Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-07-12, 19:59
tablet goclever r83.2 nie włącza się
Autor Wiadomość
flapjack
azymut


Dołączył: 28 Maj 2013
Posty: 4
Wysłany: 2013-05-28, 19:28   tablet goclever r83.2 nie włącza się

Witam, posiadam tablet goclever r83.2 mini. Wczoraj jak chciałem go włączyć to wyskoczył tylko napis "android" i może on tak bez końca. Poszukałem w internecie różnych sposobów naprawy i znalazłem że można go zresetować całkowicie. Problem jest w tym, że gdy wyskakuje mi obrazek androida z czerwonym trójkątem nie moge włączyć panelu resetu. Czy wiecie może jak włączyć ten panel? Przyciski vol+ i vol- nie dają nic w tym wypadku. Pozdrawiam i proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2018-12-17, 12:11, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4561
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-05-28, 20:08   

flapjack
Na tylnej, lub bocznej obudowie jest przycisk reset. Użyj cienkiego przedmiotu, aby wcisnąć
przycisk reset w celu ponownego uruchomienia urządzenia.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
flapjack
azymut


Dołączył: 28 Maj 2013
Posty: 4
Wysłany: 2013-05-28, 20:58   

Ten przycisk nic nie daje, wciskałem go juz wiele razy.
Dziękuje
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4561
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-05-28, 21:04   

flapjack
A jest cosik w instrukcji na ten temat :?:
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
flapjack
azymut


Dołączył: 28 Maj 2013
Posty: 4
  Wysłany: 2013-05-28, 21:07   

nie ma właśnie nic :(
Tablet w pewnym momencie się ściął, więc wcisnąłem ten reset. Gdy zaczął się uruchamiać to zatrzymał się na napisie "android". Mój problem polega na tym, że gdy chce go zresetować całkowicie nie wyświetla mi się panel resetu i nie mam pojęcia jak go włączyć.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4561
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-05-28, 21:09   

flapjack
Spróbuj rozładować baterię do końca, czasem to pomaga.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18907
Skąd: 3City
Wysłany: 2013-05-28, 21:13   

flapjack napisał/a:
przycisk nic nie daje
Pozostaje serwis.
Albo próba wgrania kopii systemu ze strony GoClevera
_________________

 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4561
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-05-28, 21:18   

flapjack
Zobacz jeszcze tu :arrow: http://www.elektroda.pl/r...329192#12329192 może Ci pomoże.
I jeszcze tu :arrow: http://www.elektroda.pl/r...211575#12211575
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
flapjack
azymut


Dołączył: 28 Maj 2013
Posty: 4
Wysłany: 2013-05-28, 21:29   

A nie znacie może sposobu jak można wejść w ten panel resetu? bo jak go próbuje resetować to jest to tło tylko brak panelu. NA innych stronach jest napisane że powinno sie wcisnąć vol+ lub vol- ale u mnie to nic nie daje. Jest jakis inny sposób żeby włączyć ten panel?[/code]
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2392
Skąd: Google
Wysłany: 2013-05-28, 21:31   

flapjack napisał/a:
Tablet w pewnym momencie się ściął,
Był podłączony do internetu? Może zasysał jakąś aktualizację systemu i zaczął ją aktualizować.

Najlepiej pobrać ze strony producenta FW i wgrać .
_________________
Poradniki
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4561
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-05-28, 21:33   

flapjack napisał/a:
Jest jakis inny sposób żeby włączyć ten panel?
:arrow:
Google napisał/a:
Najlepiej pobrać ze strony producenta FW i wgrać .
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
ossylwia12
azymut


Dołączył: 30 Wrz 2013
Posty: 1
Wysłany: 2014-01-04, 03:15   

Spróbuj podłączyć pod prąd, jak nie będzie dalej to musisz po prostu od nowa reset
_________________
http://www.financialrepublic.org.uk/
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1541
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-02-19, 12:21   

Witam

Mnie też spotkał ten problem z powyższym modelem tabletu
Resety nie pomagają
Aktualizacji nie ma jak wgrać bo komp jej nie widzi
Ponieważ urządzenie było na gwarancji - zostało naprawione w serwisie (prawie miesiąc)

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 11