To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
My Navia

seria M - Mio M400 nie laczy sie z PC

jestem_ktoś - 2010-12-12, 13:39

PC też powinien wykrywac jako dysk - z MIO nie połączysz sie przez AS
kniazio - 2010-12-12, 13:48

No ale co najgorsze PC nie widzi wogole Mio a Samsung widzi nie wydaje sie to wam dziwne
Moze inne napiecie zasilania USB
Moze tu jest jakis trop

[ Dodano: 2010-12-12, 14:01 ]
Panowie Victoria
Kierujac sie tym ze moj Samsung zobaczyl Mio podlaczalem go kolejno do roznych kompow i o dziwo na jednym z nich zaskoczyl
Odwrocilem moje zmiany i navi smiga po staremu
Poleccie mi w takim razie jakis bezpieczny panel do tego Mio abym mogl zapodac na nim AM
Dodam tylko ze panele dostepne w sieci a dokladnie ich opisy nie pasuja do mojego Moov M400 poniewaz wszedzie pisza zeby zaladowac panel do ProgramFiles/MioMap a u mnie takiej sciezki niema
U mnie jest ProgramFiles/Navman
A w pliku appstartupsec.ini jest tak:
Kod:
RelativePath=TRUE
ProcessFile=SmartST_CE.exe
ProcessCmdLine=
ProcessDbgFile=SmartST_CEDbg.exe
ProcessDbgCmdLine=
MaxRestarts=3
Major=TRUE
WindowName=SmartST_CE
MaxCloseMessages=10

Tu jest dyskusja na ten temat ale nic sensownego nie moge wyczytac
link

pawello11 - 2011-06-01, 05:24

Witam, zeby nie robic nowego posta podepne sie pod istniejacy z moimi pytaniami
ta mio to powinna byc standardowo widoczne jako dysk czy powinna się łaczyc przez windows mobile device center ? bo ni choroby nie mogę jej zmusic do wspolpracy, po kazdorazowym połaczeniu albo nic sie nie dzieje albo krzyczy ze urzadzenie jest żle zainstalowane, nie pokazuje sie jako dysk, a vwidows mobile center jej nie widzi
sterowniki usb niby pokazuje ze są zainstalowane, a moze do win7 64bitowego powinny być jakies inne?
z gory dziekuje za pomoc

ps. szukalem w róznych tematach i nic nie znalazlem w sumie

jestem_ktoś - 2011-06-01, 06:07

kniazio napisał/a:
podlaczalem go kolejno do roznych kompow i o dziwo na jednym z nich zaskoczyl
Odwrocilem moje zmiany i navi smiga po staremu
Poza tym Mio serii M sa widoczne wyłącznie jako dysk - co prawda mozna spróbować. http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=24943
plutmen - 2012-05-12, 15:32
Temat postu: Mio Moov M400 Problem z komunikacja z PC.
Witam!
Otrzymalem sluzbowa nawigacje jak w temacie, problem z nia polega na tym ze posiada program nawigacyjny iGO 8 z mapami z 2009 roku, chcac wrzucic troche nowszy material napotkalem sie na problem masci tez ze moj komputer nie rozoznaje tego urzadzenia jako dysk przenosci, wyskakuje dymek z komunikatem "Jedno z urzadzen pozostaje nierozpoznane....". Probowalem juz wielu metod tj instalowalem na komputerze aplikacje Mio Desktop w roznych wersjach, probowalem tez podlaczyc nawigacje na innym komputerze i bez skutku bo za kazdym razem mam komunikat o nierozpoznaniu. Nawigacja sama w sobie dziala, po podlaczeniu mini usb wyskakuje na ekranie animacja komunikacji. Czy ktos cos jest w stanie mi doradzic, pomoc?

Pozdrawiam.

P.S z gory przepraszam za brak ogonkow w poscie ale mam obcojezyczny system bez polskich znakow.

___Olivia_ - 2012-05-12, 16:15

plutmen,
Zobacz tu punkt 2 :arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573

plutmen - 2012-05-12, 16:27

Hm, jezeli chodzi o sprawy softarowe to mam ustaione wina moze byc po stronie kabla. Sprawdze.

[ Dodano: 2012-05-12, 18:27 ]
Sprawa kabla usb. Off topic.

ohara - 2021-07-13, 15:50

Po podlaczeniu m400 do kompa nie wyświetla mi sie mio device,tylko czasami wskoczy dysk usb(F) i tak nawet nie da się wejść ,czy coś można zrobić z nią,resetowałem kilka razy.
jacekp1313 - 2021-07-13, 18:08

Przeczytaj wątek, do którego przeniosłem Twój post


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group