My Navia Strona Główna My Navia


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-02, 14:30
Problem z menu startowym i uruchamianiem programów
Autor Wiadomość
mietyl
azymut


Dołączył: 18 Sty 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-02-18, 20:56   Problem z menu startowym i uruchamianiem programów

mam pytanie mam navroad 411 skopiowałem z kartna pc cala orginalna mape navroad bo chcialem wrzucic auto mape bo sie nie miescily obie i spowrtem wrzucilem navroad i dziala jak wchodze przez explorara ale nie dziala po kliknieciu w menu startowym przycisk - nawigacja , jak zrobic by nie trzabyło wchodzic do explorera tylko jak dawniej zaraz po uruchomieniu nawigacji kliknieciu knefla nawigacja uruchomilo sie navroad ?? pomocy

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2010-02-19, 11:16 ]
-------------------------------------------------------------------------------------------
Wydzieliłem z wątku zmiana głównego menu w nawroad 410 (i innych)
Proszę o przestrzeganie regulaminu forum - punkt 3
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-05-19, 05:58, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9730
Wysłany: 2010-02-20, 08:47   

http://www.navroad.com/pl/download,3,73,2,pl.htm
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
pliers
[Usunięty]

Wysłany: 2010-02-20, 15:56   

podepnę się pod temat..

mam NavRoad NR460... chciałem zainstalować AM bezpośrednio na urządzeniu (bez karty SD) w folderze MyFlashDisk, ale okazało się że mimo że wybrałem podczas instalacji dodatek NavRoad, AM nie uruchamia się z przycisku Nawigacja.

Wie ktoś co można zaradzić?

oczywiście z eksploratora program się uruchamia (ale z paskiem Start na dole)

Zmiana Automapa EU na MobileNavigator (folder i exe) nie zmienia sytuacji

Zmieniełem w pliku ze skrótem wpis na taki:
36#"\MyFlashDisk\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe"

też nic nie dało niestety
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9730
Wysłany: 2010-02-20, 20:17   

pliers,
AM: http://www.navroad.com/pl/download,3,73,1,pl.htm
NR: http://www.navroad.com/pl/download,3,73,2,pl.htm
AM/NR: http://www.navroad.com/pl/download,3,73,3,pl.htm
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
pliers
[Usunięty]

Wysłany: 2010-02-21, 07:31   

Dzakus

linki które mi podesłałeś dotyczą skrótu do karty SD. Pisałem w swoim poście że tego już próbowałem. Nie ma tam mowy o uruchamianiu bezpośrednio z urządzenia.

Dobra..już opanowałem problem: jeśii się komuś przyda to należy edytować ścieżkę do programu nawigacyjnego w pliku APShell.ini
 
 
kraszer 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Maj 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-05-19, 00:56   

A ja się podepnę z takim problemem. Mam nr780h i załadowany programik na odpalanie z menu dwóch nawigacji. Problem pojawia się przy wyjściu z drugiego programu. Otóż za każdym razem zawiesza mi się nawigacja. Powinna wrócić do menu a jest klapa.
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Samsug+NaviExpert


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18787
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-05-19, 05:56   

kraszer napisał/a:
załadowany programik na odpalanie z menu dwóch nawigacji [....] Powinna wrócić do menu a jest klapa.
A co to za programik masz załadowany? Jeśli wyłącza fabryczne menu, to musiałby je potem włączyć.
_________________

 
 
kraszer 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Maj 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-05-19, 17:02   

Nie wyłącza menu troszkę źle się wyraziłem. Oryginalnie miałem w navroadzie ustawione pod ikoną nawigacji tylko odpalanie AM. Jak sobie wgrałem iGO8 to dograłem łatkę ze strony producenta na dodanie drugiej ikony w menu tak aby móc włączać wszystko z poziomu menu nawigacji. Wpisałem gdzie trzeba ścieżki dostępu i wszystko jest wyśmienicie dopóki nie chce wyjść z iGO8 (próby robiłem także na Sygicu z tym samym efektem). Dodam, że jak się odpali programik z poziomu explorera to wszystko jest ok. W tej chwili mam swój sprzęt w serwisie (wczoraj go pochwaliłem) dzisiaj odmówił mi posłuszeństwa. Najprawdopodobniej padła mi pamięć wew. Zobaczymy co powiedzą jak będę odbierał ją od nich to nie omieszkam się spytać co jest przyczyną chyba, że ktoś na forum już miał taki problem i zna rozwiązanie.

Zapomniałem dodać, że wiesza się na ekranie iGO8 (trwa zamykanie, proszę czekać) i na dole ekranu wyskakuje mi pasek menu start. Wszystko jest aktywne do momentu próby odpalenia jakiegoś procesu.

Dodam jeszcze jedną ciekawą rzecz. Mianowicie MapaMap działa prawidłowo ale tylko po zainstalowaniu jej na nawigacji. Po skopiowaniu jej na inna kartę pamięci i wgraniu nowego softu do nawigacji (spowodowało wywalenie jej z rejestru, o dziwo AM została) tez zaczęła się zawieszać.
 
 
 
uvw
Navi Expert


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 01 Lut 2009
Posty: 308
Wysłany: 2010-09-10, 06:00   

Witam czy moga prosic o info w jakim folderze szukac tego pliku

Dobra..już opanowałem problem: jeśii się komuś przyda to należy edytować ścieżkę do programu nawigacyjnego w pliku APShell.ini


Dzieki z pomoc
moj adres agregat48@go2.pl
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Administracja nie ponosi odpowiedzialności za ich treść. Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych,
Administracja Forum nie przekazuje informacji odnośnie użytkowników instytucjom, firmom, osobom prywatnym etc.
Hasła są szyfrowane w bazie danych, a numery IP są tylko i wyłącznie do wglądu Administracji.
Jeżeli znalazłeś na forum wiadomość, która narusza Twoje dobra osobiste, prosimy o kontakt.

Kopiowanie treści forum bez zgody administracji zabronione!

Copyright © 2022 | www.my-navia.pl | ® Wszelkie prawa zastrzeżone


phpBB by przemo