My Navia Strona Główna My Navia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Lark 50.8DVR nagrywanie, odtwarzanie
Autor Wiadomość
RoUeN
Azymut

Wysłany: 2012-09-13, 00:18   

Ja posiadam ta nawigacje i mam takie pytanie czy jest mozliwosc nagrania filmiku z trasy np. jeden filmik by trwał 1 godzine , bo z tego co widze to nagrywa ale jeden filmik trwa max. 40 sekund i gdy bedzie sie nagrywac przez 1 godzine to bede mial ze 100 filmikow.

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2013-06-18, 18:37 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Wydzieliłem z "Pytanie - Lark 50.8DVR"

Prof2k
Azymut

Wysłany: 2012-09-13, 09:54   

RoUeN napisał/a:
Ja posiadam ta nawigacje i mam takie pytanie czy jest mozliwosc nagrania filmiku z trasy np. jeden filmik by trwał 1 godzine , bo z tego co widze to nagrywa ale jeden filmik trwa max. 40 sekund i gdy bedzie sie nagrywac przez 1 godzine to bede mial ze 100 filmikow.

Nie sądzę, ja nie znalazłem takiej opcji. Dla mnie to nie problem, bo jak odtwarzam filmy poprzez VLC to on wyświetla bez żadnych skoków przy przejściu z jednego do drugiego.
Druga opcja to połączenie krótkich filmików w jeden długi jakimś programem, np. PowerDirectorem, albo czymś z bezpłatnych.

Kiniu 
Młodszy Inspektor GPS

Wysłany: 2012-10-22, 21:51   

Ja mam problem taki, że na nagraniu nie jest pokazywana poprawna data, współrzędne ani prędkość. Nagrywać nagrywa, ale głupoty są w tych danych.

Prof2k
Azymut

Wysłany: 2012-10-23, 09:38   

Kiniu napisał/a:
na nagraniu nie jest pokazywana poprawna data, współrzędne ani prędkość.

To dziwne. Głupie pytanie - GPS złapał fixa, czy używasz wyłącznie jako kamerki?

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2013-06-18, 18:34 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Przyciąłem przydługie przytoczenie
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-06-18, 18:33, w całości zmieniany 1 raz  

Kiniu 
Młodszy Inspektor GPS

Wysłany: 2012-10-23, 13:57   

Cytat:
To dziwne. Głupie pytanie - GPS złapał fixa, czy używasz wyłącznie jako kamerki?

Złapał. Korzystałem jak narazie z AM i gps jest ok.

deny300
Azymut

Wysłany: 2013-06-19, 21:28   

Dzień dobry, czy mógłby mi ktoś pomóc z tym problemem z uruchomieniem wideo rejestratora na moim urządzeniu (Nawigacja GPS FreeBird 50.8HD-DVR) tzn. urządzeni nie wykrywa karty pamięci (na wyświetlaczu pojawia się błąd ,,No Card,,). Testowane karty to SanDisk 2GB i Toshiba 8GB, odczytuje z nich zdjęcia, muzykę itp. ale nie chce odnaleźć karty jako miejsce docelowe do zapisu materiałów wideo. Mam jeszcze pytanie odnośnie tego, że bardzo ciężko pracuje system tzn. przechodzenie z katalogu do menu nie jest płynne tylko z pewnym oporem czy to jest wina system czy też usterka mojego sprzętu (nawigacje dopiero kupiłem dlatego jej pamięć nie jest ,,zaśmiecona,, ale i tak widać lekkie zacięcia). Z góry dziękuje za odpowiedź

http://i39.tinypic.com/fleooi.jpg

Kiniu 
Młodszy Inspektor GPS

Wysłany: 2013-06-22, 23:42   

Próbowałeś formatować na fat32 ?
Chociaż ja mam obydwie karty które są włożone mam sformatowane na ntfs.

kamil1qaz 
Młodszy Inspektor GPS

Wysłany: 2013-12-28, 17:40   

ja mam też ten sam problem, nie chce wyczytać mi karty microSD, czy ktoś wie jak rozwinąc ten problem?

[ Dodano: 2014-01-02, 08:09 ]
problem rozwiązany:) wystarczy włożyć w dobre miejsce kartę, bo nawigacja posiada 2 sloty na kartę microSD...
dopiero po miesiącu się zczaiłęm... :D

rsobka
Młodszy Inspektor GPS

Wysłany: 2014-04-11, 15:03   

Witam, a ja mam takie pytanie. Jaką kartą należy zastosować do nagrywania filmu z rejestratora (jakiej wielkości)? I czy po zapełnieniu karty nagrywanie się zapętla kasując pierwsze nagrane pliki? Jak to działa?
I czy jest możliwość włączenia nagrywania gdy mam uruchomioną np. automapę? czy trzeba wychodzić do menu i wtedy uruchamiać rejestrator.

[ Dodano: 2014-04-13, 18:24 ]
Proszę bardzo o odpowiedź na powyższe pytania.
Potrzebuję szybko kupić nawigację i nie wiem czy ją kupować czy nie

Odpowiedz do tematu