Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
4335 i problemy z...?? rejestrem?
Autor Wiadomość
piotrekmichalsk
azymut


Dołączył: 22 Cze 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-06-22, 23:51   4335 i problemy z...?? rejestrem?

Witam.
Mam następujący problem z tą navii. Dostałem w serwisie z pytaniem czy można wgrać inną mapę - szybko na google, jakieś odblokowanie coś gdzieś kiedyś, więc można, wracam do klienta - "Tak oczywiście, dam Panu znać gdy już coś wgram".
No więc haps ją do domciu, i grzebiemy w koksie. Coś mnie podkusiło do wejścia w tryb bootloadera (na samym początku, myślałem iż trzeba) czyli vol+ + power + power switch, i problemy gotowe.

Teraz po każdym uruchomieniu navii tak jakby ustawienia rejestru były standardowe, tj ekran rozkalibrowany, dźwięki się włączają, nie mogę aktywować AS (ustawienia przepadają), zainstalowane programy, a także wszelakie pliki z pamięci innej niż SD i te 2GB wbudowanej po prostu się ulatniają, język mogę zmieniać co każdy restart, tak samo podświetlenie. Czy da radę to przywrócić??

Próbowałem zrobić restore za pomocą regedit2.exe i pliku kopii rejestru obecnego gdzieś tu na forum, jednak wyskakuje błąd. Ba, błąd jest nawet gdy próbuję przywrócić własny rejestr.



Ponieważ to mój pierwszy post, możecie podawać skomplikowane przykłady, w życiu nie oferować serwisu, znam winMobile, jak i zarazem winCE, jestem w sumie troszki można powiedzieć developer (aktualnie szkoła "elektronik", w przyszłości właśnie embedded system najprawdopodobniej, zainteresowanie od dziecka). Jednak dopiero teraz się dowiedziałem że te navii "bez systemu" jednak mają Windę ;]

No i witam Was! :)
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-06-22, 23:58   

Wszystko po za pamiecia wbudowana i karta pamieci to RAM. To normalne, ze sie ulatnia.


a po za tym developer, a nie wiesz jak sie pisze posty i opisuje problem.
Podstawa: Jaki komunikat masz przy wgrywaniu kopii?

A szkoła to mam nadzieje, ze nie Sosnowiec....
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
piotrekmichalsk
azymut


Dołączył: 22 Cze 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-06-23, 00:15   

Radom ;)

Nie pamiętam komunikatu, ale już odpalam rejestr...
Ar ju siur> Yes> Tytuł okna "Restoring Registry" znany krzyżyk biały na czerwonym tle, a obok napis "Error" ;]

Screena nie dam, nie chcę mi się szukać programu który to robi a AS nie działa.

Aha, po tej operacji zapomniałbym że znikają wszystkie partycje, w Storage Mgr nie mam nazw, a only DSK1:, DSK2:, DSK3:, SMFlash (bez nazw) i znika połowa opcji z Menu Start.

Skoro RAM, to gdzie wcześniej były ustawienia dot. języka polskiego, kalibracji, dźwięku, podświetlenia, itp?? Gdzie są ustawienia rejestru? Dlaczego u innych można aktywować AS i explorer.exe na start, a u mnie muszę kombinować z menu i killowaniem żeby ujrzeć desktop?
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-06-23, 00:25   

Rejestr to co innego. wszystko to znaczy Menu Start, My Documents i wogole wszystkie foldery z My Device, ktore nie sa dyskami.

W Storage Manager nie wyświetla nazw z tego, co pamietam. Tylko wlasnie DSK i chyba part lub cos takiego.

Znikła polowa opcji z Menu Start jakich?

Z tego, co wiem to w rejestrze, ktory jest zrzucany, jak wylaczasz nawigacje, ale jesli uszkodzony jest rejestr to czasami tego nie robi, a wlasciwie to zrzuca tylko czesc rejestru. Najprosciej to bedzie zrobic kopie wszystkich dyskow, a przynajmniej 64 MB i wgranie FW od nowa.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
piotrekmichalsk
azymut


Dołączył: 22 Cze 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-06-23, 00:54   

Czy mógłbyś mi z tym pomóc na GG??
Lub, czy jest (choć nie widziałem) jakiś poradnik na forum?
Teoretycznie aktualizowałem już soft, przez sleep+reset i pliki na karcie, ale nic nie zrobiło różnicy (chyba że nakładkę zaktualizowało)
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-06-23, 01:00   

Nie pomagam na PW. Czytaj, czytaj, czytaj.....
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
piotrekmichalsk
azymut


Dołączył: 22 Cze 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-06-24, 13:30   

Widziałem Twoją stopkę, ale myślałem że jest jakas szansa byś pomógł ;]
Więc może na forum pomożesz?? Co należy zrobić z tym navi?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10