To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
My Navia

Lark 50.1 - LARK 50.1 bład pmp.exe

ggoryl - 2009-11-09, 19:03

SZANOWNI KOLEDZY ! Mam problem :( otóż mój lark 50.1 podczas uruchamiania się wytacza komunikat " Cannot find 'pmp' " i na tym kończy pracę ze mną ;( czy ktoś mógłby mi pomóc usunąć ten problem ? nawi jest mi strasznie potrzebna !
jacekp1313 - 2009-11-09, 19:59

Plik pmp.exe (w ukrytej partycji ResidentFlash2) odpowiada za uruchamianie menu. Co robiłeś z Larkiem, że ten plik (i może inne...) zaginęły?
Jeżeli masz jeszcze gwarancje i nie grzebałeś w Larku, oddaj sprzęt na niezgodność z umową.

Czy podłączając do kompa możesz zobaczyć zawartość folderów w nawigacji? Jeśli tak, to poszukaj kopii RF2 i wgraj ją według http://www.my-navia.pl/vi...t=12481&start=0

Anonymous - 2009-11-15, 12:16
Temat postu: LARK 50.1 bład pmp.exe
Witam
Drodzy koledzy mam problem z uruchomieniem Larka.
Dzisiaj rano pod Moją nieobecnosc ktos zaczal bawic sie nawigacja i zostawil Mi Ją z problemem.Odpalam Larka i wyskakuje mi komunikat pmp.exe że nie moze go znalezc i dalej juz nic nie moge zrobic.Probowałem podłaczyc go pod Active sync ale program go nie widzi.Koledzy może macie jakis sposob aby przywrocic go do stanu przed awaria.Jestem zielony w tym temacie.Lark nie byl odblokowany, posiadał tylko automape i pare plikow muzyki.

Andrzej P - 2009-11-15, 14:11

A reset nie pomaga?
Anonymous - 2009-11-15, 17:26

Niestety nie :cry:
icepajak - 2009-11-15, 18:38

który lark z WinCe 5.0 czy WinCe 6.0 wtedy dam program do przywrócenia rejestru z pozycji LARK
Anonymous - 2009-11-15, 20:48

Dzieki. Już oddałem do znajomego kolegi ta navigacje także zobaczymy co tam sie w niej dzieje.

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2009-11-15, 21:42 ]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Z maniackim uporem proszę o nie przytaczanie całej wypowiedzi bezpośredniego poprzednika

maniek57 - 2009-11-17, 00:03

ggoryl napisał/a:
SZANOWNI KOLEDZY ! Mam problem :( otóż mój lark 50.1 podczas uruchamiania się wytacza komunikat " Cannot find 'pmp' " i na tym kończy pracę ze mną ;( czy ktoś mógłby mi pomóc usunąć ten problem ? nawi jest mi strasznie potrzebna !


Mam ten sam problem czy pomoże ktoś ?

jacekp1313 - 2009-11-17, 07:13

maniek57 napisał/a:
ggoryl napisał/a:
lark 50.1 podczas uruchamiania się wytacza komunikat " Cannot find 'pmp' " i na tym kończy
Mam ten sam problem

Zastosuj identycznie rozwiązanie - na przykład przeczytaj odpowiedzi na post kol. ggoryl

Kizior - 2009-11-18, 10:17

jacekp1313 napisał/a:
Plik pmp.exe (w ukrytej partycji ResidentFlash2) odpowiada za uruchamianie menu. Co robiłeś z Larkiem, że ten plik (i może inne...) zaginęły?
Jeżeli masz jeszcze gwarancje i nie grzebałeś w Larku, oddaj sprzęt na niezgodność z umową.

Czy podłączając do kompa możesz zobaczyć zawartość folderów w nawigacji? Jeśli tak, to poszukaj kopii RF2 i wgraj ją według http://www.my-navia.pl/vi...t=12481&start=0


A jeśli grzebałem w Larku, a komputer nie rozpoznaje (nie komunikuje się) urządzenia? Grzebanie polegało na instalacji KUPIONEGO update'u z MapaMap Easy do MapaMap Top za 120zł w Imagis MapaMap. Po wykonaniu wszystkich instrukcji (instalka bezpośrednio do urządzenia - ok 2 godz) Lark został zresetowany i to był koniec pracy. Zależy mi na czasie, bo to miał być prezent dla mojego ojca, który wyjeżdża w ten weekend. Czy jest możliwość "dostania" się do Larka i przywrócenia do stanu fabrycznego? Z karty SDHC "chodziła" AutoMapa i chyba tak zostanie, jeśli uda mi się uruchomić to bydlę.
Dzięki za każdą sugestię. :cry:

jacekp1313 - 2009-11-18, 10:36

Jeżeli komp nie widzi Larka, to marne szanse.
Spróbuj z plikiem cePlatformway.exe z http://www.my-navia.pl/vi...p=113249#113249 - powinien uruchomić się Windows, wówczas możesz sprawdzić, jakich plików brakuje.

Podaj dokładne objawy "nie rozpoznawania". Są jakieś komunikaty w komie lub nawigacji, itp?

Zgłaszałeś problem do Imagisu - z MM na 50.1 od początku były problemy

Kizior - 2009-11-18, 10:47

jacekp1313 napisał/a:

Podaj dokładne objawy "nie rozpoznawania". Są jakieś komunikaty w komie lub nawigacji, itp?

Zgłaszałeś problem do Imagisu - z MM na 50.1 od początku były problemy


Vista nie potrafi rozpoznać urządzenia USB (nie widzi go), a komunikat na navi brzmi:
"Cannot find 'pmp' (or one of its components). Make sure the path and name are correct and that all the required libraries are available."
Zgłaszałem do Imagisu - powiedzieli, by zgłosić do Lark'a; zgłaszałem w Lark'u - powiedzieli, żeby przywieźć do serwisu z papierami (ok 14 dni, żeby wgrać od nowa soft?!).
Pozdrawiam :-/

jacekp1313 - 2009-11-18, 11:01

A co z cePlatformway na SD ?
Kizior - 2009-11-18, 11:24

jacekp1313 napisał/a:
A co z cePlatformway na SD ?

Ok!!!! Wstał WinCe 6. Jak teraz sprawić, by Lark "wstawał" z gui GPS, a nie WinCE, bo będzie z tego korzystał człowiek trochę "nie techniczny"? :-)

BladeX - 2009-11-18, 11:54

Musisz przywrócić katalog ResidentFlash2


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group