Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-10, 16:07
Manta GPS 520 i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
Neptunak
azymut


Dołączył: 13 Wrz 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-09-13, 14:24   Manta Easy Rider 520 i Automapa

Jak wgrać Auto Mapę? I co mogę jeszcze zrobić ?
Jestem zielony w tym temacie. Jedyny GPS jaki miałem to xperia x1 więc nigdy nie bawiłem się tymi urządzeniami w takiej formie.

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2011-09-15, 12:42 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Sprecyzowałem tytuł. Samo "Manta Easy Rider 520" było zbyt ogólne
_________________
Neptunak
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-09-15, 12:42, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9640
Skąd: znikąd
Wysłany: 2011-09-13, 14:36   

Bardzo prosto - wszystko dokładnie opisano
1. Instalacja AM na SD i patchowanie w poradniku w dziale o AutoMapie
2. Wskazanie pliku exe jako nawigacja w instrukcji obsługi MANTY

To, że jesteś nowy nie zwalnia Cie od czytania.
Kod:
Dołączył:      Dzisiaj 14:21
Ostatnia wizyta:      Dzisiaj 14:21 (Minut: 15) Online
Wizyt: 1  Łączny czas wizyt Minut: 15


[ Dodano: 2011-09-13, 14:42 ]
Neptunak napisał/a:
I co mogę jeszcze zrobić ?
Z tym, czyli z Mantą?
Dużo rzeczy.
- jako przycisk do papieru
- jako abstrakcyjny obrazek na ścianie
- rzucić w sąsiada
- wbić gwóźdź w miękkie drewno
- zorganizować konkurencję dla fińskiego "rzutu Nokią"
- żonglować
- rzucać do celu
- nauczyć psa aportować

Jęśli nie zadowalają Cie te odpowiedzi, polecam http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=28324
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
Ostatnio zmieniony przez jestem_ktoś 2011-09-13, 14:43, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Neptunak
azymut


Dołączył: 13 Wrz 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-09-13, 14:43   próbowałem

próbowałem,ale pokazuje auto mapa ok i tyle nic więcej. Działa tylko mapamap.
_________________
Neptunak
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9640
Skąd: znikąd
Wysłany: 2011-09-13, 14:44   

Czyli zrobiłeś coś nieprawidłowo. Powtórz cała instalacje i patchowanie DOKŁADNIE według poradnika
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-09-13, 14:49   

Neptunak, poczytaj również wątki dotyczące innych modeli Manty i instalacji AutoMapy tych modelach byś przestał być zielony i choć trochę zrozumiał o co biega w tej zabawie.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Neptunak
azymut


Dołączył: 13 Wrz 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-09-13, 14:57   

z całym szacunkiem, ale ten sarkazm był cienki Panie jestem_ktoś .
Oglądam właśnie co piszą inni użytkownicy, ale coś chyba źle robię ale mam nadzieję że zaraz do tego dojdę. Problem jest taki ze nie ma opisu 520, a są inne modele.
_________________
Neptunak
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-09-13, 15:20   

Neptunak, spokojnie :-) nie unoś się. Jeśli przeczytałeś instrukcję obsługi nawigacji i poradnik instalacji AM wraz z patchowaniem to nie powinno być problemu. Modele są do siebie podobne i wiele czynności wykonuje się tak samo, trzeba tylko wcześniej poczytać i starać się zrozumieć a nie wpadać na forum z informacją że jest się zielonym.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8835
Wysłany: 2011-09-13, 15:49   

Neptunak, instalacja AutoMapy jest intuicyjna, użycie patchera również, zwłaszcza że jest to opisane.
Wskazanie w menu fabrycznym Manty jako program nawigacyjny plik AutoMapa EU -> wceAm.exe też nie powinno być trudne, więc o co loto ? :-/

Moja propozycja, zacznij od czytania instrukcji obsługi Manty, porad dotyczących instalacji AM i uzdrawiania, nie ma dla Manty 520 specjalnej instrukcji, robi się tak jak dla innych modeli.

Dopiero po tym wszystkim jak nie zadziała, opisz wszystko krok po kroku co robiłeś, a my postaramy wyłapać błąd, który popełniłeś.

Dla ułatwienia i poprawienia Twojego samopoczucia.
http://www.my-navia.pl/vi...p=312318#312318
http://www.my-navia.pl/vi...p=312341#312341
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Neptunak
azymut


Dołączył: 13 Wrz 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-09-13, 16:06   

Powiem tak, takim popierdolą nie jestem, wskazałem ścieżkę dostępu. Ale po włączeniu nawigacji pojawia się klepsydra ładowania automapy i po chwili pokazuję się Automapa ok. I na tym polega mój problem.
_________________
Neptunak
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-09-13, 16:10   

Czyli poszło coś nie tak. Wyżej dostałeś informację by cały proces powtórzyć. Zrób format karty, zainstaluj zgodnie z poradnikiem, użyj patchera i musi być dobrze. Mówimy oczywiście o czystej instalce a nie wersjach już posłodzonych. Nie napisałeś jaka to AM, z jakiego źródła a domyślać to my możemy się wiesz do kiedy.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8835
Wysłany: 2011-09-13, 16:16   

Neptunak napisał/a:
pojawia się klepsydra ładowania automapy i po chwili pokazuję się Automapa ok. I na tym polega mój problem.

Pierwszy raz spotykam się z taką informacją podczas uruchamiania/próby uruchomienia, coś nieźle namieszane jest.

Podałem Ci dwa linki, zrób dokładnie jak tam pisze i nic innego, mam nadzieję że masz wersję AutoMapy oryginalną/dziewiczą bez żadnych udziwnień i możliwie nowszą wersję.

Szkoda tylko że nie opiszesz krok po kroku co robiłeś z jaką wersją i skąd pobraną o co byłeś proszony, tylko lakoniczne stwierdzenia w sam raz dla wróżki
"pojawia się klepsydra ładowania automapy i po chwili pokazuję się Automapa ok. I na tym polega mój problem."
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Mr.Morfeusz
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Wrz 2011
Posty: 8
Wysłany: 2011-09-16, 14:01   

No coś pomogło tylko dziwne jest to że przy otwarciu przez program jest jakby więcej tych plików a jak otwieram normalnie to mniej :P.
A żeby zainstalować jakoś mapę np. AutoMapa muszę mięć karde micro SD czy mogę zainstalować na pamięci GPS-u ??
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8835
Wysłany: 2011-09-16, 14:09   

Wszystko zależy ile tej pamięci jest, jak jest jej tyle ile piszą, 4 GB to śmiało można tam instalować, wejdzie każdy program nawigacyjny w wersji EU, jak nie to użyjesz karty SD.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Mr.Morfeusz
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Wrz 2011
Posty: 8
Wysłany: 2011-09-16, 14:43   

pisze że mam 4gb ale jest 3.60gb ale spróbuje zainstalować ;D
 
 
Mr.Morfeusz
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Wrz 2011
Posty: 8
Wysłany: 2011-09-16, 18:21   

Dzięki wszystkim za pomoc, wgrałem AutoMape i działa mam nadzieje że się spisze w trasie ;D
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 12