To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
My Navia

seria M - Mio M400 nie laczy sie z PC

qmax - 2010-02-17, 19:53
Temat postu: Problem z połączeniem M400
Witam.
Mam Mio moov m400 i mam taki problem :
nie chce się łączyć z kompem nawet jako dysk wymienny. Komunikat jaki się wyświetla to :
"Jedno z urządzeń USB ma awarię, ale system nie może go rozpoznać"
Da się jakoś coś z tym zrobić, chce wgrać AM i nie jestem w stanie tego zrobić.
Niestety nic nie mogę na ten temat znaleść więc proszę o pomoc.
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi.

ELM0 - 2010-02-17, 20:53

qmax, zainstaluj sterowniki USB z płytki
qmax - 2010-02-17, 21:02

Najgorsze jest to że nie mogę nigdzie znalesc tych sterowników.
Szukam na stronie Mio i nie widzę ich :( Możliwe że mam coś z oczami :)

ELM0 - 2010-02-17, 21:09

sprawdź na płytce. poszukaj folderu drivers. Na stronce nie ma. Powinno wykrywać mio jako dysk wymienny od pierwszego podłączenia
qmax - 2010-02-17, 21:12

Płytki niestety nie posiadam :(
Poszukam jeszcze, może Google pomoże :)

ELM0 - 2010-02-17, 21:16

Jaki masz system? Przy pierwszym podłączeniu powinny się zainstalować sterowniki - info ze stronki Mio "When the device is not recognized in Windows it might be necessary to install the USB driver manually from the CD/DVD"
qmax - 2010-02-17, 21:17

XP SP3

[ Dodano: 2010-02-20, 13:14 ]
Temat do zamknięcia, sprawa załatwiona. Problem był w gnieździe USB w Mio - brudne złącze, po wyczyszczeniu wszystko jest ok.

deny81 - 2010-04-03, 10:24

szkoda ze temat umarł bo mam ten sam problem . "nie rozpoznano urządzenia usb". i również nie mogę znaleźć sterowników.Ma ktoś może płytkę? bądź konkretne drivery do tego?
kniazio - 2010-12-12, 11:10
Temat postu: Mio M400 nie laczy sie z PC
Mam duzy problem
Wgralem jakis panel zmeinilem nazwe jednego pliku nawet kurcze nie pamietam dokladnie jakiego na xxxnazwapliku.exe
A w to miejsce zmienilem nazwe pliku startowego panelu na nazwe tego oryginalnego
Efekt jest taki ze panel ten sie uruchamia przy starcie lecz nie mam polaczenia z PC
A na dobor zlego wgralem panel bez programow do niego dolaczonych wiec zaden program z tego panelu mi nie dziala
Gdyby dzialal program WCE np to problem bylby pewnie do rozwiazania a tak chyba tylko serwis
Moze ktos ma jakis pomysl
Pozdrawiam

Montix - 2010-12-12, 11:37

Cytat:
A na dobor zlego wgralem panel bez programow do niego dolaczonych wiec zaden program z tego panelu mi nie dziala
Wgrałeś panel którego scieżki są na kartę zewnętrzna (twoje mio nie ma slotu na karte).Spróbuj zrobić reset i ponownie połączyć się z PC .Musisz znaleśc panel do twojego urządzenia i wgrać go prawidłowo (pod warunkiem ze się połączysz ).
kniazio - 2010-12-12, 11:44

Jak zrobic reset
Reset przyciskiem z gory nic nie daje mio odpala sie i startuje odrazu ten moj panel lecz polaczenia z PC niema
Chyba ze jest jakis inny reset o ktorym nie wiem

jacekp1313 - 2010-12-12, 11:48

Podejrzewam ingerencję w MioMap.exe lub appstartupsec.exe

Jeśli reset nie pomoże - serwis. Na przykład kontakt z kolegą marek216

kniazio - 2010-12-12, 11:55

A moze sa jakies inne programy niz AS do polaczenia mio z PC moze inny program da rade cos zalapac bo przeciez mio defakto sie odpala tylko ze nie widzi PC
Nie wiesza sie na zoltym ekranie startowym
Uruchamia sie przeciez moj panel i nawet dziala ten panel tzn mozna zmieniac ekrany ikonki rowniez reaguja tyle ze nie odpala zaden program z tego panelu gdyz nie wgralem katalogu z programami

[ Dodano: 2010-12-12, 12:01 ]
Znalazlem nawet ROM do tego Mio Moov_M400_NA_R09.00.0896.STF64M
Nazwa zgadza sie dokladnie z tym co wyswietla przy starcie po resecie lecz nie mam pojecia jak go wgrac do navi

Bismar - 2010-12-12, 12:47

Zobacz czy masz ikone załączającą panel sterowania, może się nazywać windows, control, control panel czy panel ster. itp . Jeżeli wejdziesz to może będzie można ręcznie załączyć usb.
kniazio - 2010-12-12, 12:54

Sa ikony windows total comm i inne lecz zadna nie dziala bo nie wgralem katalogu z programami jak juz o tym pisalem

[ Dodano: 2010-12-12, 13:01 ]
Dacie wiare ?? :)
Podlaczylem Mio do mojego TV Samsung i on wykrywa go jako Flash Drive i widzi nawet katalogi i niektore pliki ale exe nie widzi i nic nie moge z tym zrobic
Zastanawia mnie natomiast dlaczego PC nie widzi MIo



Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group