|
My Navia
|
Przesunięty przez: jacekp1313 2012-10-01, 21:30 |
Lark FreeBird 50.8 HD-DVR opinie |
Autor |
Wiadomość |
Prof2k
Azymut

|
Wysłany: 2012-08-09, 09:40 Pytanie - Lark 50.8DVR
|
|
|
Witajcie,
Czy ktośs używa tego sprzętu?
Czym on sie rózni od innych 50.X, z pominięciem kamerki?
Ja mam taki od wczoraj (zamieniłem leciwego Goclevera 5066FMBT) i go powoli odkrywam, ale jeszcze jest strasznie mało informacji o tym modelu.
Chyba, że pasują od innych.
Pierwsze wrażenia pozytywne, kamerka działa w tle pod Automapą, można ustawić automatyczne włączanie kamerki gdy się włącza nawigację - super sprawa :)
Zapisuje nawet prędkość na filmie (oprócz czasu i współrzednych).
Swoją drogą ciekawe czy to mozna wyłączyć albo modyfikować (czyli zakres informacji tekstowej na filmie) - w instrukcji nic na ten temat nie ma.
Automapa przełożona z GC działa (mam przypisaną do karty), ale jakoś kulawo, menu się nieco rwie - dopiero po wyłaczeniu animowanego jest już OK. To standard w 800x480?
Nie wiem czy to kwestia rozdzielczości...
Pozdrawiam
Prof2k
[ Dodano: 2012-08-10, 10:24 ]
Dodam kilka spostrzeżeń po kilku godzinach uzytkowania.
Video z kamerki ma rozdzielczość 1280x720, a nie VGA jak pisza na opakowaniu.
To miłe zaskoczenie i obraz jest naprawdę super - wczoraj specjalnie sprawdzałem filmiki na duzym TV. Mam wrażenie że to najlepszy obraz jaki dotychczas miałem w samochodowej kamerce, a miałem już ich ze 4, w tym takie w cenie tego Larka (a tu jest jeszcze gratis nawigacja :P).
Kamerka nagrywa same video, nie ma dżwięku.
Automapa w rozdziałce 800x480 wyglada super. Nic sie nie tnie, jedyne cięcie jakie widziałem to przy animowanym menu, ale jak to wyłaczyłem to już wszystko chodzi jak powinno.
Przyssawka do szyby z zestawu jest koszmarna, jezeli chodzi o możliwości umocowania na szybie. Używam taką sztywnym pręcie, krtóry daje się wyginać - teraz jest naprawdę OK.
Pozdrawiam
Prof2k |
|
|
|
 |
adamonese [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-06-18, 14:06 Lark 50.8 DVR - czy warto?
|
|
|
Witam. Zastanawiam się nad kupnem tej nawigacji. Polecił mi ja znajomy, ale chciałbym wiedzieć co o niej sądzicie, a może znacie jakąś inna nawigację Larka i możecie mi ją polecić?
[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2013-06-18, 18:38 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku |
|
|
|
 |
seba1209
Azymut

|
Wysłany: 2013-07-18, 00:04
|
|
|
witam
od kilku dni posiadam tą nawigacje i kilka słów mogę powiedzieć na jej temat:
-obsługuje karty 16 GB nie jak w instrukcji 8 GB (fat32 i ntfs działa)
-naprawdę bardzo dobrej jakości nagrania z trasy,
niestety wgram inną mapę bo ta przy pierwszej trasie kazała skręcić w zakaz.
miałem pewne wątpliwości czy bateria jest ok bo długo się ładuje i trzyma trochę za mało ale serwis Larka w odpowiedzi na moje pytania odpisał:
"urządzenie ma trzymać przez 30 min na akumulatorze
ładowanie 30-36 godzin"
na piesze wycieczki odpada :) |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|