi uruchamiam FA i aktywuje mapę natomiast nie tworzy pliku *.DCT ? Macie jakieś pomysły ? Próbowałem przeróżne Navcory i nic. Zła mapa ? Zależy mi na najnowszej. Navcory 9.701 też próbowałem bez skutku.
 
 
stif45 
guru



Pomógł: 51 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 1058
Wysłany: 2015-03-08, 16:44   

paweloks...do Twojego TT jest dedykowane, oryginalne, fabryczne navcore 9.702 Truck. Navcore musisz spatchować. Najnowsza mapa to: Europe_TRUCK_945_6247. Pobierasz mapę, wypakuj na PC. Po wypakowaniu powstanie folder o nazwie: Europe_TRUCK_945_6247, w nim muszą być pliki mapy. Kopiujesz folder Europe_TRUCK_945_6247 z zawartością na kartę pamięci. Kopiujesz na root karty, czyli obok wszystkiego, plik aktywatora: FastActivate.exe i aktywujesz mapę. Aktywator musi być aktualny z marca 2015.
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
Ostatnio zmieniony przez stif45 2015-05-04, 21:06, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jeryhoo
azymut


Dołączył: 01 Kwi 2015
Posty: 2
Wysłany: 2015-05-04, 14:34   

Witam
Posiadam nawigacje Tomtom XL <Canada 310> jak instaluje navcore truck to wiesza się na logo próbowałem już z 10 rożnych i dalej to samo zna ktoś przyczynę ?
 
 
radekpawlak 
Waypoint
Kargul&Pawlak



Wiek: 42
Dołączył: 26 Kwi 2010
Posty: 73
Skąd: Licheń Stary
  Wysłany: 2015-09-16, 13:39   

Witam szanownych kolegów z forum

Nie chciałem zakładać nowego tematu więc podpinam się tutaj.
Mianowicie mam nawigację TomTom XL 4ET03 4GB postanowiłem wgrać TomTom Truck
navcore: SE_Navcore_9.702_GO_ONE_XL (114MB)
mapa: Europe_TRUCK 950.6551 (2,80GB)
meta:
; Europe_TRUCK_950_6551
7B F4 91 5E 97 88 5E 2C 57 C0 DF CE F0 70 67 D9 Europe_TRUCK-100399.meta
; Europe_TRUCK_950_6551
67 69 29 E5 E5 97 4A C4 4D E2 F9 23 8B E6 73 E4 Europe_TRUCK-100399.tmeta
Aktywator: Easy Activator
Wszystko przebiega dobrze lecz gdy chcę zmienić na ciężarówkę pojawia się komunikat:
"obecna mapa nie zawiera atrybutu ciężarówki" itd w trybie osobówki jest wszystko ok.

Pragnę poinformować że problem rozwiązany błąd po mojej stronie zbyt stary aktywator należy użyć FastActivate-25.08.2015 i wszystko śmiga.

Dziękuję i pozdrawiam :mrgreen:

Wszystko ok to nie do końca brak głosów pod czas manewrów :evil: :evil: :evil:
 
 
 
beginnertv
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Cze 2015
Posty: 8
Wysłany: 2016-11-22, 06:17   

Witam. Tomek XL z fabryczna 4 GB pojemnoscia. Mapy w wersji Truck 976.7708.
Problem - navcore 9.702 - brak glosu ale jest asysten pasa ruchu.
Nizszy navcore np. 9.701 - jest glos brak asystenta pasa ruchu.
Czy istnieje opcja pogodzenia tych dwoch spraw - bez zabiegow w menu nawigacji zwiazanych ze zmiana emulacji ?
Jezeli znajdziecie chwilke Szanowni forumowicze prosze o informacje.
Lacze pozdrowienia
beginnertv
 
 
ohara
Waypoint


Dołączył: 27 Paź 2017
Posty: 32
Wysłany: 2021-06-19, 20:37   

Kolega znalazł GO710 i pytanie jakie navcore wgrać pod najnowszą mapę dla ciężarówek.?

navcore mam 9,702 z tego forum a jakie mapy wgrać na kartę pamięci 2gb,czy musi być pod truck?
Już sobie poradziłem.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11